- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz Sontir Fel #33348 üzenetére
Ha a ram tuningolva van, azt előtte tedd vissza teljesen alapra, ettől borulhat a mutatvány. Valamint az LLC sem mindegy, nálam MSI X570 lapon LLC3-ra kellett rakni. Ez a CTR 2.0 RC3-mal is áll, hiába írják a guide-ban, hogy immár az Auto is megfelelő. (Nálam ezen borult meg egy ízben.)
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Sontir Fel
őstag
Megpróbálom amiket írtatok urak. A ramomat 2400asnak ismeri fel alapból, pedig 3200as, csak a profil beállítás után megy rendesen 3200on. Ez már rám OCnak számít?
Autora tettem, így 2400on megy, a ctr 2.0 bench végre lefut (pontosabban még most is fut, a max tempet 95re fel kellett tolnom, mert folyton leállt, míg az 1.1 esetében nem volt ilyen gond).
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
beef
őstag
válasz Sontir Fel #33352 üzenetére
Nekem a "gyári" XMP #1 profillal már lefutott. Az ASUS-nál az valamilyen okból DOCP néven fut, persze lehet ott is probléma a tuningolás ideje alatt. Akkor esetleg a #2-es profil, vagy a full alap RAM beállítás.
-
Trailblazer
veterán
Nálam az XMP 3000, és akkor volt balhé, ha 3200-on próbáltam. De valószínűleg most jó nyomon jársz. Feltehetőleg a CTR profilállítás után nyugodtan visszateheted a D.O.C.P. értékre.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Sontir Fel
őstag
válasz Trailblazer #33354 üzenetére
Éppen le akartam írni, hogy na végre lefut ott a ctr 2.0 diagnostic (érdekes itt már csak silver erdemenyt kaptam, szemben az 1.1 platinumjával) amikor osszeomlott a gép... Pedig már nem futott a teszt. Most duhomben ranyomtam egy TUNEt, lássuk mit csinál alapon, majd amikor lestoppoltam megint jött a crash. Ilyenkor a tápot kell kapcsolnom, mert nem reagál a ház gombjaira
Nem fogom megkapni a jedi mester címet úgy látom
-
beef
őstag
válasz Sontir Fel #33355 üzenetére
Asusnál nincs LLC (Load Line Calibration)? Ha van, kapcsold át más értékre, mint amin most van. MSI-nél 2-4 között szokott beválni.
-
BullKoxa
őstag
Lehet olyat csinálni hogy a PBO boost kb megmaradjon , de ne kérjen néha 1.45v-t a cpu?? 3700X, B450 Tomahawk. Jelenleg 4100MHz-n vagyok minden magon 1.270 - 1.281v. Prime95 stabil. Feljebb elszáll valamelyik mag , ha 25MHz-t emelek , meg ha feszt is .
[ Szerkesztve ]
-
Zsoltszaba
csendes tag
-
nagyúr
válasz Zsoltszaba #33361 üzenetére
Többféle alapórajeles DDR4-es ram létezik (2133/2400/2666), az XMP meg tutira OC-nak számít (elvben garantált).
Lehet csak én vagyok mázlista, de mióta vannak XMP-s ramok, minden konfigomban úgy ment ahogy neked, XMP/D.O.C.P betölt, megy, örül (FX8320e+970A-ddr3 2133, i3-7350k+Z270-ddr4 3000, i5-7600k+Z170 - ddr4 3200, i5-6600k+H170 - ez ddr3-mas, natívan 1600-as low-voltage ramokkal, élből annyin is megy, 3600X+X370 - ddr4 3600, 2200G+B450 - ddr4 3200, 3300X+B350 - ddr4 3200 és 5600X+X470 - ddr4 3200).[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sontir Fel
őstag
válasz Zsoltszaba #33361 üzenetére
Ezzel a DOCPvel nincs gondom, elvileg nekem is megy. Bosszant, az egész, hogy nem sikerült megcsinálni ezt a CRT-t. Az meg külön sértő, hogy azt írja a Noctua cooleremre, hogy week cooling sysytem detected bár elgondolkodtatott, mivel kb 10 éve vettem, hogy lehet kevés már... 95w tdp-t ír az egyik tesztoldal rá, mint hűtési teljjesítmény lehet gondolkodnom kell a váltáson lassan
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Sontir Fel #33355 üzenetére
" Ilyenkor a tápot kell kapcsolnom, mert nem reagál a ház gombjaira "
Nálam mindig olyankor csinálta ezt, amikor a táp volt kevés. Ilyenkor lekapcsol a védelem, és a tápon lévő power kapcsoló ki- és bekapcsolása után volt hajlandó újraindulni a gép.
(csak egy ötlet)Már bocsánat...
-
fanti
addikt
válasz Sontir Fel #33366 üzenetére
Hát annál nem is kell több. 750 wattos Corsair elvisz egy 5950X-es Ryzent és egy RTX 3090-est együtt.
-
joco009
tag
válasz Sontir Fel #33363 üzenetére
Tegnap én is egész nap ezt a CRT-t buzeráltam, de nekem az allcore 4.2 oc jobb eredményeket hozott CB R20 ban mint a CRT által számitott dolgok a hőfokokrol nem is beszélve egész 87 fokig is felment, miközben allcore 4.2 nekem max 65-68 fok.
allcore 4.2 ennyit dobot, hybrid az 5063 petty, aCRT tuning meg valami 48... -49... körül volt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz BullKoxa #33370 üzenetére
nem egy nagy varazslat, ha a biosban van offset ( asszem csak az Asrocknal nincs ), akkor kell neki minuszos offsetet adni. a regebben feltoltott kepeim kozott talaltam egyet, amin rajtavan mi a stajsz.
** egyszerre csak 1 lepcsot adj neki, es mindenfele tesztekkel merd, hogy mit hoz. Mert van az a minusz, ahol stabil marad, viszont teljesitmenyt veszit. Illetve ha sokat veszel le, akkor idleben fagyni fog, MSInel a 'DigitAll power' alatt erre van az "undervoltage protection" pont.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Sontir Fel #33366 üzenetére
750 W-nak elégnek kell lennie, de a táp is lehet hibás. Ez a hibajelenség tipikus, bár persze tévedhetek is. Azért ha van lehetőség, én kipróbálnám egy másikkal, esetleg a csatlakozókat megmozgatni stb, csak hogy ezt a lehetőséget is kizárjam.
Már bocsánat...
-
gaben88
őstag
válasz BullKoxa #33360 üzenetére
Bios függő, MSI-ben (X570 Ace), ha jól emlékszem volt valami hasonló. Én most is PBO-t használok Giga Aorus Masterrrel, de lesz*rom mennyi feszt kap, mert szépen szabályozza, hogy mennyit kap egy magos terhelésnél és mennyit több magosnál és szépen lefut egy Y-cruncher 1-6-0 is, többször is, ellenben szerintem a sok allcore tuninggal... De ez a privát véleményem! :-)
UPDATE: Jogos, offsettel pl be lehet lőni, mondjuk -0.075-öt vagy -0.1-et és akkor 1.4 fölé nem fog menni. Csak így a boost lesz kevesebb.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Templomegere
senior tag
Sziasztok. MSI X570 Gaming Plus alaplapba 4 memória modul használatával lesz problémám ? G.SKILL Trident Z RGB F4-3200C16-8GTZRX ebből lenne 4 db , jelenleg 2 van benne .
köszi
-
Pietrosz
addikt
válasz joco009 #33368 üzenetére
CTR P1 profilnak nyugodtan add meg a stabil allcore tuningodat, ugyanazt fogod vele mérni mintha manual oc-t csinálnál, ez lesz a 75% terhelés feletti profilod. Viszont csinálhatsz egy P2 profilt is magasabb fesszel és órajellel. Itt jön jól a hybrid oc. 1,35V is mehet mivel nem allcore terhelésről van szó. Láttam itt korábban bőven 1,4V feletti feszeket is PBO tuningnál. Ez alapból 25-75% között aktív tehát kicsit macerás kitesztelni, de megéri. pl CB20 1 szálon, vagy bármi más amiben be tudod állítani, hogy ne 100%-on menjen a proci, aztán addig állítod a mhz-et CTR-ben amíg stabil nem lesz. Nem kell tune meg diag meg semmi hókuszpókusz, csak legyen a hybrid oc bepipálva, P1 profilnak egy stabil érték elmentve, P2-nek meg mindig átírod az értékeit majd apply. Ahol stabil lesz elmented és kész is.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Zsoltszaba #33378 üzenetére
"nem a dobozon lévő órajelet tudja henem többet. "
ááá dehogy ! ez csak azert van, mert idokozben a 230V -t megemeltek 240V -re
-
Bib
őstag
-
PuMbA
titán
válasz Zsoltszaba #33378 üzenetére
Ha játék közben is ilyen a processzor kihasználtság, akkor elég lenne sokkal kevesebb órajel is
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Ssziasztok. jelenleg Asrock Fatality b450 itx lapom van egy ryzen 7 2700-al megtámogatva. gondolkodom némi upraden.
1. megérné 2700->3700x? ez is tetszik és menne a deszkámban
2.ha egyszer támogatott lesz (lesz e támogatott?) a 4650G a lapomban akkor megérné-e arra váltani?
plusz info. a VGA-m egy 1030GT ezért bőven elegendő lenne nekem az IGP is.
általánosságban pedig azt kérdezném hogy az újabb ryzenek hőmérsékletei hogy viszonyulnak a pinaccle ridge--ekhez? ( már akinek volt/van ilyen tapasztalata)
köszönöm!duo
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
hokuszpk
nagyúr
nalam aszondom a 2700X -> 3700X nem erte meg, puttyra meg remote desktopra jo volt a 2700X is. De aztan atraktam a virtualisgepeimet futtatni, na ott azert mar oke.
Pont hetvegen csinaltam egy ilyen 2700 -> 3700X cseret. meregettem elotte - utana, ugy nagyjabol 15-25% kozott gyorsult a masina.
kb. 40-50 korul tudod eladni a 2700 -at, apron lattam 80 korul 3700X -et, szoval szamitasaim szerint minimum 30E -t kell radobni, // amikor en csereltem, akkor 50 korul volt a 2700X es 50 -et kellett radobni // ha valahol szuk keresztmetszet a proci, -- amit neked kell tudni -- akkor talan vallalhato.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz hokuszpk #33388 üzenetére
most még tökéletesen jó a 2700 is, csak mire mondjuk bő egy év múlva megint felmerülne h esetleg fejlesztenék, addigra már a használt piacon sem feltétlenül lenne 3xxx proci. aztán adthatom el a lapot procit 40-50-ért. fene se tudja mi lenne a jó. (néztem amúgy az 5600X-es is támogatja a legfrissebb bios.) az mondjuk csak 6c6t, meg 1 mb-al kisebb cache.
A hőmérssékleteid hogyan állnak a 3700x-on?
Az aprót meg is nézem, köszi!Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
hokuszpk
nagyúr
mar nincs 3700X -em picit visszalapozol, lecsereltem egy 3800XTre, a 3700X ment a hetvegen a keresztlanyom gepebe. Szulinapi meglepi. // Mondjuk most van egy 2700 -am, még nemdöntöttem el, epítek-e gepet belole vagy eladom. //
Emlekeim azok vannak, 125W -ra toltam ki a PPT -t , Freezer 33 Plus a huto, 4.4Ghz -nel mar nemtudta megfogni, avxes terheles alatt elforrt.
sajna hwinfoval sulyosbitott screenshotot nemtalaltam a feltoltott kepeim kozott.
4.2 -n hasznaltam 7/24 a vegleges setup 85 fok korul megallt a prime alatt is.
ezzel ellentetben[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Goose-T
veterán
A 4650G az inkább a 3600/3600X között van teljesítményben, nem a 4750G-re gondoltál? Mert az a 8 magos. Nekem amúgy 4650G-m van, annyival mindenképpen jobb a 3xxx-es sorozatnál, hogy ez már 7nm-es. Viccesen alacsony hőmérsekleten megy a proci, teljes terhelésen is alig pörög fel a Shadow Rock 3 rajta.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.