Új hozzászólás Aktív témák

  • larryhughes

    csendes tag

    Üdvözletem!

    Segítséget szeretnék kérni. A közelmúltban tértem át egy TP-Link TL-WR1043ND v1 routerről egy ASUS RT-AX58U eszközre. Sok tapasztalatom nincs a dual-band SOHO routerekkel, ezért olvasva a hozzászólásokat, két SSID-t csináltam külön a 2,4 és az 5 GHz-nek.

    A problémám főként a 2,4 GHz-es hálózattal van, mert a ház emeleti szintjén az öreg N-es Dell Inspiron 5737 laptopom fél óránként eldobálja a kapcsolatot, ha meg felépül, akkor is borzalmas a sávszél (a régi 40/10 helyett most 1/1 Mbps jön át). A korábbi routerrel ugyanakkor stabil volt a kapcsolat és sebesség is. Kaphatnék tanácsot, hogy esetleg mit tudnék állítani a beállításokon?

    2,4 GHz Wi-Fi beállítások #1
    2,4 GHz Wi-Fi beállítások #2
    2,4 GHz W-Fi Analyzer mobilról

    Az 5 GHz-et csak két high-end Samsung telefonnal használjuk. A sebesség hozza az előfizetési maximumot (100/10 Mbps), de az udvarban sajnos már nem tudunk felcsatlakozni a hálózatra. Hozzáteszem 2,4 GHz-en sem, mindezt úgy, hogy a régi router ezt a területet is gond nélkül "belőtte". Esetleg itt is lenne lehetőségem javítani a dolgokon, vagy fogadjam el, hogy az 5 GHz ebből a szempontból korlátozottabb?

    5 Ghz Wi-Fi beállítások

    Nagyon köszönöm előre is a tanácsokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák