Új hozzászólás Aktív témák

  • Arcanus

    aktív tag

    Sziasztok!

    A setup: jelenleg van 3 Asus router (2 node és 1 router) AiMesh rendszerbe kötve. A router 4G-ről kapja a netet, nem kábeles.

    Változás köszöntött be, az optikai szálat a lakásba bevezették a lakásba, így nem lesz szükség többé a 4G-re. Kaptunk külsős router-t, de ugye ez nem Asus router, hanem a szolgáltató saját terméke.

    Sajnos Asus routerek között nincs olyan ami direktbe támogatná az optikai csatlakozást, így tehát valami "köztes" megoldást kell találnom.

    A gond az az, hogy a jelenlegi AiMesh hálózaton van minden, szó szerint: 60-nál is több okos eszköz (több tucat ESP), amelyek a házban (és kertben) különböző helyeken vannak. Emiatt kell az AiMesh, mert 1 router nem elegendő.

    A kérdés: milyen megoldást tudok találni a jelenlegi helyzetre? A külsős router-t valahogy át lehet konfigurálni, hogy ne osszon csak kábel netet, majd az Asus Router funkcionáljon DHCP szerver és mindennek (ahogy eddig is)? Vagy esetleg egy Optikai - RJ45-ös könvertert vegyek amivel direktbe rákötöm az Asus Router-t a hálózatra?

    A másik dolog, hogy port forwarding segítségével elérhető az okosotthon távolról. Nos, a külsős router/AiMesh felállás ezt megint megkavarja... Dupla forwardign-ot sem szeretnék mert azzal rengeteg a teljesítmény vesztés.

Új hozzászólás Aktív témák