Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    nagyúr

    válasz kokopo #22421 üzenetére

    Hát akkor sajnos nem jó kütyüt vettél.
    jobb klikkes megosztásos lejátszásra egy chromecast való például. De minőséget nem kell elvárni.

    Ha Androiddal használsz egy ilyen TV boxot akkor sok telefonos applikációval kompatibilis lesz, de mivel nem GoogleTV oprendser fut rajta, így a YouTube megosztás sem működik kiterjesztett TV kijelző üzemmódban. Androidos állapotban leginkább internetes tartalomfogyasztásra alkalmasak ezek a boxok, néhány kivétel pedig hálózaton keresztüli minőségi film lejátszónak is. (Minix U1 és tsai.)

    Ha LibreElec-et használsz akkor egy minőségi hálózati lejátszót kapsz, internetes stream lejátszót és youtube lejátszót. Másik eszközről működhet az UPNP lejátszás, de az is leginkább úgy, hogy a teljes lejátszás vezérlést a KODIra bízod (tehát ilyekor is hálózati lejátszóként működik valójában).

    Ha viszont hálózati lejátszót akarsz akkor ahhoz kell egy hálózat, abban pedig kellene szerver(ek) és kliens(ek). Sajnos a Windows PC nem szerver, csak annak látszó tárgy, az itteni hsz-ek alapján csak gondok vannak vele, még sima fájlkiszolgálóként (fileserver) is.

    Azt se szabad elfelejteni, hogy jó minőségű lejátszás csak jó minőségű megjelenítőn/hangkeltőn keresztül lehetséges (minimum fhd TV hdmi csatlakozóval és minimum 5.1 DD/DTS AVR hdmi in/out/pt csatlakozókkal.

    Jobban járnál, ha elmondanád, hogy mit szeretnél csinálni ezzel a boxxal és nem azt hogy hogyan szeretnéd csinálni, mi pedig segítünk abban, hogy elmondjuk hogyan tudod legjobban elérni a célodat.

    Ha végre "szót fogadnál" a tanácsoknak akkor tudnál vele filmeket nézni, zenét hallgatni, torrentezni...

    szerk:
    "Azert gondoltam, hogy ha minden okes lessz, atteszem a belso tarhelyre, mert a sok iras/olvasas ugyis rovid ido alatt tonkreteszi az SD-t"
    :W Ne már kérlek, szerinted a box belső memóriája és egy SD kártya memória miben különbözik egymástól? Egyik se HDD... :O

    szerk:
    "Eddig box filekezelojeben soha nemlattam semmit, csak a radugott usb-s hdd-t, meg a belso tarhelyet, meg lehetoseg sincs tallozni"
    Persze mert a rádugott hdd-sd satöbbi cuccokat egy automount felcsatolja és már forrásként látod. Ahhoz, hogy egy külső hálózati mappát elérj egyáltalán, először KODIban forrás hozzáadása segítségével "fel kell csatolni" a rendszerbe.

    [ Szerkesztve ]

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák