Új hozzászólás Aktív témák

  • woodworm

    veterán

    válasz Intelligencs #14078 üzenetére

    "Arra azért kíváncsi lennék, milyen egyéb fals információ van még?"

    Többször elhangzott, hogy a telekomnál nincs bridge mód. Az nem derült ki ugyan, hogy milyen hálózaton kapja az internetet, de optika esetén a bridge mód helyett van pppoe passthrough és az utóbbi időben két pppoe session engedélyezett.
    Tehát a lentebb felsorolt különböző opciók mellé jön két újabb. Az ont felületén engedélyezni kell a pppoe passthrough opciót és a saját belső hálózattól függően vagy csak a saját routeren, vagy az ont és a saját router esetén is létrehozni egy kapcsolatot.
    Előbbi esetén az ont beállításainál törölni kell az user/pass párost a pppoe kapcsolatnál. A boxokat és a saját eszközöket is a saját routerre kell csatlakoztatni. Ehhez olyan router kell, amelyiken be lehet állítani lanra is az iptv-hez szükséges igmp protokollt.
    Ha nem működik az iptv tökéletesen, akkor az ont on és a saját routeren is kell a pppoe kapcsolat. Az ontra mehet az iptv, a saját routerre pedig a saját eszközök.

    (#14076) NoX1
    A DMZ az koaxos területen jön jó, ha mindenképp router módban szeretné valaki használni a saját routerét és nem akar a port forwarddal szórakozni. Van néhány hátulütője, nem tökéletes megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák