Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz schawo #9613 üzenetére

    Ezen nem veszünk össze :)

    A pi 10 millió darab felett jár, ezek az amlogic boxok is összesen talán vannak pár százezren (nehéz tippelni). A legtöbb kérdés-panasz a médiajátszós, torrentezős témákból szokott jönni.
    De az mindenképp látszik, hogy fejlesztésileg csupán maroknyi ember dolgozik aktívan rajta. A pi-n is talán 1-2 tucat, az amlogic boxon lehet 6 sincs, odroidostól együtt.

    Ipari projektekhez esélyesebb lehet mondjuk európai piacon egy olimex, akik nagyon sokáig biztosítanak készletet és supportot egy-egy boardhoz. A pi esetén látszik, hogy a régi verziókat nem nagyon tartják meg. Vagy nem lehet kapni, vagy most a pi2 helyett egy alternatív verziót adtak ki. Amlogic alapon az odroid néhány boardja lehet nyerő, pár évig azok is megtartják a modelleket, mielőtt váltanak, de nem tudom mennyire komoly szereplők.

    Érdekes, hogy a kollégáimnál nem kifejezetten népszerű egyik hasonló eszköz sem. Hamarabb vesznek meg egy kész megoldást, minthogy otthon is dolgozni kelljen vele. Elég azt csinálni munkaidőben :)

    (#9616) junkpod
    abban igaza van, hogy sokan elakadnak, ha ssh-zni kell vagy kodi beállításokat babrálni. Ha 1-2 egyszerű lépés után nem kész, akkor pánik van. Vagy copy&paste parancsok vagy több órás fejtágítás kell, ha valakit az is érdekli, hogy mi miért kell úgy. És ez még a jobbik eset, mivel érdeklődik, de van akit csak a megoldás érdekli és még keresgélni sem akar hozzá.

    (#9617) Somatom
    ebben neked és schawonak is igazatok van, hogy van élet a médiajátszón túl is. A kontextus viszont médajátszós volt. Az orange pi változatok (főleg a nem a20-asok) pedig se médiajátszásra se linuxos megoldásokra nem jó választás, mert támogatás nélküli tákolmány. Az a20 is csak azért határeset, mert már szinte teljes a mainline kernel support ahhoz a sochoz és más gyártóknak is van ráépülő elterjedtebb terméke. Nekem csak orange pi pc van, de valamennyire követem az ottani dolgokat és csak sorban adják ki a támogatás nélküli újabb hardvereket és a legkomolyabb rendszerek más gyártók boxairól leszedett szoftverek módosított változatai. De persze úgy sem hozzák azt a szintet, amit az eredeti boxok.

    Szóval s lényeg, hogy az orange pi semmiképp sem ajánlott bármelyik amlogic box vagy odroid helyett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák