- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz hszilard666 #72233 üzenetére
Azt a kombot probaltad mar, hogy veszel mindegyikbol egy-egy darabot [12",13",15"] es akkor le lenne fedve az osszes igenyed.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz hszilard666 #72239 üzenetére
Pont ezert kerdeztem...
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
general
addikt
válasz hszilard666 #72235 üzenetére
nos, a 15"-os nem éppen a mindennapi hurcolásra van kitalálva. viszont vannak más előnyei. konkrét munkagép. ha az kell, akkor vedd ezt.
-
törölt tag
válasz hszilard666 #72257 üzenetére
Igen, pár éve, amikor g-s wifin lógó gépre léptem be néhe az felért egy vallatással. Most teamviewerrel és rdp-bel is meglepően használható, pedig annyival nem lett gyorsabb netem, vagy ennyit számít egy ac-s wifi, vagy ennyit javultak a programok. Programozásra használom, böngészőt lokálban futtatom, így eclipse + terminál beéri óránként 20-50 megabyte-al is, megy rendesen ramaty public wifiről is.
-
bmakszim
senior tag
válasz hszilard666 #72353 üzenetére
Nem volt nagyobb probléma az i9-cel, mint az i7-tel. Volt egy firmware hiba a kiadáskor, de pár napon belül javították. A média persze jól felfújta és erre még rátett, hogy az Intel pont annál a generációnál állt át a 6 magra és nevezte el a legdrágább cpu-t i9-nek. De igazából ezek nem melegszenek jobban, mint akármelyik előző generációs 4 magos proci.
-
bmakszim
senior tag
válasz hszilard666 #72356 üzenetére
Releasekor voltak vidók yt on, elvileg az i9 nem volt nagy üzlet, mert drágább volt és keményen vette vissza az órajelet.
Az i9 most se nagy üzlet. Egy rakás pénzt elkérnek a névért, közben meg csak pár MHz-cel tud többet az i7-es verziónál (elméletben).
Az órajel probléma pedig mindegyik cpu-t érintette.Szerintem a fw update bullshit, tekintve hogy annyiról van szó hogy felcsavarták a hűtést. Legalábbis redditen ezt olvastam.
Ez nem igaz, ennél sokkal összetettebb volt a probléma és a megoldás is. Olvasgassál még!
https://www.reddit.com/r/macbookpro/comments/91256u/optimal_cpu_tuning_settings_for_i9_mbp_to_stop/
https://www.macrumors.com/2018/07/24/throttling-fix-2018-macbook-pro-improvements/
-
wm2
őstag
válasz hszilard666 #72358 üzenetére
Foglalkoznak ezekkel a mai napig, mivel egy méregdrága ‘flagship’ gép. Hanyag, arcpirító dolgok vannak itt, amelyek az Intel és az Apple tesztosztályát egyaránt érintik. De én azt látom, hogy az emberek asztali szintű gépet várnak el ezektől a hatmagos laptopoktól. Legyen minél könnyebb, de erősebb is, mint az előző gen. Viszont ha a divatos benchmarkokat megismétlik, már eltérő eredmények születnek. Rosszabbak. Ebben a vékonyítási mániában soha nem is fognak tudni versenyezni asztali társaikkal. Elbírnak egy pusztán CPU igényes feladatot, nyögvenyelősen akár több órán keresztül, de ahogy terheled a GPU-t is 4K-5K monitorral és a wifi kártya is izzik pár további külső tb/usb_C hw mellett, akkor ütheted is rá a tojást. Erre tudatosan is játszik az Apple, hiszen ott van az iMac Pro ha nafta kell, csak ugye ott is volt/van pár arcpirító dolog.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
33as
senior tag
válasz hszilard666 #72412 üzenetére
Jahhhh......... de mondjuk idáig minden rendben megy kop..kop..🤪
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot
-
Tibi86
aktív tag
válasz hszilard666 #72668 üzenetére
Én mondjuk pont a múlt héten vettem a Mac Minimhez Apple Care-t iStyle-ban, viszont a Minit nem APR-től vettem. Holnap megpróbálom aktiváltatni és majd jelentkezem mire jutottam az ügyfélszolgálattal...
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #72700 üzenetére
Azért egy mobil cpu középszerű hűtéssel nem tudja felvenni a versenyt az asztali megoldásokkal.
-
iSonic
addikt
Ahogy néztem teszteket a blackmagic egpu elég jól megtoldotta a 13"-as mac erejét, szóval annyira nem egy légből kapott ötlet. Bár akkor inkább már 15"-ös mac és hozzá valamilyen külső eGPU.
-
TigerCat
nagyúr
Szerintem nem. Csak egy mobil eszközről beszélünk... Persze értem, a külső VGA sokat dobna, de az asztali gépek jobban terhelhetőek. Én nem gondolkodnék ebben.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Mr.C
őstag
Én sem ajánlanám....
pro:
- ha felvágod a macbook alu házát, kvázi olcsón tudsz upgrade-elni ezzel EXP GDC
- könnyen hordozható és utazótáskába is befér a mindenre kiterjezdő munkaállomásodcon:
- maga az eGPU kártya nélkül 150k körül van > egy nem olyan gyenge PC ára VGA nélkül
- kártya ára fix, de a teljesitmény csak akkor 90% körülni, ha külső monitorra adja a jelet, ha a macbook képernyőjére továbbitja akkor csak 85% körüli hatásfokkal fog működni > ez is a PC javára megya döntés a tiéd természetesen
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #72767 üzenetére
A 12"-es gép egy speciális eset. Nincs a cpu-n hűtőpaszta a cpu alacsony hőtermelése miatt nincs rá szükség.
(#72766) Nnobi
A smartclinic 15ezres pasztázása kissé húzós. Én ennek a harmadáért szoktam csinálni. De PB-n több ismert mac szerviz is 10 alatt csinálja. (vagy esetenként akcióban olcsóbb)[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz hszilard666 #72811 üzenetére
Köszi, bár a telepítés nem ment simán, mert szerintem béna kábelt vettem, de alapvetően nagyon komoly kis gép.
-
Mattb
senior tag
válasz hszilard666 #73017 üzenetére
Weboldal szerkesztés, készítés, webáruház üzemeltetés, képek szerkesztése alap fokon.
Néha jól jönne ha egy wow elfutna rajta de ezzel nem is próbáltam. Vagy talán 1x, de az eléggé pörgette őt. -
FIREBLADE78
addikt
válasz hszilard666 #73262 üzenetére
Kezdem érezni,hogy gyengus a konfig. Semmi extra. Net,wordpress,ide-oda másolgatás. 8gb ram van,ami még nem fogyott el elvileg,igaz egyszer próbáltam fotóboltot,ott küzdött a gép. Nagyobb kijelző is jobb volna. Egy új 15-ös,akkora,mint ez a régi 13-as jóformán. Viszont pénzben nem tudok 5-700e Ft-ot szánni rá (lakást fizetem,ahogy épül). Van egyáltalán értelme használtan régi konfigot venni? Soha sem szerettem a használt dolgokat, ki tudja mi történt anno vele. Nehéz szülés.
Plusz ma előjött a régen panaszkodott hibám. Safari néha megfagy,kurzor lefagy aztén 20s és feléled
Múltkor ujraraktam a gépet nem szűnt meg,aztán magától igen.
Nálam is szokott lenni[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #73817 üzenetére
https://hasznaltalma.hu/aprohirdetesek/mac/hordozhato-mac/macbook-pro/macbook-pro-retina-15/macbook-pro-15-2016-1tb-ssd-73414
Ennek tudatában max 550 et adnék érte. Rajtam ne keressen senki
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #73817 üzenetére
A gép hirdetője olvassa a topikot. Már módosított is az áron. (nem sokat) A 3 akkuciklust átírta "kevesebb mint 10"-re.
Ahogy írtad is pontosan ugyanezt a gépet hirdették használtalmán 500-ért. -
Head88
addikt
válasz hszilard666 #73822 üzenetére
Miért egy 2016 15"? A profilod szerint van egy 2017 15" géped.
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #73824 üzenetére
Miért cserélgeted ilyen gyakran a gépeidet? Nem találod az igazit?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz hszilard666 #73827 üzenetére
Nem mindegy, hogy Naplemente, App lement-e, Apple ment-e.
-
whited
addikt
válasz hszilard666 #74305 üzenetére
Félreértesz, egy Retina messzemenőkig szebb, de egy "sima" fHD panelhez képest már nem akkora nagy a különgség ( szerintem ) és volt pár Win gép amivel összehasonlítottam "szemre" és nekem nem volt annyira szembeötlő a különbség
consono: '17-es vagy már az új? bár nem tudom, ott jobban megéri már a TB nélküli Pro, nem ?
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
brickm
őstag
válasz hszilard666 #74305 üzenetére
Az a durva, hogy dellemnek elég szép képe van, pedig csak sima hd, meg matt a kijelző.... imádtam. Most megszoktam a retinát és nem értem hogy bírtam 5 évig nézni.
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #74385 üzenetére
Így van.[link]
-
biker
nagyúr
válasz hszilard666 #74385 üzenetére
Nem, nem usb-c
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
TigerCat
nagyúr
válasz hszilard666 #74504 üzenetére
Köszi srácok! Egyébként csak indítást követően csinálja, alvásból, vagy sokadik app indításkor nem. Valami frankón megakasztja az indítási folyamatot.
-
marsu.
senior tag
válasz hszilard666 #74625 üzenetére
Szerintem jobban jarsz (vagyis olcsobban kijon), ha veszel egy utesallo tokot/tartot (pl. Thule) es ugy rakod bele egy barmilyen hatizsakba.
[ Szerkesztve ]
-
marsu.
senior tag
válasz hszilard666 #74627 üzenetére
Jajj, tényleg.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz hszilard666 #74625 üzenetére
EZT ajánlom. (11k volt black friday alatt)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz hszilard666 #74634 üzenetére
Áztam már el benne, száraz volt belül teljesen. Nem tudok negatívumot. Még ha telepakolod az alját fényképezővel (egy Milc és egy DSLR belefér egymás mellet, objektível) egy teljes 2L-es flakot befér fölé keresztbe. Plusz persze a laptop hátul.
[ Szerkesztve ]
-
Vasy09
őstag
válasz hszilard666 #74668 üzenetére
Én már utána érdeklődtem, lehet, csak a lényeg, hogy az egy évből ne fusson ki az ember!
Gamertag: Vasy09
-
vasi89
addikt
válasz hszilard666 #74668 üzenetére
akkor viszont semmi buktató nincs a dologban.
-
tboldi
nagyúr
-
törölt tag
válasz hszilard666 #74758 üzenetére
Ez szomorú. Sajnos új Air-ről is láttam videókat, hogy nem jó a billentyűzete, néha nem veszi be, néha duplán vagy többször is.
-
choco01
addikt
válasz hszilard666 #74827 üzenetére
Igen én is így gondolom, azt nem tudom hogy most ez a T2 chip abban is ugyanúgy véd? Mivel nincs benne Touch ID.. Egyébként elkepzelni sem tudon hogy egy 7 wattos proci mit tudhat az Airben..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #74833 üzenetére
+1
-
TigerCat
nagyúr
Ősszel-télen új gépre cserélném a 13-as MBP-t, de a jelenlegi kínálatból nem szívesen választanék. Remélem addigra hoznak ki valami vállalható darabot. Még a végén új Air lesz belőle...
-
choco01
addikt
Szóval akkor nem mondható az adatok szempontjából lényegesen biztonságosabbnak?
Syl #74829: De tényleg mennyire használható?Mondjuk alap képszerkesztést, Webprogramozást elbír?
Mert ha van Touch ID akkor valamivel nehezebben "feltörhető" a gép(jobban védi az adatokat)?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #74849 üzenetére
Nem tudok rádcáfolni. Jelszó és filevault tökéletesen elegendő. A touchID csak egy divatkellék. Illetve jelszó beírása helyett egyszerűbb az ujjunkat rátenni a leolvasóra. De, hogy az ujjlenyomattól biztonságosabb lenne a gép, azt kamu.
2 év és eltűntetik a touchID-t és jön a faceID kamera a macbookokba is. (ami szintén egy divatkellék...a lustáknak még az ujjukat sem kell majd megmozdítani) -
choco01
addikt
válasz hszilard666 #74849 üzenetére
Gondolok itt arra hogy jobban véd mint Win alatt egy BitLocker?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #74856 üzenetére
A BitLocker a windows beépített megoldása. Gyakorlatilag ugyanaz mint a FileVault.
-
Mr.C
őstag
-
vasi89
addikt
válasz hszilard666 #74883 üzenetére
na most gázoltál az itthoni apple felhasználók 80%ának a lelkébe egyébként a 0% THM még nem is feltétlenül rossz de Én sem vagyok odaáig érte. Viszont ezezk az árak amiket az istyle oldalán látni jóval a piaci érték alatt vannak. Én eddig 3 macbookot adtam el, az akkori piaci áron. 1 hétnél tovább egyik sem volt meg. De mondjuk pont neked nem kell ezt elmagyarázni. Szóval nem akkora macera ez. Nekem ennyi nem ér a kényelem
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
“Apple terméket hitelre.”
Nem értem, hol az összefüggés.
Apple terméket hülyeség hitelre, de mondjuk egy Dell az már rendben van?Én például ha ki tudom fizetni egyben , akkor sem teszem meg, ha van 0%-os THM.
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #74888 üzenetére
+1
Hasonlóak a nézeteink ilyen téren.(#74889) Lazika
A mini is hordozható. Persze nem úgy ahogy te értetted.[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
Alapbol azt nem értem bárki bármit miért vesz hitelre.
-
Lazika
senior tag
válasz hszilard666 #74951 üzenetére
Nekem játék miatt kéne windows alá, azért agyalok nvidián. Elvileg 9to5 macnek megy. Meg külső winyóra tolnám boot camppel a winfos 10et. Bár kicsit drágálom az egpu árát...
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Lazika
senior tag
válasz hszilard666 #74955 üzenetére
Én direkt minit vettem, azért mert pici nem akarok dög nagy asztali gépet.
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
V.Stryker
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 2021 14" M1 PRO 16GB 512GB - M1 Pro 16GB 512GB garanciával hibátlan
- AKCIÓ MacBook Air retina 13" 8C / 7C / 16 GB RAM / 1TB SSD / Magyar
- Beszámítás! Apple MacBook Air 2020 13" M1 8GB 256GB notebook - M1 8GB 256GB garanciával hibátlan
- MacBook Pro Retina 13" M2 / 8 GB / 512 SSD / Magyar Billentyűzet / 60 nap garancia
- MacBook Pro 16 - M3 Pro garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest