Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maggisz
csendes tag
Hello Emberek!
Olyan gondom lenne hogy van egy Asus P5Q Deluxe lapom vettem bele 4x2Gb 1066Mhz-es Kingmax ramot és nem indul el vele a gép. Csak akkor indul el ha az A1 vagy A2 foglalatba rakom őket de ha rakok a B1 vagy B2 foglatatba is ramokat akkor nem indul el ( felpörög minden bekapcsol de nincs kép, még sipolni sem sipol). Ha pedig csak a B1 vagy B2 foglalatba rakom a ramokat akkor szintén nem indul el, de az A1 vagy A2 be ha rakok 1-et vagy 2-őt akkor elindul. Lehet bedöglött a B1 és B2 foglalat? Ebben kérném a Segítségeteket.
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv:Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz Hawk1979 #11708 üzenetére
Sajnos ez sem jött be először a A1 és A2 foglalatba raktam a memókat hogy egyáltalán bejussak a Biosba és minden foglalatra adtam plusz feszt meg az NB nek is, és utána beleraktam a másik 2 ramot is a B1 és B2 foglalatba és szintén semmi minden felpörög de nincs kép és nem is csipog.
(Próbáltam külömböző feszt adni neki lépésről lépésre növeltem de semmi, és az a gond hogy mindig ha állítani akarok a B1 és B2 slotból ki kell venni ramokat hogy elinduljon és bejussak a Boisba)
-
Maggisz
csendes tag
Hát most azt próbálom majd ki hogy veszek bele olyan ramot 2db-ot teszt eleéig ami a könyvében is benne van támogatási listában és ha azzal megy akkor veszek hozzá még kettőt és akkor le a gond róla és akkor már csak a kingmaxokat kell hogy elpaszoljam amit 1 hete vettem.
Ha pedig így sem lesz jó akkor küldöm a lapot gariztatni mert még van rá 2 hét szerencsére.
-
Maggisz
csendes tag
Tudom hogy szorít az idő, de már megvannak a teszt memók, de mivel csak kedden tudok hazamenni mert akkor leszek szabadnapos csak akkor tudom tesztelni azokkal, és ha nem lesz jó akkor még aznap feladom postára elsőbbségivel és 1 vagy 2 nap múlva ott is van az üzletben és akkor majd megcsinálják vagy kicserélik.
-
Maggisz
csendes tag
Hello
A kitben lévő memóknak ugyan az a tipusszámuk? Előfodulhat olyan hogy nem azonos, illetve nem biztos hogy egy időben gyártották őket és ezért eltérhetnek egymástól, nézd meg everestbe hogy azonosak e, ha nem azonosak akkor megvan a gond, ha pedig azonosak akkor valami más gond lehet, BIOS beállítás vagy alaplap hiba. Amúgy az Asus P5Q szériák válogatósak memória terény amit vettél fenn van a támogatási listán?
Remélem segítettem!
-
Maggisz
csendes tag
válasz Mustármag #11993 üzenetére
Az FSB értékén állíts és úgy nagyobb órajelet tudsz kihozni a procidból, de a memók az north bridge és a CPU-nak is plussz feszt kell adnod illetve a memók frekijét állíts manuálisan gyárira nehogy elfüstöld őket ha sokat emelsz az FSB-n, nem tudom milyen konfigod van de ha csak 0,3-0,4 Ghz-t akarsz pluszban akkor elégnek kell hogy legyen a gyári feszültségek, de a proci hűtődtöl is függ a tuning mértéke mert egy gyári intel hűtővel nem érdemes nagy tuningba kezdeni csak alapfeszes tuningba érdemes kezdeni nehogy megsűljön a géped.
-
Maggisz
csendes tag
válasz Mustármag #11998 üzenetére
Nah kezdőnek egészen jó teljesítmény, stabilitást ellenőrizd mindenképpen nehogy kék halálokat kapjál vagy fagyjon a géped, mert nem egészséges. Ekkor vagy csökkents az FSB-n vagy növelj a CPU feszen kicsit illetve a NB feszén is, de ezekkel csak óvatossan nehogy sült procid legyen, gyári hűtővel ebbe már nem érdemes belekezdeni csak ha valami más jobb hűtés van rajta.
Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz hicks11775 #12059 üzenetére
Szerintem úgy próbáld ki hogy amik benne voltak eredetileg egy forma színű foglalatba tegyed majd a másik 2-őt amit most vettél pedig a másik 2 egyforma színű foglalatba tegyed feszültségnek pedig azt az értéket ad meg amelyik a legnagyobb ( pl ha az egyik memória kit 1,6v-os a másik meg 1,8v-os akkor 1,8v-ot adj meg fesznek, nyugi nem lesz a másiknak semmi baja) Az igazából hogy csak egy csatornán mennek 1600-ba a ramok pedig lehetetlen mivel ha ha az egyikben mennek az 1600-ba akkor a másikba is kell hogy menjenek
-
Maggisz
csendes tag
válasz Flashget #12068 üzenetére
Ez akkor fordul általában elő ha a tápegység nem kap elég áramot, bekapcsoláskor hirtelen kellene a tápnak áramot átalakítani a gépnek és mivel bekapcsoláskor minden alkatrész maximális teljesítményen megy előfordulhat hogy nem tud elegendő áramot biztosítani a gépnek, az egyik megoldás az ha a hosszabbítón lévő gombot bekapcsolod majd a tápon lévő kapcsolót is bekapcsolod és vársz kb 5 másodpercet, ez az idő alatt a tápban lévő alkatrészek teljesen áram alá kerülnek és nem történik kimaradás, és akkor nem fog úgy csinálni mintha kikapcsolt volna, Legalábbis nálam így ez volt a megoldás erre.
Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz Mustármag #12067 üzenetére
A te esetedben a feszültségekkel lehet a gond, próbáld a tuningot egy kicsit lejjebb venni és azzal együtt a feszeket is, de megpróbálhatod hogy adsz egy kis plusz fesz még a NB-nek talán nem kap elég áramot, és mivel az NB vezérli az usb-ket is ezért lehet nem tudja biztosítani a megfelelő feszt a usb vezérlőknek.
Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz Flashget #12073 üzenetére
Hát amúgy az is lehetséges mivel jóval többet eszik az új vidikarid mint a régi, és indulásnál nem tudja biztosítani megfelelően az áramot a tápod. Amint néztem a tápod bőven elég a konfigodhoz úgyhogy a táp teljesítménye elegendő legfeljebb amperileg nem biztosít eleget a 12v-os ágad a tápon gépnek induláskor mert a vidikariknak megvan a minimum táp teljesítmény és hogy 12v-os ágon mennyi ampert kell hogy tudjon biztosítani a táp hogy stabil legyen, vagy esetleg a villannyal van gond a házatokban hogy hirtelen nagy teljesítmény igénynél ingadozik a feszültség pl: alapból 220 v van a konektorba de mikor bekapcsolod a gépet hirtelen ingadozik és leesik 200 v-ra és a táp standbyba lép egy időre amíg nem kap megfelelő feszültséget.
Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
Hello
Nem a memóriákkal van a gond a 800-as ramok 850 simán kell hogy menjenek csak plusz feszt kell adnod nekik, illetve a nb-nek és a cpu-nak is kell adnod plusz feszt hogy stabillá váljon a géped. Adj több feszt mindennek és utána futtass le egy stabilitási tesztett és ha nem fagy le és nincs kék halál akkor akkor pedig vedd vissza a feszeket addig amíg még stabil a rendszer.
1066-os ramokat ezért fölösleges lenne venned.
-
Maggisz
csendes tag
Hello
A memóknak 2,1 voltig adhaszt feszt mert azt bőven elbírja a 800 mhz-es is de a tuning könyben úgyvan megírva hogy minnél alacsonyabb feszen kell stabilizálni.
ha tudsz szerezni kölcsönbe akkor pedig kipróbálod hogy mit szól hozzá a gép de simán mennie kell a 800mhz-sekkel is.
ha megy az kipróbáltad az 1066-sokkal és magy akkor pedig 800-sal is kell hogy menjen akkor BIOS gond lehet akkor majd a beállításokal kell játszani.
Üdv:[ Szerkesztve ]
Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz Flashget #12098 üzenetére
Neked is ezt tudom mondani hogy kell hogy menjen benne dualban is a legújabb bios-sal csak a beállításokon kell állítani némelyik esetben (de tényleg van 2-3 fajta memó ami nem megy a lapban dualban de ezek amúgy is ritkább tipusú memóriák) másik megoldás is lehet hogy kontak hiba milyat nem megy dualban a memó vagy be sem kapcsol a gép,
ilyet láttam már majdnem 1 hétbe tellet mire rájöttem a hogy az alaplap hátulján a memófoglalatoknak a forrasztása nem ért hozzá csak közel volt a gépház széléhez ahova csavarozzuk a lapot és emiatt leföldelt és nem működött megfelelően, a megoldás a szigetelő szivacs volt úgyhogy ilyen szinte lehetetlen dolognak tűnő dolog is előfordulhat.
