- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz #35434496 #19871 üzenetére
A semleges egyben azt jelenti, hogy NV-nek kedvező. Ha a játékok teljesen máshogy használják, akkor meg főleg. Érthetően, még az NV-s Tomb Raiderben is rendes async van.
Csak ugye figyelnek ezeknél, hogy Pascalra is optimalizált legyen. Radeonban ott az ACE.végre használják is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Petykemano #19874 üzenetére
Nem... Erről korábban is volt szó, több compute szál is mehet asyncron. Csak játékban fut mellé pl egy grafikai is.
Ha jól rémlik, AOTS-ban is simán lehet 10 compute futószalag.
Az átlapolás a lényeg, ezért async.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Milka 78 #19899 üzenetére
Kicsi irónia is akart lenni. Nekem nagy csalódás a 480 Custom... már azon is gondolkoztam veszek egy ref-et, aztán levizezem. Csak nem ér annyit... Kiábrándultam kicsit a VGA-kból. Jó kártyák, nem azért... de erősen overhype-olt a 480/1060 is. Botrányos készlethiánnyal és kezdőárakkal. Bár utóbbiból már lehet van. AMD minden lehetséges módon elszúrta ezt a rajtot, hogy még véletlenül se legyen dominanciája ebben a szegmensben... késő bánat, 1060-at fogják venni, mert az jön ki a tesztekben erősebbnek MOST.
10-ből 9 embert nem érdekel kb, hogy mi lesz jövőre.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Petykemano #19918 üzenetére
Itt írta, hogy azt nem lehet megoldani úgy, hogy az NV ne lassuljon ugyanezzel a kóddal. Érthető, külön kódút kell.
Szerinted egy tesztben megengedhető, hogy gyártóspecifiikus kódot írjanak? Nem. Akkor nem lenne egységes teszt. Mintha a maratonon egyik versenyzőnek adnak egy lovat, másiknak meg biciklit, aztán döntsd el melyik, jobb.
Tény, hogy így meg baromság a teszt, ráadásul igencsak NV-nek kedvező. Szerintem fizettek is érte. Ezeknek a teszteknek egyre kevésbé van értelme. Kb lassan olyanok lesznek, mint a Compubench. Annak játékra vetítve semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Ennek semmi értelme. Ez egy univerzális kód és kész. Nem lehet rá optimalizálni. Illetve nem lenne szabad. DX11-nél is ez a helyzet, mikor driverben kigyúrták rá...
Ezeknek a teszteknek lejárt már az ideje. Akkor tényleg inkábv.AOTS, ott mehet a külön kód és sokszor fut le. De jön egy új arch, driver, opt és már borul is az eredmény
3dMarknál NEM lehet ilyen, mert ugyan azt kell adnia az összehasonlíthatóság miatt. Ez nem játékprogram.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #19925 üzenetére
Azért nem ilyen rossz a helyzet. Abu linkelt egy AMD vs NV játéklistát DX12 alatt. AMD dominancia... de a nagy címeket valszeg megoldják butasyncre is.
Mindenki azt hisz amit akar. Egyik pillanatban drukkolok, hogy nyomják le az NV-t, másikban meg hogy ne legyen AMD spec semmi. Attól függően, hogy milyen színű zoknit húzok reggel 480/1060
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #19933 üzenetére
Ha hajlandó leszel cserélni a Vegára majd... de én tuti nem vennék CF rendszert. Szerintem csak a nyűg van vele.
Ez a multiGPU is olyan, hogy szerintem nagyon kevesen fognak belevágni. Egyszerűen nem éri meg. Hány CF rendszer van úgy összességében? És itt nagyon ott kell lennia a technológiában és a paralell programozásban, mert nem csak az van, hogy rádobod a kódot a GPU-ra. Itt a két GPU-nak PCI-E-n kell kommunikálni, ha osztott memória is van a dologban...
Nem is értem ebből hogyan lehet jól működő dolgot kihozni igazából. Ha adott két kártya CF-ben és egy single GPU... vajon melyiknek nagyobb hatványozottan a belső adatelérési sebessége? Itt nem csak arról van szó, hogy az egyik képkockát ez, a másikat meg az rajzolja.
-
Ren Hoek
veterán
válasz schawo #19974 üzenetére
Vicces, hogy hogyan szivárogtak le az elvárások,
- 1600 MHz Super OC Beast Edition- Áh nem majd a rev2, a nagy OC simán megy majd 1500-at.
- Huh ez mégsem lesz meg, de 1400 MHz az szinte alao a customnál, hát Devil, meg hűtés meg VRM
- Okay. 1350 MHz már túl sok szerencsétlennek 24/7 és fogyaszt mint állat.
Szóval akkor semmi gond nincs a Vcore tuninggal, egyszerűen a feszemelés hatására is jelentéktelen OCt tud. Ráadásul undorító hőtermelés és fogyasztás mellett.
Csak mert emlékszem milyen hype volt még pár hete a refről is - meg hogy a Customok majd mennyire jól mennek.Így már nem akkora deal a custom sem, mint be lett harangozva... ha a ref ára jobban lemenne esetleg, jobban is megérheti.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #45997568 #19984 üzenetére
Nem erről van szó, hanem a nagy vitákról, hogy tényleg itt volt-e a chip határa - és csak a ref hűtés, 6 pin korlátozta. Kb ha be merte valaki kommentelni, hogy már a refen vége van a GPU-nak, akkor kiátkozták a világból, hogy majd a customok, gyári 1400 MHz-es órajelek stb... Most ott tartunk szinte, hogy a ref-et ugyan úgy lehet tuningolni mint a custom gyári órajeleket. Az meg egyenesen vicc, hogy egyesek a Doom / Vulkánt veszik szinte messiás alapmérésnek. Ez egy játék, amiben jó alaposan elpi..ázza az NV-t. Vajon Deus Ex, BF1-ben is ez lesz? Igazából ezen három játék már alapból elég jól fut mindkét kártyán, 60 felett... (Deus Ex is szerintem).
...Mert én már tényleg nem hiszek el semmit sem az itteni "jóslásoknak" és rumoroknak. Kezdődött a 120 Wattos fogyasztással, folytatódott az 1400 MHz feletti clockokkal, most meg majd jön az, hogy Doom/Vulkan szinten jön az összes elkövetkező játék. Töröltem is a találgatós topicokat, mert iszonyúan félrevezetik az embereket. Amennyi órát én azt olvasgattam a cikkekkel együtt, lelkesen helyette vállalok még egy másik melót már vehettem volna egy 1080-at is
Szóval igazad van, meg kell nézni kiadás után pár tesztet, meg video FPS reviewet és azalapján venni - és nem elhinni senkinek semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
WCFTech, HardOCP és a hasonló színvonalas újságok clickbait cikkei... Egyébként mondom nem rossz a 480. Egyáltalán nem... aki alulról jön annak teljesen jó megoldás. Csak ugye jelenleg ez a középkategóriás kártya az AMD csúcskártyája 14 nm-en - ezért tuningolódnak fel az elvárások.
Mivel NV-nél kint van a sokkal gyorsabb 1070, és egy még sokkal gyorsabb 1080... ráadásul hamarosan jön egy mégextraüber sokkal gyorsabb Ti/Titan ott szépen beleül az 1060 a termékpalettába, senki nem vár tőle 980 Ti teljesítményt.
Ezért szívás, hogy BF1-re nagyon nagy valószínűséggel nem jön semmilyen Vega, csak 6 hó múlva. Bár az is vicces, hogy nyár/back to school után benéznének egy karácsonyi őrületet... Addigra nagyon sokan megveszik az 1080/1070-et...
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #19995 üzenetére
Pont ezt mondom, én elhittem. Hülye voltam, ennyi. Elhittem a fogyasztást is, pedig mekkora mantra volt az is. Ne mondja nekem senki, hogy nem várta mindenki nyálcsorgatva a customokat, amik kiengedik "a Polaris erejét". Elhittem az októberi Vegát, úgy tűnik az is kamu.
NV oldalról én nem emlékszem viszont, hogy ennyi f.szság és kamu elvárás pörgött volna Pascal kiadása előtt még hetekkel.. Sőt egy héttel szinte.. Nem ám hónapokkal launch előtt. Egyet olvastam, hogy az 1070 veri a 980 Ti-t... és hozták.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz killer095 #20036 üzenetére
Ezért mondjuk leginkább az felelős aki beetette az embereket, hogy 4GB bőven elég, hiszen DX12 sokkal jobb memóriakezelésben, és a konzol is csak 300 megát fogyaszt ugyan ott, ahol a PC 1 GB-ot .. meg, hogy a HBM cserélgeti úgyis. Csak azt felejtettük el, hogy hiába cserélgeti, akkor is stabilabb és gyorsabb, ha ott csücsül a 8 GB-ban, mint a VRAM és a RAM között száguldozik az adat.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #20792 üzenetére
Nem az a baj vele, hogy a 4 GB-ot úgy használja, hogy pörgeti benne a content-et? Emiatt microlaggok lehetnek. Lehet csak urban legend.... de a logika amúgy azt diktálná, hogy a HBM lószart sem ér, hogyha túllépnéd a 4 GB-ot, mert ott már a lassú DDR3 lesz a szűk keresztmetszet, ha cserélgetni kell az adatokat gyorsan. Egy konzolnál ez biztos sokkal jobban felépített dolog, ha közös a RAM.
... bezzeg milyen mantra volt, hogy elég a 4GB, mert konzolon is töredékét használja, meg bitang gyors és majd cserélgetheti. Csak azt felejtettük el, hogy ez PC (A sz.ros alsógatyát hiába cserélgeted bármilyen interposeren, hogyha anyu lassan mos )
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Yutani #21854 üzenetére
Nem értem mi a probléma.... Gbors írásai és kommentjei továbbra is pártatlanok, csak maximum realisták és kritikusak. AMD-t szeretnék venni, de valljuk be, elég nehéz belekötni a jelenlegi NV termékekbe... és sajnos a Vega várakozás mellett nagyon csábító gondolat bepattintani egy 1070-et és játszani. A 270X után a 970 ugyan ez a flow érzés volt. Betettem és ment szó nélkül. A vörösök meg kétoldalas HSZ-eket írtak, hogy miért szar és miért lesz fos hónapokon belül. Bánom már, hogy eladtam +5-10K bukást megelőzve... csak bíztam egy erős Polaris fölényben / Vega hírben...Szerintem októberben semmiféle Vega nem fog jönni...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Yutani #21909 üzenetére
"Abu leírja, amit a gyártóktól hall, illetve amit az alapján vár. Az, hogy nem jön be vagy eltolódik, késik, nem feltétlenül az ő hibája"
Most ezt nem Abu-ra értem, hanem általánosságban mondom a szakújságírókról. Egy szaktekintély, aki mély szakismeretekről ad tanúbizonyságot, vannak konkrét piaci információi jóval megjelenés előtt stb... a "nép" feltételezheti, hogy lehet adni a szavára. Kicsit olyan, mint egy AMD/NV céges "képviselő"... Az újságíróknak nagyon is kell vigyázni, hogy mit mondanak, mert könnyedén elindíthatnak például egy használtpiaci pánikot pl egy félresiklott kijelentéssel - ami már konkrétan embereket károsít meg. Hopp aztán belettek hülyítve az emberek, mégsem jön a kártya, mégsem lett olyan ütős, mégsem kerül annyiba, mégsem lett annyi chip stb.. aztán mire jön a valós termék, kiderül semmi nem olyan mint ami be lett lengetve.
(Mondom ezt azért, mert én is hülye voltam, beszoptam a Polaris hype-ot és elnyomtam gyorsan a 970-et még megjelenés előtt... akkor estek is jó nagyot az árak a generált pánik miatt "szart se fog érni a kártyád hamarosan... " stb.... Hopp aztán mikor kijött a Polaris újra normalizálódott a piac, mert kiderült még sem akkora atomrobbanás, Vegának meg nyoma sincs, és nem is lesz januárig. Persze ez az én hülyeségem, és most már lesz.rok 5-10K-s bukást. Megtanultam a leckét, piaci döntést soha ne hozz fórum alapján. Pont. Pont ellenkező a hatás, meg kell tanulni szűrni az infókat, mert a fórum "káros", és egyáltalán nem jó arra, hogy segítse meghozni a legjobb piaci döntést - mert főleg érzelmek és személyes preferenciák motiválják - még a szakújságírókat is. Utóbbi tény a szomorúbb inkább...)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #02119936 #21956 üzenetére
480 custom hőtermelése/hűtése még szerintem rendben is van, vegyük úgy, hogy sokat fejlődött a korábbi generációhoz képest. (Keserű szájíz picit, de ez a hőmennyiség még elfújható, kb egy 970 szintje... ott nemrégen még egy jó hőfok/fogyasztásnak számított Hawaii-al szemben - csak hogy objektívek maradjunk.
Pascalok ebben mocsok jók, szóval ebben NV win, ez egyértelmű. Kérdés?
Talán az, hogy ha Polaris 2300 SP-vel ennyit fűt, akkor mi lesz 4000-el? Fury-k odapakoltak rendesen fogyasztásban, negatívan... HBM2 ide-oda. Sebaj, bízzunk benne, hogy Vegát áttervezik és 250 Watt körül marad... bár nekem eléggé hihetetlennek tűnik. Nálam hónapról-hónapra exponenciálisan emelkedik az 1070 szemben a Vegával Karácsonyig... Pedig a Vega / Karácsonyi szezon óriási ziccer, ha nem hozzák.
Pedig remélem jó lesz, mert Vincent Vega nevét nem csúfolhatják meg az AMD-sek
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Sajnos az AMD-vel kapcsolatos pozitív pletykák konkrétan 0%-ban váltak be az utóbbi launchok során. Itt meg egy negatív pletykáról van szó,
Teljesen piacellenes alulról lőni... Előbb kiadják a szörnyet, a türelmetlenek elköltik rá a pénzt, aztán fokozatosan lejjebb lépdelve kiszolgálják a piacot. Ez nagyon nem jó marketing szempontból ami most van.
Vegát akartam, de látva ezt a tesze-toszáskodást most már 1070 a cél, vagy megelégednék egy 480-al is.Sokan vannak így, emiatt sokkal de sokkal kisebb felvevőpiaca lesz majd a Vegának, főleg látva az 1070/1080 eladásokat.... Akkor félő, hogy a Fury sorsára jut, közben még a Volta is támadni fog oldalról.
Nagy kár, hogy elcseszték a Karácsonyt...
-
Ren Hoek
veterán
válasz Zeratul #22198 üzenetére
Zs lenne rá éppen, de abszolút FHD-re tervezek... oda már 1070 semi-overkill. 480-1070 között semmi nincs. 480 meg gyengécske kicsit FHD-re szerintem. Fury lenne jó, de az meg 4GB+ power.Plusz bármennyire is jónak tartom a Pascalt, azért egy GCN mint arch előnyei DX12/Vulkan alatt kezdenek kijönni Polarisnál. Pedig az egy középkat...
Vegából ideális FHD kártya lehet performance szinten... dehát 8-9 hónap IGP az horror. Eddig mindig pár hét alatt volt új bestbuy kártya, most meg 3 hónapja várakozás.(Pedig tényleg nem a pénz a gond, most hogy van stabil munka egyetemista lét után, ez a 100-150K VGA kategória lazán kigazdálkodható egy normális munkából. Már azt mondom baromság rettegni ilyen 5-10K bukókon, és emiatt naphosszat figyekni a HA-t, mikor kell eladni... Megveszed és élevezed. Ennyi bukó benne van ebben a hobbiban.... csak maga az elv, hogy jó érzés meghozni egy jó döntést. Kérdés, hogy, az 1070 jó döntés lenne-e FHD, Vulkan, DX12?.... jött értesítő nemrég, h 136K alá esett Iponban a Gainward 1070 Paragon! Ezek után dugják fel az MSI 480-akat 105-108K-ért..
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #22420 üzenetére
Még naivan várakozol a kis Vegára? Szerintem jobb ha elengedjük...
Amúgy mi a baj most a zöldkártyáddal? Mármint milyen indokkal cserélnéd le kisVegára, ami jobb esetben 1070 körül hozna?Okoz most valami bosszúságot az 1080? Jó freesync, de ezen kívül... (Csak mert én is 480/1070/kisVega között őrlődök, de szinte 10000%, hogy lókuki se jön ki, nem ám kisVega)
-
Ren Hoek
veterán
válasz lezso6 #22617 üzenetére
Kicsit ezért félek 1070/1080-at venni, sanszos, hogyha kijön a Volta, akkor a föld színéről is el akarják majd törölni a Maxwellt/Pascalt, támogatással együtt. Ez jó a cégnek, mert veszel új kártyát. jó a fejlesztőknek, mert végre nem kell külön szarakodni... csak a tulajoknak nem jó. Megint ott ketyeg az óra majd, hogy mikor kell eladni. Egy év alatt 20-25K a reális bukó a kártyán. 1080-nál persze több... de 20 felett már nem jó érzés, még ha van is rá keret...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Petykemano #22627 üzenetére
Szerintem ez csak definíció kérdése. Én mindent bukónak veszek, vételi ár-eladási ár és kész. Emiatt nem is pejoratív értelemben mondom, 20-30K teljesen bennevan az eszköz értékcsökkenésében 1 év alatt. "Eljátszottam" ezt az értéket...
de afelett, mondjuk megveszel egy Titan-t, aztán kijön a Ti, vagy esetleg most a Ti-k, vagy a Fury-k (Fury-kon volt egy undorító bukó) ... dehát minél drágább egy termék, ez annál több. Jobb ezzel nem is foglalkozni, mert akkor semmit se vesz az ember jóformán. (Főleg nem új kocsit pl )
Pascal egészen a Voltáig szerintem jól fogja tartani az árát. Talán Vega rondít majd bele... de a kisebbiket kb 120-ért kéne adni, hogy megérje.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #22654 üzenetére
Csak pár karaktert kellett volna visszaolvasni ott írtam...
Amúgy csak azért haragszom a Fury-kra és az AMD-re, mert kísérleti patkányoknak használta a usereket a HBM-el... a kártya sorsa meg van pecsételve kb a 4 GB RAM-al... míg azért egy Titan a 12 GB ramjával bőven elég sokáig. Ráadásul pont az AMD-seknek fájt az ára Ezen a szinten pont lesz.rják a userek, hogy 300 vagy 400K... ellenben a Fury-t olyanok is beszophatták, akik AMD pártiként gyűjtögették a pénzt. Elképzelem, ahogy az avasi lakótelep paneljének 18. szintjént Kolompár Hábéem a 4 kisgyerek elől veszi el a falatpénzt, csak hogy bepattintsa a Fury-t a vadiúj PC-be. Most meg ki veszi majd meg tőle 4 giga rammal...kibetűzöm NÉGY GIGABÁJTJó azért némileg irónia is, mert jó kis kártya a Fury, nem vitás...de szerintem eléggé szemét dolog volt ez a kísérleti patkány szerep annak a 3 embernek aki megvette anno...ahhoz jó drága...
-
Ren Hoek
veterán
válasz velizare #22673 üzenetére
Mondjuk az tényleg vicces, hogy Iponon:
MSI 480 - 108 241 Ft
Sapphire Fury - 109 969 FtHolott azért tudjuk, hogy elveri a 480-at a Fury... (
Most hogy ennyit szidtam, lehet rendelek egyet de azért továbbra is a "nem éri meg" kategória 100K felett. 4GB ram + böszme fogyasztás. Akkor már 1070 talán.Iszonyúan túlvannak árazva a 480-ak még mindig. Szeptemberre nehogy már ilyen árak legyenek.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Petykemano #22894 üzenetére
Logikus... hová siessenek? Akkor tudom elképzelni a kis kínai börjakós fazon arcán a félelmet, hogyha kijönne a Vega 2017-ben, és mellé egy rakás gyors kódos meg DX12 full fícsör játék. ... de még így is ha csak 1080 ellen lesz elég a Vega, akkor hová siessenek... nincs értelme kapkodni. 1070-1080-al már most beblokkolták a piacot. Aki a 970-980-290-390X kategóriát szeretné váltani, az valószínűleg már váltott 1070/1080-ra. Talán pár nagyon türelmes AMD szerető ember kivárja a Vegát. Talán... még talán gondolkozok. de fogy a türelmem. (MSI 480X még mindig 105K, a Giga 1070 meg 134K.)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
"A specifikus eljárások többsége amelyeket sehol máshol nem lehet használni, csak és kizárólag Polarissal."
Ez gyomorforgatóan gusztustalan dolog. Miért pont a Polaris? Miért pont egy alsó-középkategóriás GPU? ...de tök mindegy... felőlem lehet Asus speficikus kód is, ígyis úgyis gusztustalan tempó ez. Az AMD és a csatlós fejlesztői sem jobbak semmivel az NV spec dolgainál.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
"Technikailag lefutna, csak lassítana/lassíthatna."
Ez a tech magyarázat hozzá, semmi több.A valóság meg ez:
"A BF1 csak olyan konfigurációhoz és VGA-hoz reklámozható, amiben Polaris 10 van." == marketing bullshit.Nem szívlelem egyáltalán ezt az optimalizáljunk kártyánként dolgot. Majd jön a Vega, az is kap valami spec aztán lassan minden játékhoz külön kártya kell. Béefegy már le se fut Polaris nélkül és ennek még tapsoltok is dölyfösen.
Hálistennek csak ilyen szirszar értelmetlen effekt lesz, vagy icipici gyorsulás - ahogy szokott lenni. Netán 1070/1080 is ugyan olyan frankón viszi enélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #85552128 #22931 üzenetére
"Azért kíváncsi leszek egy 480 vagy Fury X lesz e gyorsabb, főleg 1440p/4K-n "
Hát igen, erre én is... Papíron a 480 harmatgyenge a Fury X-hez képest, ahogy eddig bizonyított DX12-ben. Ha mesterségesen kihozzák győztesnek / Fury-t bebutítják, akkor az orbitális nagy saller lesz a Fury tulajoknak. (Már ha vannak még). Atomdrágán megvették HBM1 kísérleti nyúlként és még ki is veszik a kraftot alóla
-
Ren Hoek
veterán
válasz keIdor #22935 üzenetére
Igen, kb erre gondoltam én is... és a GPUOpennel mégjobban szeparálódik majd a piac. Ami nem rossz, ha GCN-ed van... ha nincs akkor szopod.
Aztán majd az NV is kihegyezi bosszúból a HW specifikus kódjait stb stb... és akkor tényleg az lesz, hogy egy DX12 játék egy kártya... még csak nem is generáció, hanem konkrétan adott gyártó, adott generációja.A GCN-el amúgy már most kezdődött el a chiprasszizmus és diszkrimináció. "Polaris előbetöltés már előnyt élvez"... Pl Fiji/Fury hiába a modern arch, az AMD-nek megjött az üzleti érzéke és kezdi kukázni. Csak akkor ne dédelgesse senki azt az álmot, hogy szépen fognak öregedni. Főleg ha bejön a Vega is, egy mégújabb GCN, mégextrább újabb funkciókkal, és az a szóbeszéd járja, hogy a Polarist is leváltja. Szegény DX12 fejlesztő most akkor melyik arch-ot vegye figyelembe, hogyha félévente jön egy újabb GCN?
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Amúgy miért utálja mindenki ezt a játékot (Quantum break)? Tényleg ennyire gáz? Mármint grafikailag eléggé ottvan azért... és első blikkre a játékmenet is...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz lezso6 #23089 üzenetére
A DX12 kánaán ezt hozza el kb. Teljesen erre számítok... értelme se lesz tesztelni a GPU-kat, mert teljesen ellentmondó adatok lesznek a csodás DX12 játékokban. Arról nem is beszélve, hogy kitudja lesz-e optimalizálásra pénz külön eszközönként, külön kódutakkal? Valószínűleg csak a nagy stúdiók engedhetik ezt meg maguknak. Mi lesz a kisebb költségvetésűekkel? (Amik gyakran pont játékmenet, sztori stb... miatt emelkednek ki) Megcsinálják konzolra, aztán lesz egy kókány port, amellett, hogy ezerféle kártyára kellene optimalizálni.. és már most káosz van, még GCN-ek között is! Pedig még kint sincs a Vega, másik oldalon meg a Volta...
Volt egy hullám, az elején még régen beindultak a specifikus hardvergyorsítók, aztán egyre inkább szabványos lett - látva, hogy ez nem jó irány..., és most kezdünk ugyan oda visszatérni szétforgácsolódó piaccal (miközben csökkennek a PC eladások... ez szerintem nem tartható fent sokáig. Szerintem most tényleg a szakadék felé rohan a PC gaming masterrace.)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz schawo #23104 üzenetére
Ez nem teljesen korrekt így... ugyanis pont az a lényege, hogy statisztikailag jól reprezentálják a népességet a megkérdezettek. Pl a TV-nézési szokásokat gondosan kiválasztott pl 1000 emberre nézik, fiataltól idősig, férfitől nőig mindenki olyan arányban szerepel benne, ahogy a népességben is...így talán korrelál a valós 10M lakossal. Itt a gamer társadalmat kéne valahogy leképezni 1000 megkérdezettre mondjuk.
