Új hozzászólás Aktív témák

  • DoItYourself

    Topikgazda

    válasz anarchoid #11016 üzenetére

    Egy ideje már kavarog itt a fórumon több topikban is az S905-H kérdés, mint gólyafos a levegőben.
    Már a kezdetektől benne van az összefoglalóban ez:

    S905-H: a “H” utótaggal rendelkező processzorok Dolby és DTS licenszekkel rendelkeznek, ezért a sztereó lekeverés minden szoftverben működik, nem csak a Kodi-ban. Ilyen processzorral szerelik a Wetek Hub, Play2, Play2S lejátszókat.
    + Xiaomi Mi 3 TV Box

    A lejátszók nagy többsége sima S905/S905X procival rendelkezik, "H" nélkül.
    Egy S905 proci ára $4,5, a DD/DTS licencekkel rendelkező "H" verzió felára kb. $3-4 lehet, ezért érthető, hogy a noname boxoknál másképp oldják meg ezt.

    A Kodi androidon és LE alatt is képes passthrough-ra (bitstream-nek, vagy RAW-nak is hívhatjuk), ehhez még licenc sem kell. Ebben az esetben az audio kimenet végén lévő eszköz (erősítő vagy tv) dekódolja (ha tudja) a DD/DTS hangot.

    A Kodi viszont képes arra, hogy szoftveresen dekódolja (downmix) a DD/DTS bitstream-et sztereóba, és PCM-ként továbbítsa. Ez akkor hasznos, ha nincs erősítőd, és a tévéd se tud dekódolni, vagy nem mindent.

    A LibreELEC 007 verziótól a Kodi képes a többcsatornás PCM kimenetre is, ez ugye ott érdekes, ahol az erősítő HDMI-s, de nem tudja az újabb "HD" hangformátumokat dekódolni, tehát ezeket a formátumokat nem lehet közvetlenül küldeni neki. A multichannel PCM technikailag csak HDMI kimeneten lehetséges a sávszélesség igénye miatt, optikai kimeneten nem - régebben ezt én is benéztem. Az erősítőmön van többcsatornás bemenet, de csak analóg.

    Összefoglalva: S905/S905/S912 procis lejátszót kell venni, a többit a Kodi elintézi. Ha valaki tudja, hogy miért van a Wetek lejátszókban "H" utótagos proci, ne tartsa magában. Amit találtam ezzel kapcsolatban, az ennyi:
    Amlogic S905-H has the advantage of having DTS and Dolby licenses so audio should work in all apps, and revision C of the silicon fixes freezes and artifacts with some 4K 10-bit H.265 video streams (e.g. DVB-S2).

    [ Szerkesztve ]

    Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Új hozzászólás Aktív témák