- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
vasi89
addikt
rövid de tömör megfogalmazás. Viszont itt HA-n tényleg nem kapsz számlát vagy ha igen az is 0%-os. Én mikor telefont kerestem ráírtam itt pár emberre aki régóta árul apple cuccot és mivel cégre vettük így számla mindenképp kellett. Ők voltak felháborodva, hogy ilyen jó árak mellett mégis hogy képzelem a számlát, na hát így már annyira nem jó az az ár, nekem legalábbis.
-
-
Head88
addikt
válasz Vasy09 #73905 üzenetére
A garancia gyári, de valószínűleg nem lesz regisztrált vásárlási dátuma a gépnek. (apple.com-on ellenőrizhető)
Ilyenkor a garancia a gép gyártási dátumától számított 1 év.
Ha 1 éven belül vagy akkor tudsz venni hozzá AppleCare ProtectionPlan-t. (ha találsz) Jelenleg nem nagyon kapni(macbookokhoz) mert valamit variál az apple. Erről TBMC kolléga tud többet mondani. Ő járt utána.[ Szerkesztve ]
-
-
exFAT partíciót lehet adatvesztés nélkül Mac OS naplózottra konvertálni?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Vasy09
őstag
válasz Head88 #73909 üzenetére
Egyébként csak megemlítem, hogy itt eddig mindenki megszólta az ilyen "olcsó" új készülékeket árusítókat, meg, hogy áfacsalók, ne vegyél tőlük, mert... Meg ha ennyire tartózkodni kellene tőlük, akkor kérdezem én, hogy az ármesterek pl miért veszik figyelembe az ő áraikat is, amikor árazást kérek a gépemre???
Na mindegy, csak elgondolkodtató számomra is. Amúgy pedig én is szívesebben preferálom a tiszta vételeket, de sajnos én is csak pénzből élek, mint ahogy mindenki, és azért 100k minusz nem kevés!
Meglátjuk, de ha tényleg apple ügyfélszolgálatos állítása szerint, meg ahogy emlékszem, az egyik kolléga itt már írta is, telefonon lehet hozzá venni, akkor szerintem valóban nem hangzik rosszul! Az meg hogy az érvényes vásárlásnál nem az lesz, hogy regisztrált, pff, gyakorlatilag hátránya nem származhat belőle az embernek, ha jól gondolom!
Gamertag: Vasy09
-
válasz Vasy09 #73914 üzenetére
Ezt az ármesterektől kérdezd. A PH! hozzállása az illegalitáshoz minimum furcsának nevezhető. Tiltja a warez-t de lelkesen támogatja az OS X PC-n topikot, és amikor ezt szóvá teszem, azzal zárják: jelenleg nincs napirenden a felülvizsgálata.
Csak akkor nem származik belőle hátrányod, ha nemrég gyártották. Simán kaphatsz olyan gépet amit több hónappal korábban gyártottak, vagyis a garancia ideje is ennyivel rövidebb. Nem beszélve azokról amik "leestek a kamionról".
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Chiftain
aktív tag
Köszönöm a választ. Újabb problémába ütköztem viszont, annyit írt ki a telefon hogy nem lehet megosztani, sem megosztott mappában sem pedig, airdrop-pal. Viszont mivel már így is elég időt elvertem erre, elkezdtem átnézni a képeket. Összefésültem a macre átkerült képeket az iphone-on lévő összes képpel, és kiderült hogy a mac csak azokat a képeket volt hajlandó áthozni amik nincsenek már fent a mac-en, például egy másik mappámban. Tehát, csak azokat a képeket mutatta nekem a fotók az iphone-ról, amik nekem nem voltak még meg. A vége az lett hogy megvan minden kép, csak 1 helyett 3 mappában, mivel nem hajlandó duplikációkat csinálni, Mondjuk ha ezt az elején tudom akkor semmi gond.
-
TBMC
addikt
válasz Aaron14 #73907 üzenetére
Lassan 1 éve megszűntek a dobozos termékek.
