-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumorka
csendes tag
A státus sáv nem a launcher része, ezért nem tudod megváltoztatni.
Értem, de nem akarok belenyugodni. Nincsen valami mód annak is a lecserélésére? Hátha abból is lenne valami BIG és akkor arra kicserélném.
Az óra widgetek közül már sokat kipróbáltam. mindnek ugrik a másodpercmutatója. Én olyat szeretnék, ami folyamatosan "úszik".
(#8013) Viktor0610 : Nekem nincsenek ilyen opcióim. csak a betüméret van és kész. Azt "óriási" módba tettem, de nem hat az információs sávra.
A kúszó másodpercmutató biztosan többet fogyaszt, mint aminél ugrik, de én mégis olyat szeretnék.
Szóval a Talkban neked sincsen videókép?
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Értem. Jó tudni.
Más:
Megkattant a telefonom. Nem bírom kikapcsolni, az elébb felraktam töltőre 3 perc alatt 68% ra töltődött. Ez mitől lehet? Most nézem az újraindítás az működik.[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
rjg
őstag
Az általam írt megoldás Nekem arra jó, hogy bármikor "kattintok" a MoonReader-re vagy a Chrome-ra, ott folytathatom az olvasást, böngészést, ahol abbahagytam és nem kell megvárnom, hogy az alkalmazás újra elinduljon.
Maradjunk annyiban, hogy ennek Te nem látod értelmét, viszont én - és nem kevés másik ember - hülyét kap attól, hogy akár a Chrome, akár egy-egy alkalmazás, vagy játék mindig újra és újra töltődik a nulláról, extrém esetben akár egy - két app futtatása után. Mindez nem csak alsó kategóriás készülékek, hanem S3, S4 és Nexus 5 esetén is, tehát a kevés RAM nem lehet akadály. Amíg nem lehet rendszerszinten állítani a prioritáskezelést, vagy kikapcsolni az LMK-t és nincs valódi multitasking, addig muszáj kerülőutakat találni, hogy a rendszer élhető maradjon. Ha neked az Xposed modulok alkalmazása a rendszer megerőszakolása - akkor a root jog is az? - egyszerűen ne használd.MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
-
TheProb
veterán
Azért ne nézzél teljesen hülyének ha lehet, azt akkor mivel magyarázod, hogy amit említettem is, hogy mellettem van a saját telefonom minden be van rajta kapcsolva és nem hogy az aktuális helyet nem mutatja de az előzőt sem.
(#8583) Keeperv85: Amúgy a cerberus fizetős, nem?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
rjg
őstag
Kivételesen egyetértek veled, bár a Keeperv85 által írt hívás sem az ördögtől való. Mai napig van olyan partnerem, akinek a 10 éves GPS eszközei CSD kapcsolattal - hangcsatornát használó adathívásban - küldik el az aznap megtett útvonalukat.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
törölt tag
Én az sms -t és a hívást sem zárnám ki, mint elméleti lehetőséget. A Cerberus -t nem ismerem, de az Avast SIM cserénél küldi sms -ben az infót a megadott számra és Avast account esetén a szerverre (természetesen csak akkor, ha az új kártyával erre lehetőség van). Ami a pozíciót illeti, pl. az XXXX LOCATE Y parancsra visszaküldi a koordinátákat. X az Avast belépési kódja, Y pedig opcionális, percben kifejezve a küldések közötti idő. Vagyis Y percenként küldi a koordinátákat (ezt már próbáltam). Úgy néz ki, hogy van arra mód, hogy egy offline navi automatikusan értelmezni tudja a beérkező adatokat (ezt még nem teszteltem). Ami a hívást illeti, én látok rá módot, hogy audio jelben tudjon kódot küldeni (pl. DTMF) és a fogadó kliens, vagy a központi szerver ezt értelmezni tudja.
-
Keeperv85
nagyúr
Az app nem csak sms-eket tud küldeni, pl. sim csere esetén, hanem email-t is. Hogy hogyan? Fogalmam nincsen. Még egyszer leírom, mert rákérdeztél a wifi-re: mivel NINCS bekapcsolva a wifi, mivel a semmi közepén melóztam, mikor még fenn volt, így kizárt hogy wifi-n bármit is átküldjön.
Ma felteszem és megyek egy kört vele. A városban NINCS net, semmi féle formában a készüléken... szóval hamar kiderül mennyire pontos.
Amúgy láttad már milyen jogokat vár? Az elsők közt szerepel a telefonhívások, aztán a végén ott van az sms is...
-
MODERÁTOR
-
Keeperv85
nagyúr
Csak a pontosság kedvéért most megnéztem mit biztosít és mit nem... idézem neked a szöveget:
"Lehetővé teszi az alkalmazás számára a kimenő hívások kezdeményezését, és a tárcsázandó szám módosítását. Az engedéllyel rendelkező alkalmazás felügyelheti, átirányíthatja vagy megakadályozhatja a kimenő hívásokat."
Ha úgy szimpatikusabb, az eredeti angol, hátha félre van fordítva évek óta...
"Allows the app to process outgoing calls and change the number to be dialed. This permission allows the app to monitor, redirect, or prevent outgoing calls."
"Lehetővé teszi az alkalmazás számára, hogy az Ön jóváhagyása nélkül hívjon fel telefonszámokat. Ennek eredményeként váratlan terhelésekkel vagy telefonhívásokkal találkozhat. Vegye figyelembe, hogy ez nem teszi lehetővé segélyhívó számok hívását az alkalmazás számára. A rosszindulatú alkalmazások az Ön jóváhagyása nélkül kezdeményezhetnek hívásokat, így költségek merülhetnek fel."
...ez angolul...
"Allows the app to call phone numbers without your intervention. This may result in unexpected charges or calls. Note that this doesn\'t allow the app to call emergency numbers. Malicious apps may cost you money by making calls without your confirmation."
"Költséggel járó szolgáltatások" nevű jog nem létezik AOSP 4.1.2, AOSP 4.2.2 sem CM10, sem CM10.1, sem CM10.1.3, sem CM11 alatt egészen biztosan. Csak a pontosság kedvéért...
-
Keeperv85
nagyúr
Ezt a "költséggel járó szolgáltatások" szöveget keresd már meg nekem légy szíves a forráskódokban! Elég lesz egy msgid. Nem tudom honnan szedi ugyanis... Egyébként nem oszt, nem szoroz... próbálkozz arra összpontosítani, amit a többi engedélyben ír: igen, felhívhat bármit azokkal is...
Őőő... ez ICS? Abban nem néztem mi a neve, nincsen annyi helyem, hogy az a forrás is lent legyen...
"Ezek ugyanis a Cerberus alkalmazásengedélyei, amiket a Play listáz ki:"
Csak a pontosság kedvéért: ezeket a rom listázza ki, miután a Play-től lekérte mit vár el a készítő, mégpedig úgy hogy beolvassa szintén a romból az etc/permission mappa adatait...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Az ÉN félrefordításom????!! Te miről beszélsz?! Ez a hivatalos AOSP alatti fordítás, amit ráadásul át sem szabad javítás szintjén SEM írni még a CM alatt sem (úgy értem nem kerülhet a javított szöveg be a fő repo-ba), ugyanis egy a Google felől érkező kód...
kezdem unni a szakmaiatlan, pontatlan, források nélküli vitát, amit semmivel sem tudsz alátámasztani, csak egy esetleg ugyan úgy rosszul lefordított, ma már nem is létező résszel... Vagy keresd meg, vagy ne keresd meg, de akkor ne érvelj vele...
"Egyébként miért kellene forráskódot bogarásznom? Az engem vastagon nem érdekel, mint ahogy az emberek 99%-át sem."
Azért mert ez egy szakmai topic, te pedig szakmai megítélés nélkül osztod itt az észt orrba-szájba... például...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
"Te mivel tudsz bármit is alátámasztani?"
Csak ennyivel:
ICS-mr1 kódút: [link]
A "költséggel" szó nem szerepel a magyar fordításba...
JB-mr1 kódút:[link]
A "költséggel" szó nem szerepel a magyar fordításba...
Legyen még frissebb is, pl. a 4.3... > [link]
Már meg sem lep, hogy itt sem. Értem én, hogy neked ilyen egzotikus telefonod van és ezt rendszerint bizonyítani is szeretnéd, de mintha már beszéltünk volna arról, hogy ez a topic az Androidról szól úgy általában, amihez láthatón annak a készüléknek annyi köze van, mint a lassan megboldoguló Grand X In-nek. Valahol nyomokban Android is van benne...
"Még egyszer mondom nem érdekel. Process nem jelent kezdeményezést, akárki is fordította félre"
Engem nem érdekel, hogy téged mi érdekel és mi nem, miközben ha a process szóba bele is tudsz kötni utólag, az alap téma amit kitekertél az volt, hogy nem tud hívásokat kezdeményezni, amit ráadásul pont a te képed bizonyít is, tehát még magadnak is ellentmondasz....
"De persze biztosan neked van igazad, hiszen emailt is lehet küldeni mobilnet és wifi nélkül is. Igaz?"
Még merő tévedésből sem fordult meg olyan megoldás a fejedben, hogy esetleg sms-t küld a szerverre, ami nem meglepő módon van netkapcsolat és maga a szerver küldi el az emailt? Azt írtam, hogy képes emaillel kommunikálni, azt azt hiszem nem, hogy azt a készülékről küldi el...
-
TheProb
veterán
Az igaz, hogy csak Qualcommos telókra megy, bár igazából nem nagyon tudom hírtelen, hogy milyen "nagy adatátvitellel járó folyamatok"-ra gondol buherton, ami a júzer tudta nélkül menne végbe. Ha maga app update.ről van szó akkor az 1 gombnyomás a play-ben, ha szinkronizálás ott meg minek kell nagy adatmennyiség?
Más: Kinek melyik antivirus/anti-theft app jött be eddig a legjobban? Mit használ, ha használ egyáltalán? (free appokra gondolok)
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Keeperv85
nagyúr
Most megint az jön, hogy beléd kötöttem, de nem áll szándékomban, csupán le szeretném még egyszer írni: VAN olyan készülék, ami KIKAPCSOL ha hosszan nyomod a gombot rajta. Itt van a a kezembe. Ha kell levideózom... Nagyon is életszerű. És mint mondtam is korábban, ennek az Androidhoz nincs semmi köze.
-
this is life
Ármester
Nem is irtam oda a wayteq nevet , mert tudom hogy Kelzsoca es jo par forumtars nem keves munkaja fekszik a wayteq tabletjeinekmjobba tetelen. A samut annyiban becsulom , ha premium kategorias cuccodmvan akkor ha lehetseges haznal is javitanak, a sw update eleg kiszamithatatlan (tapasztalat) , de ezert is irtam a hozzaszolasomban hogy valos sw update csak a nexus 7-re lesz. De azert szerviz teren ismerosoknek sem az acerre,sem a samu,lenovo tabletjeiknel eddig volt gond. Ellenben overmax, alcor, myaudio szerviz es sw support egy nagy 0.
Mas nincs tipped wp7-rol droidra ugyben... eleg lenne csak a nevjegyzek..?
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
this is life
Ármester
Hat samuek haznal is cserelnek kijelzot, akksit ha gond lenne vele, persze az oszetetteb szerelesnel elviszik es haza is szallitjak az eszkozt igaz ebben az esetben az ido mar nem mindig rovid, hala a magyar szervizpartnereknek .
Nem az enyem a wp7 lumia , csak is eros hivott fel hogy koltozne az egyik rendszerrol a masikra es win7 alatt outlook-kal nem ment a vcard sync, a felhotarhelyet ahova a wp7 menti a contaktokat droid alol nem eri el, blutyukon nem kuldhetoek a nevjegyek ( tiszta rohely ) . Lehet a vege az lesz hogy elkerem a telefonjait es nekiulok en mert tutti valamit nem jol csinal.
Koszi a tippeket, elmondom neki, bar ezt probaltam a multkor megmagyarazni neki.
Az a baj azt nem tudom hogy a zune-val nem e lehet importalni a contaktokat, mert akkor az kinyerheto lenne...
A wayteq-et nem bantom mert tudom hogy Kelzsocs, Janos es meg jo paran a vallukon viszik azokat az eszkozoket ha supportrol van szo. Bar nem olyan tabletem van de a munkajuk minden elismerest megerdemel.
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
buherton
őstag
Köszönöm a segítséget. Tegnap sikerült eljutnom odáig, hogy ezeket beállíthassam . Minden jól működik kivéve egy dolgot, hogy a gmail nem frissül automatikusan. Vélhetően valamilyen plusz alkalmazást is letiltottam, ami ezt megteszi. Esetleg tudjátok, hogy mi ilyenkor a teendő?
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
SUPREME7
addikt
Nekem is olyan van, de nem fogadta el. Asszony auchan kártyájával tudtam csak regisztrálni, az domboros mastercard ...
Megpróbáltam újra, mivel régen próbáltam, gondoltam hátha igazad lesz, de amint beírom a kártyaszámot, egyből visszadobja, hogy érvénytelen hitelkártyaszám.
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Én egyszer próbáltam Samsung Galaxy S2-n. És nem működött.
De ezeknél nem Firmware által van a szolgáltató lock meg stb?
Meg akkor egy T-mobil-os Note 2 és egy Galaxy S3-ra fellehet tenni a gyári firmware? És akkor minden T-s cucc eltűnik gond nélkül de más egyéb baj nem lesz?
(csak azt nem tudom a Galaxy S2-n miért nem működöt! )
Smoke some weed nigga!
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest