Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    Évek óta úgy használom a gépet, h. venti szabályzás van a ház elejében levő 3 fan-ra (is). Eddig semmi meglepetés.
    Most tűnt fel, h. a pár havonta jövő BIOS reset bizony a venti profilokat is törli.
    Eddig ez azért nem tűnt fel, mert minden turbo ki volt kapcsolva a gépben, így nem boostolt base clock fölé, azt meg simán hűti a dark rock pro 4 anélkül h. a felmelegedő cpu temp fordulatszám-ingadozások megindulnának 50 fok felett. Ha turbózik, akkor természetesen idle 35 fokról felugrál 50-60 fokokra, aminek az eredménye a jól ismert ventillátor rángatás le-fel.

    Viszont!
    Most h. megint resetelt a BIOS (pedig azt reméltem a 3800x --> 5800x3d váltással rendbejön annak a hyperx predator 3200 xmp-módnak a hülyesége, ami miatt gyanítom a reset-ek vannak 2400mhz-re), és visszaállítottam az uefi beállításokat, a venti profilt elfelejtettem.
    Azt vettem észre, hogy így mind a 3 front fan pörög megbízhatóan, többszöri gépindítás alkalmával is.
    Ha venti profilt állítottam be arra a csatlakozóra, amin a 3 venti van kötve az alaplapon, akkor meg az volt a szimptóma, h. induláskor ugyan felpörög mind a 3, aztán mikor a windowst elkezdi betölteni, random 1-2 vagy akár extrém esetben mind a 3 venti megáll, és rebootig el sem indulnak már többet.
    Létezik h. ha túl alacsony a venti profilban beállított fordulatszám, akkor az kevés lesz ahhoz h. stabilan hajtsa az alaplap ezeket, és ilyenkor jön elő a hiba?
    Fordult már elő ilyen mással is?

    -

Új hozzászólás Aktív témák