Új hozzászólás Aktív témák

  • Archanon

    őstag

    Mivel az életben nem fogok végezni vele, itt egy része a megnézetteknek:

    Seto no Hanayome

    (+OVA)

    [10/10] - Kommentár nélkül. :DDD Hjúman. Az a befejezés... :C

    _________________________________

    Nodame Cantabile

    (+Paris chapter, Finale, OVA-k, special-ok)

    Szokásomhoz híven nem fogom külön-külön pontszámokkal illetni az évadokat, tehát mindent egybevéve a következő a véleményem úgy az egészről: Truly awesome. :K Feltétlenül ajánlom azoknak, akik kedvelik a könnyed romantikát, és nem idegenkednek a komolyzenétől - de ha mégis, nem kell aggódni, ez a sorozat mindenkivel megszeretteti Beethowen-t, "Dovorzákot" (bocs, nem hagyhattam ki, így ejtik a japók... :D Tehát Dvořák-ot - hehe, wiki), Schumann-t, stb stb.

    Ha nem is világmegrendítő, de mindenképp kellemes és jó körítést kaptam Nodame és Chiaki kapcsolata mellé, ergo a történet tetszett, mindössze egyetlen egy kivetnivalóm van, méghozzá az igencsak felemás befejezés. Nem értem, hogy ha valamit ennyire jól felvezetnek, miért így kell végleg lezárni? Remélem még meggondolják magukat a készítők. :U

    A felhasznált zene természetesen jó, sok eddig számomra ismeretlen muzsikát ismerhettem meg, amiket mai napig hallgatok is. Mondjuk csodálkoztam, hogy az epicebbnél is epicebb új világ szimfónia nem került bele a sorozatba. O_o Rajzilag olyan "josei-es", kicsit aquarell hatású, fakó színekkel. Az emberek egész realisztikusak animéhez képest, nagyon tetszett a sok pici szemű japó ábrázolás. :DDD Ami az animációt illeti, nos, nem igazán erőltették meg magukat a rajzolók, főleg az első évadban, ahol a fele sorozatot gyakorlatilag állóképek tologatása tette ki, főleg mikor a zenekarok játszottak. A második évadra ez a jelenség pl. egy érdekes flash animációra "fejlődött", de legalább valamennyire élt a kép, viszont nagyon elütött a rendes rajztól. A harmadik évadra egész korrekt lett a zenekar, a folyékony flash valamit visszaidomították látszólag 'rajzolt 8 fps'-re, így már nem tért el annyira... sőt, ha így kezdik, talán észre se veszem, és nem gondolnék rá ennyire negatívumként - mert bizony zavaró volt.

    Főkarakterekről még ennyit: Chiaki néha irritált, Megumi viszont örök kedvenccé vált. :DDD ~Gyaboo! (Ha összekevernénk Koizumi Risa-val és Noda Megumi-val, beletennénk egy kis visongós kapucnis manót, megkapnánk húgomat, legalábbis viselkedésben totál. :D)

    [9,5/10] - Akarok egy negyedik évadot...

    _________________________________

    Abenobashi Mahou Shoutengai

    Aki ezt kitalálta, az tuti nem volt százas... O_o Valamiért az FLCL-re emlékeztetett, legalább annyira beteg agyszülemények, olykor már-már gusztustalan dolgok alkották, főleg az elején. Igazából csak a 6-7. epizódtól kezdett összeállni a kép, hogy miről szól, addig is túl kellett élnem. Többször megfordult a fejemben, hogy minek is nézem én ezt, mi a fenéért szenvedek olyannal, ami nem kimondottan tetszik? Valamiért mégis érdekelt a folytatás - meg volt jó pár beteg poén meg paródia is közben -, és végül is kellemeset kellett csalódnom, a második felére egészen megkedveltem a sorozatot, a befejezés pedig kifejezetten tetszett. IQ romboló állatság ellenére legalább mondanivalója is van.

    [7/10] - Szerintem érdemes végignézni.

    _________________________________

    Cossette no Shouzou

    What the hell did I just see?
    Augusztus óta nem igazán tudom hova tenni ezt a sorozatot, a befejezést még mindig nem sikerült megfejteni... Mintha lehagytak volna egy fél részt kb. Hej, de nem szeretem az ilyet, pedig egyáltalán nem lenne rossz. Miközben néztem, bizonyos elemek nagyon emlékeztettek a Bakemonogatari-ra, képi megjelenésre kb. olyan stílusban volt ez is elvont, csak egy kicsivel sötétebb hangulatban. Úgy látszik Shinbou Akiyuki jól összeválogatja magának az ilyen jellegű műveket. :U Mindenesetre méltatlanul a ranglisták végén kullog, bár nyilván az érdekes befejezés miatt, amit sokan szintén nem igazán tudtak mire vélni.

    A zenéje pedig epic. [link] - Madoka zeneszerzőjétől, de ez még annál is jobban tetszik. :R A rajz pedig kétségkívül gyönyörű, szép munka.

    [7,5/10]

    _________________________________

    Ga-Rei: Zero

    Érdekesen induló valami volt, annál furcsább folytatással, végül tök lapos befejezéssel, pedig titkon reméltem, hogy nem az lesz, amit már szinte az elejétől sejtettem. Egy-két meglepetésre lehet számítani, amúgy semmi extra. Kicsit összecsapottnak tűnik nekem...

    Grafikára, zenére közepes, a karakterek jók voltak, nem olyan rossz, ám mégis kiszámítható sztori...

    [6,5/10] - Jóindulattal...

    _________________________________

    The Law of Ueki

    Na csak sikerült végeznem ezzel is úgy egy hónapja... :DDD Egy dolog: ne nézzétek meg. Tény, hogy nem hiába reméltem, hogy a hülyegyerekek bohóckodnak kategóriából végül egy jobb valami lesz, de ennyit nem ér meg 51 epizód, hogy az első 30-35-öt végigszenvedjem. Mazochista vagyok komolyan...

    A grafika átlagon aluli, vagy inkább átlagos shounen. Karakterek között abszolút semmi kiemelkedő, zenére többnyire unalmas, semmilyen, de azért a főtéma egész jóra sikerült, adott egy jóféle hangulatot. Némelyik csata ütött rendesen, amúgy az igencsak láma képességek teljesen komolytalanná tették az egészet, főleg, mikor ellentmondtak saját maguknak. Ehh, kár is ragozni...

    [5/10]

    [ Szerkesztve ]

    Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

Új hozzászólás Aktív témák