Új hozzászólás Aktív témák

  • nkmedve

    őstag

    válasz antikomcsi #4370 üzenetére

    "Ez a proci is a jövőnek készült."

    Pontosan, mivel asztali gépet nem szokás évente cserélni mostanában. Valamint jelenleg még nincs kihasználva az arhitektúra, folyamatosan szállingóznak a teljesitményjavitások, 4 magnál többet kevés játék használ egyelőre (de a számuk egyre gyarapodik). Szóval igen, ha valaki gondol a jövőre akkor Ryzen-t vesz, vagy minimum egy i7-et (abból is inkább a 6 magosat).

    A Ryzen és a több mag/szál ereje játékokban inkább a minimum FPS-eknél mutatkozik meg jelenleg. Néhol a 4/8-as i7-ek is képesek mikroakadásokat produkálni, a 4 szálas i5 pedig egyre gyakrabban fogy el modern játékokban, a 6-8 magos Ryzen-ek viszont szép stabil FPS-t produkálnak még ha az átlagjuk valamivel alacsonyabb is mint a 4 magos Inteleknek.
    Szerintem nem kérdés, hogy azonos áron a 12 szálas R5 vagy a 4 szálas i5 a jobb választás. Persze lehet venni az i5-öt is ha valakinek csak az átlag FPS számit (szerintem a frame time-ok / minimum FPS-ek sokkal fontosabbak), és nem tervezi sokáig tarani az alaplapot és procit, de hosszabb távra egyre kevésbé lesz elég a 4 szál.

Új hozzászólás Aktív témák