Új hozzászólás Aktív témák

  • kiraly.andra

    aktív tag

    Lehet-e tenni valamit, hogy egy live wallpaper alkalmazás ne álljon le rendszeresen, és kelljen emiatt minden alkalommal újra elindítani, beállítani? Nem kategóriájának tipikus darabja, amelyek sokszor nem is jelennek meg az alkalmazások között, hanem arra ad lehetőeéget, hogy egy általam készített mozgóképet állítsak be háttérképnek.

    A leállás mostanában sokkal gyakoribb, mint évekkel ezelőtt volt. Mivel egy Pixel 4a (Android 12) az eszköz, nincs szükség arra, hogy megakadályozzam az erőforrás-alapú leállítást, de a számok alapján ennek nem is kellene megtörténnie. Az alkalmazás (Video Live Wallpaper) kompatibilis a rendszerrel, idén februárban volt utoljára frissítve, részben emiatt. Nemrég felraktam egy másikat (Walloop), az is elég hamar elesik.

    Klasszikus mozgó háttérképekkel soha nem volt ilyen gondom, így arra gondolok, hogy azokat eleve másképp kezeli a rendszer, tudván, mi a céljuk. Egy ilyen funkciójú alkalmazásnak állandóan futnia kell, másképp nincs értelme, ezért ha nem elég a memória, akkor bármi mást le lehet lőni, de ezt nem. Mivel ez nem valódi háttérkép, a rendszer számára csak egy alkalmazás a sok közül, így nem kap védettséget. Van ilyen funkció egyáltalán, hogyan működik ez?

    Meg lehet tudni valahogy, miért áll le egy alkalmazás? Ez persze csak akkor érdekel, ha közelebb visz a megoldáshoz, azaz ha ezt tudva valamiképp meg tudom akadályozni a leállást.

    :a:

Új hozzászólás Aktív témák