...Sarkítva, ha a Steam-en csak a gazdag Nv-sek x-elgetik be a gépüket, mert ők tudják mi az a steam (a többi torrentezik, azt se tudja mi az), és vagiznának a rigjükkel... akkor egy torzult nem reprezentatív eredmény jön ki. Ezért bullshit az egész... ha kötelező lenne mindenkinek, akkor elhinném, így rengeteg minden torzítja.
Csak nevetek, amikor valaki ezt a Steam survey-t komoly érvnek gondolja ... pont mint az AMD VGA közvéleménykutatás, vagy Indexes szavazás.... Ez maximum egy játék, de semmi köze a valós statisztikához...
-
Ren Hoek
veterán
válasz Laja333 #23138 üzenetére
MSI frankó, de elég drága még mindig. Átlag 100K... azért ez erős túlzás. Tekintve, hogy az olcsóbb de ugyan olyan jó 1070-ek, pl Giga, 132-135K már.... és már a stock 1070 is ráver minimum 50%-ot mindenhol a MSI 480-ra..,.de van ahol 70-80%(100%) difi is van.
Ezért max 70-80Kt adnék érte... nyilván ez bullshit, sose lesz ennyiért. Najó, lesz, de várhatjuk... addigra 1070 is filléres kártya lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz #85552128 #23164 üzenetére
Egyszerűen itt csak arról van szó, hogy aki látott netán tanult valamilyen szinten valszámot, statisztikát esetleg bármilyen sztochasztikus folyamatot, az fogja a fejét a röhögéstől, ha látja, hogy valaki komolyan veszi ezt.
Ez semmi más, csak egy Steam marketing eszköz. Hogy lássuk mennyire f.sza a Steam, mennyi gamerrel...
Pug szerintem jól összefoglalta nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Pug leírta, de ezt egyszerű érettségivel is lehet értelmezni szerintem, nemkell sztochasztikus folyamatok tizenhatra járni az ELTE matekon. (Bár szerintem az érettségi nevetséges fing ehhez)
a lényeg, nagyon közérthetően, az óriási ismeretlen együttfutási tényezők.
Hasonlat, mintha egy Golf Country Club tagjait kérdeznél meg random, milyen autójuk van. Reprezentatív? Nem...
Induljunk ki abból, hogy a PC gamerek nagyon nagyrésze torrentezik, esetleg van Steam-je, de sohasem vett semmit, max pár eurós játékokat. Ami eleve egy olyan bankkártyát feltételez amivel lehet fizetni. Az én BB bank Maestrojával nem tudtam pl játékot venni. Paypal kell...
Ez már igen is brutálisan torzít, hiszen feltételezel egy kereső, bankkártyával és pénzzel rendelkező, réteget. Az ellenkézőjét és ezt sem tudod bizonyítani, de nyilvánvaló, hogy a pénzesebb játékvásárló tulajok megengedhetnek 1070/1080 szintű kártyákat is... és a data sharing korreláció még nincs is benne a képben. Mivel pénzes emberként nem tudsz drága AMD kártyát venni, mert nincs,.ezért NVt fogsz.Bumm. Csóró torrentezőként meg 380/470/480de ez csak.egy askeptusa, miért nem számít baromira ezesetben az elemszám. Lehet 10 millió is, a Steam acc léte már megpecsételi az egészet, és akár egy jól összerakott n=1000 is hitelesebb ennél'.
-
Ren Hoek
veterán
válasz kicsako #23206 üzenetére
Itt ketté kell bontani a dolgokat.
Ha az AMD/NV piaci értékét és eladásait szeretnénk nézni, akkor a Steam survey mégannyira sem ad semmi értelmes infót... ha csak a gamereket vesszük, akkor sem... de azért valamit mond a Steam használókról. (Ha feltesszük az AMD/NV datashare egyenlő, vagy nem szignifikáns különbség)
Engem a market share jobban érdekel... nagyon kíváncsi leszek az új Q-ra. Szerintem az NV jónagyot harap majd vissza 1080/1070/1060-al. Főleg, hogy 1070 kezd értelmes árakon menni, annak ellenére, hogy még baromi sokáig nem lesz konkurencia
-
Ren Hoek
veterán
válasz #85552128 #23243 üzenetére
Ez érdekes kérdést vet fel... ezek szerint már nem csak arch-ra kell optimalizálni egy-egy DX12 játékot, hanem GPU-kra is külön? Nekem gyanús ez, hogy felhozták a 970-et pl... a 460-al meg nem törődtek, mert "kit érdekel ez a szint - aki ilyet vesz az úgy is csak LoL-ozik"
Ahogy a Forza-nál is, óriási különbségek voltak AMD-n belül egyes GPU-knál... Ötletem nincs... pedig itt még ugyanazon GCN-en belül is vagyunk...
(Ha ez igaz, akkor a jövőben fél évente fognak elhullani a kártyák, mert lefogják kakálni az optimalizálást. Itt még csak-csak, mert techdemó kb...de mi lesz ha futószalagon jönnek a DX12 játékok?)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Peat;) #23661 üzenetére
Nem kell mentegetőzni, sokan látják így. A 480 egy jó iparos munka, de semmi több... én is felültem sajnos a hypevonatra - ahogy sokan... lyen szempontból igen is káros az elvárásgerjesztés. Konkrétan károkozás az AMD-nek, mert csalódás csalódásra halmozó dolog ez... csodálkozunk, hogy hiteltelenné válik az egész.
Az AMD kb tűzoltásnak szánta, mert már nagyon gáz lett volna, hogyha GCN5-ig nem jönnek ki semmi újjal. + kis piacszerzés, tulajok megnyugtatása.
A probléma ott van, hogy mivel ez egy középkategóriás kártya, ez a max ami most van, és még kb fél évig az lesz. Sokan ezért egyszerűen AMD csúcskártyának fogják fel, és valljuk be mindenkiben van egy kis ilyen érzés. Teljesen természetes dolog, hogyha "titkon" kicsit összemérjük az 1070-el akár. Mert papíron ez a 14 nm-es AMD csúcstechnológia - mégis csak középkategória. Sőt azt kell mondjam, az NV világrend szerint, a 480 már belépőszint csak. Belépő 1060/480, Közép az 1070/?, felső az 1080/?, csúcs Titan P/? (felső csúcs, Ti) ...
(#23662) lacus83: Látod máris magadra vettél egy értelmes higgadt gondolatokat kifejtő hsz-t. Arról már nem is beszélve, hogy nehéz elfogadni, ha magasabb felbontás és 60 (netán több FPS a cél) ... 4K-ra még mindig szinte alkalmatlanok a kártyák. Már rég nem FHD-ről van szó általában... de még oda is, ha valakinek 60 FPS az igénye VSYNC mellett, akkor elkélhet egy Fury X/1070 teljesítmény ultra/high-on. Ez nem vagizás, vagy e-pénisz növelés. Ezek teljesen normális igények, mint amikor valaki nem néz 14 colos laptopmonitoron filmet, mert egészen más élmény nagyban ugyan az.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Persze hivatalosan nem is...Vicces vagy nem, de teljesítmény-termékpaletta felosztása szerint majdnem belépőszint, de minimum alsó-közép, mert akkora előnyt pakolt rá az NV. Pont. Alatta meg belépő / alsó-belépő kb. Ez teljesen logikus, hiszen eddig a felső kategória volt a 980 Ti/Fury X...de mivel 2 sokkal erősebb kategória érkezett e-fölé, most csúsztak le egyet a szintek. Arról nem tehet az NV, hogy az AMD képtelen volt kihozni a 2 kategória ellen terméket. Most ne az árakat nézzük, hanem a teljesítményt.
Nincs itt semmi probléma, és eszembe sem jutna az 1070-hez mérni. (bár DX12-vel kapcsolatban nem egyszer olvastam ilyet találgatósban...) - csak mondtam egy lehetséges magyarázatot a 480-at övező "keserű szájízre".
Mert akárhogy is nézzük, ez a 14 nm-es AMD zászlóshajó, (+ a Fury-t nem is gyártják már.)... de tényleg hagyjuk ezt... tökmindegy milyen kategória, mihez van mérve. Korántsem lett rossz kártya, de nem is korszakalkotó. Remélem a Vega az lesz, tényleg ráférne AMD-re is egy nagy durranás, ami már kétszer maradt el.
Azt viszont teljesen valós, hogy az AMD hate-et a messiásvárással pont a fanok gyártják sajnos... ezzel kártevőként rothasztva az AMD-t. (Pedig nem szolgált rá mondjuk)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest