Új hozzászólás Aktív témák

  • Thrawn

    félisten

    válasz MPowerPH #3018 üzenetére

    Nálad alapvető fogalomzavar van. Attól, hogy az egyik die kisebb órajel elérésére képes, attól még lehet teljes értékű, azaz minden részegysége tökéletesen működik.

    Teljesen működőképes minden része = teljes értékű.
    Binnelés: az elkészült die-okat elérhető maximális stabil órajel szerint válogatják.

    Nyilván itt véleményes lehet amelyikben csak 6-mag teljes értékű és kettő le van tiltva, de azt nem tudjuk, hogy az a két mag valóban hibás lett, vagy csak a 12-magos Ryzenhez használják fel és két jó magot tiltottak le. Ez sehogy nem tudod kitesztelni, ezt csak az AMD tudja. Nemegyszer fordult elő, hogy hibátlan magokat tiltottak le csak azért, mert a portfólióba kevesebb magszámú processzoruk is van és csak így tudtak ilyet piacra dobni. Az élelmesebbek ezt szerették, mert a kétmagos A64 X2-ből 3-4-magos procit csináltak, azaz unlockoltak.

    A 2 CCD-s CPU-knál az egyik CCD alacsonyabb órajelre képes a másiknál. Sőt, egy CCD-n belül is vannak olyan CPU-magok, amelyek eltérő maximális órajelre képesek. A legmagasabb órajelű core határozza meg, hogy melyik bin-be kerül az adott CCD, mert a hivatalosan egy magra meghatározott turbo órajeleket mindenképpen hoznia kell a processzornak.A többmagos turbo órajel ennél alacsonyabb, tehát a többinek nem is kell elérnie ugyanezt az órajelet, elegendő az is, ha csak pl. 200 MHz-cel alacsonyabb órajelet tud. Ezt ki is tesztelték, utánanézhetsz. Linket nem adok, mert te sem produkáltál egyetlen egyet sem, hiába kértük többször is.

    Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

Új hozzászólás Aktív témák