Új hozzászólás Aktív témák

  • Dolphine

    addikt

    válasz Csicsóka #47229 üzenetére

    Köszi, olvastam, de még ez nekem egy kicsit kínai. :(
    A cél kártyára rárakok egy friss telepítést. Elindítom, hogy a /storage partíció méretét az LE kimaxolja, majd kikapcs. Kiveszem a kártyát, beteszem az USB olvasóba, az eredeti kártyát pedig vissza a boxba. - Ezt még azt hiszem értem. Tehát az én esetemben egy új SD-re telepítem a rendszert, elindítom a boxot, majd kikapcs. A pendrive az USB-be, a kártya az olvasóba és indítás. Eddig értem.

    Bekapcsolom a boxot, az USB olvasót bedugom (benne a cél kártya) majd SSH-n belépek. - Na itt kezd zavaros lenni a helyzet egy kicsit. :( Gondolom a boxon engedélyezni kell az SSH-t. Ahhoz, hogy winen keresztül elérjem ehhez a PuTTy alkalmazás kell? Hogyan lépek be a boxba SSH-n keresztül? Na, az ez utáni lépéseket nem értem. Vagyis értem, hogy mit kellene tennem, de még soha nem csináltam, így egy kissé kínai. :(

    Az LE automount felcsatolja az olvasóban lévő kártyát a /var/media/LIBREELEC_DISK alá, ez az ext4 /storage partíció, amin minden tárolódik, és ide kell másolni az eredeti kártyáról mindent. Ekkor valóban olyan állapotot fog tükrözni az új kártya, mintha még a régi menne.
    Ezt a másolást meglehet oldani mc-vel (ez a system-tools addonban van) vagy az rsync paranccsal (ez meg a network-tools adondan van)

    Rsync-el így:

    cd /tmp
    rsync -av /storage/ /var/media/LIBREELEC_DISK/

    Illetve még kérdés, hogy a pendrive hogyan lesz újra a "régi", eltüntetve a Linuxhoz szánt partíciót?

    [ Szerkesztve ]

    Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

Új hozzászólás Aktív témák