Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz blakey #42897 üzenetére

    Egyáltalán nem ajánlottam a 100-as boxokat 4K-hoz (sőt, semmihez, mert én nem vennék 100-as LAN-al szerelt eszközt), csak a tapasztalataim, a specifikációk és a méréseim alapján nyilatkozom.
    Annak viszont a LAN sebességhez nincs semmi köze, hogy én a 4K tartalmat FullHD-ban néztem. Tehát azt nem értem, hogy miért írod, hogy ez nem próba. Hiszen maga a tartalom teljes egészében átjön ebben az esetben is, csak a Kodi még konvertál egy másik (kisebb) felbontásra. Ahogy annak sincs semmi köze a hálózaton áttolt adatmennyiséghez, hogy HDR képes-e a lejátszó, vagy nem.

    Ha viszont azt írod, hogy egy idő után akad meg a film (azaz nem azonnal látható), akkor azt kellene megnézni, hogy folyamatosan megvan-e a 95 Mbps valóban a hálózatodon. Az iperf3 alap 10 másodperces mérése erre alkalmatlan. Futtasd folyamatosan. Nem lehet a hálózatod full gigabites, ha vannak 100 Mbps-es eszközeid... Ott a router/switch portja is 100 Mbps-re vált. Ezért írtam, hogy ott neki a NAS forgalmát lassítania kell.

    Eddig szó nem volt ISO-król, nem tudom, hogy hogy keverted bele a DLNA-ba. Azt nem fogja látni a miniDLNA, de az összes felismert 4K anyagot igenis érintetlenül küldi át, hiszen ahogy írtam, nem képes a transzkódolásra...

    Egyébként maga a DLNA nem korlátozza a tartalom kódolását/csomagolását. Nyilván a parser (pl. ffmpeg) igen. De, ha felismerte a média formátumát, akkor már csak a lejátszó eszközön múlik, hogy ő mire képes (illetve mit engedélyeztek) DLNA-n keresztül történő lejátszásban. A TV-k saját szoftvere jelentős korlátozásokat tartalmaz DLNA-n. Pl. nincs hangsáv váltás, felirat, de akár bitrátára is korlátozhat, ha akar...

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák