-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz Williamgrant #26642 üzenetére
Ok, megbeszéltük.
Hasadaki bunka mantu.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Williamgrant #26651 üzenetére
Nem néztem utánna... olvasd el mégegyszer.
-
ksanc
őstag
válasz Williamgrant #26687 üzenetére
Nem sikerült átadnom a lényeget.
Ha eleve kevés az összes tárhely, mondjuk 4GB, akkor hiába csinálsz bármit, kevés lesz.
minden retkes ótvar készülékre meg lehetne csinálni
Te itt verziófrissítést emlegetsz, És ha nincs?
Elméletileg bármit megcsinálhatsz, de a gyakorlatban nem fogsz nemhogy komplett rendszert fordítani egy adott típusra, de átpartícionálgatni sem. Amit mellesleg úgy csinálsz, hogy valaki leírta, hogyan kell. Ha nincs ilyen, akkor meg nézel, mint a moziban.
Pláne nem a mezei felhasználók fognak ilyeneket csinálni.. Ezért írtam, hogy maradjunk annyiban, hogy nem lehet. -
ksanc
őstag
válasz Williamgrant #26748 üzenetére
A tök egyszerű példád kicsit sántít, ugye az megvan, hogy Kínában kicsit másképpen mennek a dolgok?
Szóval Kínát hagyjuk, nem ott élünk. Hogy sajnos vagy szerencsére, döntse el mindenki maga.
Egyébként van némi igazad, legalább is választhatónak kellene lennie és nem bebetonozva a rendszerbe.
De egyelőre nem ez az általános.
Mi az a köles?Szerk: kovacsen222: igen, most ismertem el, hogy nem kötelező kellék
A nagy tömegeket vonzó oldalakon nagy tömegben lesznek trollok is, ez van. Az FB-t azért lehet normálisan is használni. És pl. az évfolyamtársaimmal jelenleg ott tudom tartani a kapcsolatot, az egyetem előtt hetente, ha beléptem...t181: te sem árulod el, melyik volt az az alkalmazás
Nekem a W450-el voltak ilyen problémáim, de a sokat szidott CM Security tökéletesen megoldotta a dolgot. Ugyanis nem volt olyan felismerhető app, ami okolható lett volna a reklámos, telepítős SMS-nek álcázott fake üzenetekért.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Williamgrant #26756 üzenetére
Jaaaaa
Igen, a Xiaomi (MIUI) vette a fáradságot és teljesen önálló megoldásai vannak a felhőre, szinkronizálásra.
Így nincs szükség a Google cuccaira. -
DVlad
őstag
válasz Williamgrant #26743 üzenetére
Grazie mille!
(#26745) ksanc Neked is.Tehát, arra vigyázzak, hogy a Herceg be ne jöjjön.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Williamgrant #26780 üzenetére
Nyilván hasonlóan az adatforgalomhoz a helymeghatározást is úgy kell megoldani hogy az energiatakarékos legyen.
Pl semmi értelme a folyamatos keresésnek minden esetben. -
tordaitibi
veterán
Hasonlo vitat zartam rovidre egy multimeteres meressel, a wifi modul fogyasztasa az akkuido 2%-a korul van.
A gps meg kevesebbet fogyaszt, leven passziv, nincs adas funkcioja, csak veteli.
Valoban igazad lehet, bekapcsolt gps, sokkal tobb fogyasztas, DE azt nem maga a fizikai eszkoz fogyasztja!! hanem azok az alkalmazasok, amik hasznaljak. Oriasi kulombseg, meg ha csak elvi sikon is targyaljuk. -
ksanc
őstag
válasz Williamgrant #26784 üzenetére
Ezt igazolhatom, de szerintem bárki: ahogy már írtam, nekem csak a wifi megy állandóan, de ha azt is kikapcsolom, brutálisan megnő a készenléti idő. Nem 2%-al Csak nem a nagy kedvencem, a Play services van a háttérben?
nonosmr: kéretik kicsit pontosabban fogalmazni, mert olyan, hogy berakunk egy sim kártyát akkor leszívja róla a pénzt nem létezik. Vagy SMS-eket küldözget, vagy hívásokat indít, mindkettőt emelt díjakon vagy esetleg a mobilinternetet használja, de a fent említett pénzleszívást nem nagyon lehet értelmezni. A SIM kártyán ugye egy fillér nincs, a hozzá kapcsolodó szolgáltatásoknak vannak díjai.
Minden szolgáltatónak van online felülete, meg kellene nézni, mi viszi a lóvét.Azt írtad, volt szervízben. És mi történt, hogy még mindig fennáll a probléma?
Amennyiben gyári fw van rajta, az FR meg fogja oldani. Mentést inkább csak a fotókról, doksikról, ilyesmikről érdemes csinálni, mert a teljes /data mentés-visszaállítás a problémát is meni-visszaállítja. Esetleg egy vírusírtó is segíthet. Ha ez a probléma...[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Véleményes, hogy rosszul csinálsz valamit, mert én eléggé fillérbaszó vagyok akku' terén, többször, több készülékkel (S3 LTE, LG G4) lemértem, és az jött ki, hogy ha tényleg semmi nem használja, nem lehet érdemi különbséget kimutatni. A WiFi/mobil adatforgalommal ugyanakkor más a helyzet, szint lehetetlen az összes programot úgy bekorlátozni, hogy ne használgassa, ill. ne fusson emiatt, azokat inkább kikapcsolom, amennyiben nem szükségesek éppen.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
Lehet, hogy rossz telót, oprendszert, vagy életmódot választottál. Gyere nemzetközi kamionsofőrnek! Vasárnap óta nem kellett levennem a telót töltőről. Nem érdekel, hogy mennyi akkut zabál a GPS, vagy a Wifi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Williamgrant #26817 üzenetére
Látom, nem vágod a lényeget. Ha a rendszer egy nap alatt lemerít egy 2500mAh -s akkut, és Te hosszabb üzemidőt szeretnél, akkor a rendszer fogyasztásának visszafogása csak egy a lehetséges alternatívák közül. Vehetsz másik telót is, 5000mAh -s akkuval. Vagyis, nem feltétlenül hibás a rendszer. Lehet, hogy az akku kevés az elvárásaidhoz.