A hivatalos álláspontja az Applenek jelenleg, hogy CSAK az Applehun leadott gépekhez lehet Applecaret vásárolni. Ennek ellenére még van valami "türelmi" idő (aminek következtében az ügyfélszogálaton keresztül lehet vásárolni (angol nyelvtudás szükséges, + bankkártya)... nyugodtan hívd fel őket, kérdezd meg.DE ez még kb sehol nincs kommunikálva.. magam sem értem.
viszont beszéltem az egyik APR vezetővel, s dolgoznak egy új eljáráson az Applecare-t illetően, amit az Apple már jóvá is hagyott. Elvileg máricus-prilis környékén lesz fejlemény ezt illetően.
Ami fix, hogy már dobozos termékek nem lesznek vásárolhatóak, s tuti, hogy az Apple.hu áron fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Vasy09
őstag
Amit néztem teljesen új, sőt ugye nem az alap, így mèg 2-3 hét mire megjön! Majd kiderül! Azért köszi mindent!
Nekem az Apple ügyfélszolgálatos hölgy mondta, hogy minden gond nélkül tudok venni a gépemhez, ami amúgy extrém digites vétel, s a gépen kereszgül is azt írja az online felületen, hogy vehető hozzá telefonon, az ügyfélszolgálaton keresztül!
[ Szerkesztve ]
Gamertag: Vasy09
-
Aaron14
őstag
válasz Vasy09 #73921 üzenetére
Igen, mert az ED hivatalos viszonteladó. A kérdéses az az, ha nem hivatalostól veszed, akkoris lehet-e venni hozzá.
Más kérdés. Hangszóró cserét mennyiért vállalnak az APR-ek egy retina MacBook Pro-ban? Tudja valaki? Egyébként megkérdeztem őket és azt mondták, hogy a kijlezőcsere nincs hatással a hangszóróra, így biztos, hogy nem akkor sérülhetett meg.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Head88
addikt
válasz Aaron14 #73922 üzenetére
Ez nem kérdés. Természetesen lehet venni nem hivatalos forrásból vásárolt géphez is. Csak ott az 1év (amíg ugye lehet aktiválni az applecare-t) a gép gyártási dátumától indul.
Ezt a hangszórós dolgot meg egy APR-től kérdezd meg.
Nekem gyanús, hogy komplett topcase cserével együtt van. Ha egy billenytűzet cserénél is komplett topcase-t cserélnek amiben benne vannak a hangszórók is. Akkor szerintem ebben az esetben sem tökölnek az átszerelgetéssel. De ne legyen igazam. (APR-ek nem szeretik a filléres javításokat. Nincs belőle hasznuk.)[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz FIREBLADE78 #73929 üzenetére
Nem értettél meg.
Ha nem hivatalos forrásból származik a gép, tehát nem hivatalos viszonteladótól vásárlod (APR hivatalos hely és az összes apple.com-on feltűntetett cég), akkor a gép eladási dátuma nem kelrül regisztrálásra az apple belső rendszerében. Ebben az esetben az apple serial check oldalon a sorozatszám beírása után azt írja, hogy "nincs regisztrált vásárlási dátum". Ilyenkor a gép gyártási idejét veszik figyelembe a garancia ügyekben.
[ Szerkesztve ]
-
válasz FIREBLADE78 #73929 üzenetére
Az apr-nek van jogosultsága az Apple rendszerébe beregisztrálni az eladás dátumát. Vagyis az Apple tudni fog róla melyik napon adták el az adott gépet, így a vásárlás dátumától indul a garancia.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
FIREBLADE78
addikt
Megértettem Tehát,ha veszünk aprón gépet,akkor lehetőleg tudjuk meg annak a gyártási idejét.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Head88
addikt
válasz FIREBLADE78 #73934 üzenetére
Mielőtt veszel aprón egy gépet, kérd el a sorozatszámát (rajta van a dobozán is) és csekkold le itt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Head88
addikt
Fotó esetleg a serialt tartalmazó cimkéről? Az ilyen gépet nem postával szokta átvenni a vásárló. Inkább elutazik még az ország másik végéből is, hogy személyes átvétel legyen. (ilyen összegeket előreutalni egyébként is hülyeség egy idegennek) A vásárlás előtt meg személyesen van lehetőséged a serial számot ellenőrizni, hogy valóban azt adta-e meg az eladó korábban. Egyszerűen csak oda kell figyelni. Ennyi.
Miért kell mindenbe belekötni és negatívkodni....
Szerk:
Sőt... Az eladó előtt kell kibontani a gépet és ellenőrizni, hogy bekapcsol-e. Illetve, hogy nem egy újrafóliázott dobozról van-e szó és csak egy féltégla van bedobozolva.[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
-
Head88
addikt
válasz FIREBLADE78 #73939 üzenetére
Akkor ott volt valami ügyeskedés. Akárki nem férhet hozzá a belső rendszerhez. Esetleg egy APR ex-alkalmazott.
-
megema
őstag
Másnak nincs baja BT-s fej/fülhallgatóval? Idegbajt kapok tőle, hogy Mac-kel kapcsolódás után vagy végig jól működik, vagy végig szaggat véletlenszerű pillanatokban. Fél nap elteltétel megint hibátlan. Ideiglenes megoldások vannak (reboot, SMC/PRAM reset), de előbb-utóbb megint jelentkezik.
Több fülessel is ezt tapasztaltam (Sennheiser, Beats), iOS eszközökkel viszont hibátlanok.
-
whitezo88
nagyúr
Mitől nem tölthet a gyári töltő MBP-hez? Egy ideig nem volt használva egyik sem. Tápról megy, de csontra le van merülve, a LED zöld. A health 83%.... Ez eddig csak akkor volt ha nagyon hideg volt a gép még mert autóban maradt télen, de szobában van.
-
iSonic
addikt
válasz megema #73941 üzenetére
És minden esetben a wifi mellette megy? Mert mindkettő 2.4Ghz-es sávban munkálkodik és ha nem talál jó frekvenciát akkor szépen összetudják zavarni egymást. Ha esetleg 5Ghz-es routered van, akkor próbáld meg ahhoz csatlakozni és ha úgy is fenn áll a hiba, akkor megkéne nézni, hogy lehet újrahúzni a BT driver-t..
-
megema
őstag
válasz iSonic #73944 üzenetére
Van 2.4 GHz-es WiFi is (erősen visszavett adóteljesítménnyel), de teljesen lefedtem 5 GHz-essel a házat, így mindig ahhoz kapcsolódik, szoktam figyelni. A WiFi kikapcsolása sem segít amúgy. Más BT eszköz sem kavar be, párosítva sincs más. Max. az iOS eszközök Handoff szinkronizációja jöhet szóba, de akkor állandóan jelentkeznie kéne a hibának.
(#73946) Head88: Próbálkoztam már ezzel is, de azért hátha...
Amúgy most épp egy Beats Studio 3-mal tapasztalom, de előtte a Sennheiser PXC 550 is ugyanezt csinálta.
--------
Szerintetek mire érdemes mostanában lecserélni egy 2013 Late 13"-os Pro-t? Kiszolgál a mai napig, de az USB-C/TB3 "egy kábel mind felett" jellege, az új billentyűzet és trackpad, a Space Gray szín, esetleg a Touch ID miatt felmerült bennem. Bár lehet hasonló/nagyobb pazarlás lenne, mint az i8-ról Xs-re váltásom...
2018-as Air?
[ Szerkesztve ]
-
Úgy tűnik a 2018-as Air billentyűzete sem sikerült valami fényesre: youtube
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab a9+ 64Gb wi-fi, fekete, 60.000,- huf A++ Nikon d3100+ vr kit: 55.000,- Huf !
- MacBook Air Retina 13" M1 8C / 8C / 8 RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- AKCIÓ MacBook Air retina 13" 8C / 7C / 16 GB RAM / 1TB SSD / Magyar
- MacBook Air M1 Mint Az Új/8GB/256SSD/1-3 Gar./Akku 100%/p3752/
- MacBook Pro 13" Retina Touchbar 2018 I7 2.7GHz proci 16GB/ 1TB SSD GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest