Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    válasz #27441408 #29829 üzenetére

    Elvben ha rendesen kilépsz egy appból, és a készítője is úgy akarja, akkor az bezáródik.* De. Vannak ezek a hülyeségek hogy teleszemetelik az értesítési sávot, azaz vagy az app, vagy egy része (jellemzően valami daemon ) még fut...
    *Van akinél ez annyiban merül ki, hogy a felhasználói felületet zárod be.

    Az android alapkoncepcio meg az lenne, hogy ha éppen nem használsz egy olyan appot amit amúgy meg gyakran igen, akkor az legyen a memóriában. Ez egy ilyen előtöltés, hogy ha kattintasz legyen felhasználói élmény, és pikk-pakk menjen. Ha meg mást indítasz, akkor ha szükséges a rendszer eldobja ezeket az előtöltéseket és megnyitja azt ami miatt bezárta a többit. De így szoktak rakni ez ellen (ész nélkül) ilyen-olyan megoldásokat, hogy folyamatosan foglaljanak memóriát. Ha sok ilyen van az be tudja lassítani a rendszert, emiatt lehet elküldeni egyes telefonokon a gyártó általi megoldással a nem használt alkalmazásokat aludni.
    Azaz ha az alkalmazás által szállított megoldás miatt indul gyorsan egy app, akkor lehet a másik nem lesz gyors emiatt. Ha a készülékgyártó megoldását használod akkor az akár lehet is sikeres.

    Most picit összeszedetlen vagyok, meg amúgy láma is ehhez, csak éppen olvastam pár marhaságot erről...

Új hozzászólás Aktív témák