-
Maggisz
csendes tag
válasz PowerBuldog #12387 üzenetére
Hello PowerBuldog!
Nekem is volt anno ilyen gondom a lapommal hogy semmi áron nem akart tovább menni a biosban, nekem a memókkal volt gond, mindet kivettem és egyesével végig próbáltam és kiderült hogy az egyik memó meghibásodott és azért nem lépet tovább a biosban, garanciális memócsere után tökéletesen ment.
Üdv:
Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz HartgeH3-2.8 #12389 üzenetére
Hello HartgeH3-2.8
Nekem régebben Ati kártya volt az asus P5Q Deluxe lapomban de mivel nem voltam megelégedve az Ati-s karik támogatottságával és ezért nem mindig mentek úgy a játékok ahogy kelletek volna (gondolom nem optimalizálták megfelelően Ati karikra) ezért már pár éve Nvidiát használok és tökéletesen megy benne semmi gond sincs vele és legalább a támogatottságból adódó problémák sincsenek.
Üdv:
Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz Hawk1979 #12403 üzenetére
Hello
Azért nem vagyok megelégedve az ATI kártyák támogatottságával, mert néhány játéknál gondok voltak a az árnyékok vagy taxtúrázásall amit, végül mindig megoldott az ATI egy driverrel, de néha 1 hónapot is várni kellet rá. A másik pedig az hogy miért nem tudja végre az ATI megcsinálni a 3D vision rendszerét mindig külső programmal kellet megoldani ami néha nem működött megfelelően.
Ebből a szempontból nem vagyok megelégedve az ATI-val mert ha megveszem a kártyáit több szászezret kiadok értük akkor nehogy egy driverre kell hogy várjak néha hónapokat, hogy bizonyos részek vagy beállítások úgy működjenek ahogy kellene egy játékban. A másik pedig az hogy ha támogatják a 3D visiont akkor legyen már hajlandó beépíteni a driverbe a saját kezelő programját és felületétt.Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz Hawk1979 #12405 üzenetére
Persze meg is dolgoztam a kártyákért amik most vannak nekem, nem egy ingyenélő vagyok akinek megveszik a szülők vagy rokonok.
Anno 2 db 4890 vapor x-em volt crossfireban amiknél többször is előfordultak a felsorolt hibák annak idején, ma már lehet tökéletesen mennének raktuk azok a játékok amivel anno játszottam rajtuk, de sajnos a maiakhoz viszont már elöregedtek. Előtte pedig ATI 9600SE karim volt azzal viszont megvoltam elégedve.
A 4890 crossfiret cseréltem először gtx 460-ra és, most pedig 2db gtx 580-am van SLI-ben és még nem volt semmi bajom eddig a játékokkal.
Amúgy utálok kötekedni meg veszekedni de az pont olyan téma, mint az AMD vs Intel valaki az egyiket preferálja valaki a másikat, és mindig lesznek összetűzések emiatt, de én azt használom amelyikkel saját tapasztalatok alapján jobban meg vagyok elégedve.Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz Maggisz #12411 üzenetére
Egy lényeges dolog még kimaradt. A játékokat én tisztességesen megveszem és nem töltögetem le őket, csak filmeket töltök torrentről, a játékokra és programokra pedig nem sajnálom a pénzt, inkább megveszem ha van rá pénzem és akkor alapból ki van lőve az a lehetőség hogy a feltörés vagy valami más miatt lenne a gubanc.
Maggisz
-
-
Maggisz
csendes tag
válasz Hawk1979 #12461 üzenetére
A p45 chipsetbe van crossfire támogatás, illetve a memória vezérlés is változott mivel a p45 kezeli a ddr3-at 1333Mhz-ig, míg a p43 chipset csak ddr2-memót támogat 1066Mhz-ig ezeken kívül semmi külömbség sincs a chipsetek között. Tuningra p45 a jobb mivel nem melegszik annyira mint a p43 meg jobb is valamivel a tuning potenciálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- MSI Z490-A PRO Eladó! 35.000.-
- HIBÁS Supermicro X9SRL-F alaplap hűtővel - posta az árban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest