Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz keIdor #16416 üzenetére

    Ez már a 7700K óta megy, hgoy üveghangra van húzva. Vagy otthon vagy gyárilag. Csak nehezen esett le a többségnek (és sokaknak még most sem).

    @Dare2Live
    Az a +200mhz +50watt

    Ez hogy jött ki? Fentebb még 4.8-ról írtak. Sokat kér biztos 5 felett, de 200MHz talán ennyit nem jelent, reálisabb a 3-400MHz.

    És hogy ennek mi az értelme? Ez 10% kb. Enélkül (vagy lehet, hogy ezzel is) nagyon neccesen lesz meg a vezetés ill. a jó optika, hogy a fogyasztás/körítés megéri. (Persze amúgy sem éri meg szerintem +-10%-ért a boltba rohanni de sokaknak ez már a "alázás" szintje.)

    Két eset van:
    1. Játékban amúgy sem divat nagyon 8 mag felett skálázódni, így ott egy 140, de praktikusan inkább kb. 90W-ból is majdnem ezt tudó 5800X-el is kell versenyeznie a 8 P magnak. Ez 240W helyett 190-ből is hülyén fog kinézni, és az 5800X-nél vélhetően jóval drágábban.
    2. Multicore: ott meg skálázódó programokról van szó. Szintén óriási a gap, 180-240W mellé 16-32 magos Ryzenekkel is simán össze lehet vetni. Nyilván ott is elvérzik.
    A kettő között keresik az optimumot: sok kis maggal lesz annyi MC kraft ami nem megalázó, singleben meg fel kell tolni az égig. Közben a fogyasztást/lap/táp árat meg nem figyelni... ill. azt majd vmi "általános" idle használatra kell majd vizsgálni nyilván.

    Más: Az AGESA meghatározza a cpu támogatottságot vagy attól, hogy friss AGESA-t kap egy lap elképzelhető, hogy nem támogatja csak a cpu-k egy részét?

Új hozzászólás Aktív témák