Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz JozsBiker #13361 üzenetére

    Offba teszem, mert hosszú lett, és csak részben szól a kérdésedről.
    Nekem kellett egyet csinálnom, ahol az volt a feladat, hogy ha egy tartályban felhabzik a lötty, még mielőtt kifolyna, állítsa le egy szivattyú motorját. A szenzor (mindjárt írom) a kád oldalára csíptetve, az kapcsolódik egy ESP8266-hoz, (hogy fogyjanak az ESP8266-ok a fiókból :) ) és ha az érzékelte a vizet, akkor elküldött WiFin egy jelet egy másik ESP8266-nak (Alfawise okos konnektor), ami leállította a szivattyú motorját. Azért ilyen bonyolult, hogy ne legyen érintésvédelmi rizikó, mert a motor 230-ról megy.
    Én vettem hozzá egy szenzort, de most nem találom honnan.
    Viszont nem az került használatba vételre, hanem a kollégám, akinek a szerkentyűje, csinált egy "hightech" szenzort: Egy régi, lapos, kéteres TV antenna kábelének a végét kb 1 cm-re lecsupaszította, azt ráragasztotta egy ruhacsipeszre, és ezzel a ruhacsipesszel csíptette a kád oldalára. Mindenki röhögött :)) , aki meglátta, de működött. Legalábbis a próbákon. Tényleges üzemszerű működésre nem került sor, mert a korona miatt jött a home office.
    Ezzel a "szenzorral" sorba kötve egy ellenállás, és az azon eső feszültségen mérve, stabilnak, megbízhatónak tűnt.
    Ez a programrész kezeli:
    ADC_VALUE = analogRead(Analog_channel_pin);
    Serial.print("ADC VALUE = ");
    Serial.println(ADC_VALUE);
    if (ADC_VALUE < 3000){
    leallitas() ;
    } ;

    [ Szerkesztve ]

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák