Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyula-katona

    újonc

    válasz cidalain #66133 üzenetére

    Egy linket tudnál adni? Mert én hiába kerestem, nem találtam.

    És igen, a szolgáltató kiüti a gépet, de a vodafone horribilis összeget kér érte.

    ""...Vodafone:

    Szeptember elseje után a határozott időtartamra kötött előfizetői szerződések esetében a határozott időtartam alatt a készülék hálózati zárának feloldását kizárólag az előfizető számhordozása esetében biztosítja. Előfizető a hálózati zár feloldását a számhordozás után, a készülékkedvezmény összegének és a hálózati zár feloldás díjának megfizetése után vagy az átvevő szolgáltató ezen díjak átvállalásáról szóló nyilatkozatának szolgáltatóhoz való kézbesítését követően kérheti.

    A szeptember elseje előtt kötött előfizetői szerződések esetében az előfizető a hálózati zár feloldását a hálózati zár feloldásának díjának megfizetése után kérheti. A hálózati zár feloldására akkor van lehetőség, ha az előfizetőnek nincs díjtartozása.

    A hálózati zár feloldásának díja:

    Az előfizetői szerződés megkötésétől számított 0-1 év között: bruttó 20.000 Ft
    Az előfizetői szerződés megkötésétől számított 1-2 év között: bruttó 10.000 Ft
    Az előfizetői szerződés megkötésétől számított 2 év után: bruttó 2.500 Ft

    SIM-lock feloldva...

    És egy érdekesség: A Mobilaréna 2009-es cikkének részlete:

    A szolgáltatóknál a készülék típusától függetlenül igényelhetjük a kártyafüggetlenítést, a hűségszerződés lejárta után ennek ára a Pannonnál 7.500, a Vodafone-nál 9.375, a T-Mobile-nál pedig nagyságrendileg 10.000 forint — hogy pontosan mennyi, azt nem találtam meg. Ha a hűségnyilatkozat érvényessége mellett akarjuk ezt megtenni, akkor a Pannonnál és a Vodafone-nál ugyanennyit, a T-nél pedig 20.000 forintot kell fizetnünk magáért a szolgáltatásért, plusz vissza kell fizetnünk a készülék vásárlásakor fennálló kedvezményeket — az összeg nagysága elvileg arányosan csökken a vásárlás óta eltelt idő összegével, a 2007-es rendelet legalábbis erre kötelezné a szolgáltatókat, de erre utaló információt csak a T-s ügyfélszolgálat adott. A lényeg, hogy mi otthon nem függetleníthetjük a telefonunkat, sőt, sarki GSM boltba sem vihetjük el, mert az egyrészt azonnali garanciavesztéssel jár, másrészt a BTK 300 §/C szerint törvénybe ütközik, hiszen vétséget követ el, aki adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, így két évig terjedő szabadságvesztéssel, közmunkával vagy pénzbírsággal büntethető. Ha pedig haszonszerzés céljából teszi mindezt, akkor kárt okoz, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő — jelentős kár esetén ez öt, különösen nagy kárnál nyolc, különösen jelentős kár esetén pedig tíz évre módosulhat. Ugyanakkor a számhordozhatóság szabályiról szóló 46/2004. (III. 18.) Korm. rendelet 5§(11) pontja kötelezővé teszi, hogy függetlenítsék a készüléket, ha a kedvezmények ellenértékét az előfizető kifizette.
    Ebből láthatjuk, hogyan változtak az elmúlt években. A többi nagyjából így van ma is, azaz nem változott a "kikódolás" ha nem maga a szolgáltató végzi ma is törvénybe ütköző cselekedet (300. §)...""

    idézve a :http://telefonkozpont.blog.hu/2012/08/22/simlock oldalról.

    Ezért keresek olyan megoldást ami házi jellegű.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák