Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz HSM #4238 üzenetére

    A RAM témára azért ugranak ennyien, mert 3200MHz RAM sebesség mellett lehet nyerni + 10-15%-ot (kb) a 2400MHz-es ramokhoz képest. Játékoknál ez jól néz ki.

    Sokat olvastam mostanában ebben a témában külföldi fórumokat is, mert nekem meg 64G RAM kellene. Mivel a 16G modulok elméletileg mind dual rank-esek, így nagyjából esélytelen, hogy mostanában 2400MHz fölötti sebességet lehessen elérni 4db 16G-s modullal. Kivéve, ha van az alaplapon órajelgenerátor és BCLK tuninggal bűvészkedik valaki. Csakhogy ez már alaplap szinten az abszolút high end kategória árban. És akkor még ha megnézzük a 3200-as vagy még gyorsabb 64 G-s kit-ek árait... Ez már akkora plusz költség, hogy nem éri meg az egész...
    Ráadásul ha a sokat emlegetett samsung b-die chipeket keressük, na ott aztán elszabadul a pokol :). Pl a GSKill-ek közül nagy valószínűséggel samsung b-die chipesek a 3200MHz-es modulok közül a CL14-es időzítésűek (pl trident z, ripjaws), de inkább a 3400MHz+ sebességű kit-eknél a legvalószínűbb, hogy samsung B chip van rajta. és ezek az árak... Vicc.

    Persze akinek "csak" 2x8G RAM a cél, ott azért nincs nagy tragédia, ott már mennek szépen 3200MHz-n a RAM-ok (pl. gskill flarex sorozat), ráadásul 2x8G ram ára arányaiban egy ryezen-es konfig árához képest nem túl nagy, itt mindenképpen érdemes kiadni a plusz forintokat a gyorsabb RAM-okra. Tehát egy átlag gamer nem fog hátrányt elszenvedni, ki tudja hozni a legtöbbet a CPU-ból / platformból.

    De aki főleg melóra használná a rendszert (64G RAM) és emellett még játszana is néha, az egy rakat pénzért nem tudja kihajtani a platformot. Ez a gond.

Új hozzászólás Aktív témák