-
törölt tag
válasz Williamgrant #26822 üzenetére
Ha nincs akkuidő problémád, akkor nem tök mindegy, hogy be vannak -e kapcsolva? Minek kapcsolgatod?
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Williamgrant #26811 üzenetére
Nekem elég volt a "multiméterrel" szó a konzekvenciát levonni. A mérést nem, csak a hiteles eredményt firtatom...
-
nagyúr
válasz Williamgrant #28590 üzenetére
Formatot ne.... NE!
szerk.:
Volt mentésed mielőtt nekiszaladtál a flash-nek?
Mert előfordul bizony, hogy nem feltétlenül ugyanaz a hardver az egyes kiadások között...
Ilyenkor pl. az lk.bin (aka uboot) nem feltétlenül illeszkedik a kijelzőhöz, vagy a boot.img-ben változott meg valami... Még típuson belül is előfodul, akár nevesebb gyártóknál (pl. Lenovo)
Ha meglenne a mentés a működőről, akkor azt kellene visszatenni elsőre.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz Williamgrant #28590 üzenetére
Szerintem több variáns van abból a telefonból(ugyanúgy mint az X5-ből), próbáld egy másik ROM-ból az lk-t felflashelni.
Ja és DL Only módban. -
SunyaMacs
aktív tag
válasz Williamgrant #28593 üzenetére
-
air
nagyúr
válasz Williamgrant #28598 üzenetére
Screen tearing?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
nagyúr
válasz Williamgrant #28597 üzenetére
Én a magam részéről menteném amit lehet. - Még a félhullákról is szoktam javasolni a mentést, de én már csak ilyen maradok (és így is cselekszek)
Ha van MTP mód akkor a rendszer működni látszik a háttérben, viszont a kijelzés nem jó.
1, hw hiba (amit sajnos okozhat SW hiba is - bár nem feltétlenül sűrűn előforduló jelenség)
2, lk (uboot) és boot nem azonos elemekre tartalmazza a modulokat/driver-eket.A format all+download legyalulja az imei számot is... a FW upgrade ennek finomabb formája, mert akkor csak a kijelölt partíciókat zúzza le, majd újraírja, itt egyetlen buktató a helytelen preloader használata.
Format all + download csak végszükség esetén, félhulla, be nem kapcsoló telefonnál tesztpontos "frissítéskor" "javasolt" - szerintem.
Ha a SunyaMacs által linkelt romokból kiszeded az uboot-ot, szerintem érdemes melléflesselni a boot.img-t is. Ilyen esetben mindenképp mellé párosítanám.
(Ha már van root, akkor dd-vel is felteheted a partíciókat - ha nem akarsz flestúlt használni)
@(#28600) SunyaMacs
Mint felhasználó (2005 óta), még sosem láttam ilyet. Biztos, hogy Linux betegség ?[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Williamgrant #28598 üzenetére
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Williamgrant #28652 üzenetére
Nincs sajnos... elvileg csak egy széria fut belőle, egy féle friss rommal. Gyakorlatilag....
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz Williamgrant #28664 üzenetére
MAUI-val lehet de nem annyira egyszerű dolog, inkább ne vagy mentsd le az SPFT-al(readback)
Root+DD, SPFT Readback, TWRP -
SunyaMacs
aktív tag
válasz Williamgrant #28667 üzenetére
A scatter alapján az SPFT Readback-el lehet
-
nagyúr
válasz Williamgrant #28671 üzenetére
Readback MTK platformra.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Williamgrant #28664 üzenetére
NE nyomj formatot, mert nincs értelme!
-
Hoorus
őstag
válasz Williamgrant #28715 üzenetére
Azért, mert először twrp alól kell flashelni az xposed framework-öt, majd utána a renderben az xposed apk-t. Akkor működőképes a dolog, ha mindkettő telepítve van megfelelően, de 4.4-re sehol sem lelem a framework-öt. (vagyis a zip-et)
-
Bozek
nagyúr
válasz Williamgrant #28719 üzenetére
A framework-öt így, vagy úgy telepíteni kell. Lehet zip-ből is, de lehet magából a feltelepített Xposed-ből is, de ez utóbbi nem minden rendszeren igaz. Talán a 4.4-en még rendben volt, arra régen telepítettem, de 5.0-tól már tudtommal csak a zip-es megoldás van.
-
cidalain
veterán
válasz Williamgrant #43795 üzenetére
Milyen gép, milyen soc, mennyi ram?
Netkapcsolat milyen? Ugyanazon a neten másik eszköz jó? Ez az eszköz másik neten is csinálja?
BT be van kapcsolva közben?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest