Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz HSM #3416 üzenetére

    Tisztában vagyok vele. Ettől még ez a jó megoldás nem a brute force. Eleve ha ezt nézed le se tudnál játszani ilyen videót pl. notin, csak desktop erőművön. Vagy nézhetjük fordítva is, mondjuk egy telefon lejátssza csuklóból. Enyhén irracionális mellé odatenni, hogy na emiatt kell desktopra 4+ erős mag. Csak erről az elvről beszéltem. ;)

    Az más kérdés, hogy több helyből vérzik ez a sztori, le vannak maradva a gyártók mint a borravaló. Lásd pl. a most megjelent AM4 deszkák 99%-át 4k60Hz kimenet nélkül... szóval van itt gond még a dedikált hw gyorsításon felül is sajnos. :(

    Böngészés: Nagyon máshogy nem lehet értelmezni. Ha a több mag szükségességét akarjuk vele bizonyítani. Ha csak annyi, hogy "gyorsabb" (=de amúgy feleslegesen) az gyenge érv 100k+ procik és több mag mellé. Ezért olvastam ki belőle ezt.

    @t72killer:
    Még egy AI-s példa, úgy látszik, 4szálra sikerült optimalizálni
    Ezt az AI párhuzamosítás dolgot nem kell túlmisztifikálni. Ahogy írtam vannak párhuzamosítható algoritmusok. De ha mégsem párhuzamosítható 1-1 algo, akkor is futhat egyszerre több, külön szálakon, hiszen nem csak 1 folyamat fut a háttérben, lehet egy rakás döntési folyamat, keresés, stb... egy időben. Több NPC, AI entitás a játékon belül, stb... szóval akár lineáris futású feladatokból/szálakból sem nehéz pár tucatot összehozni egy időben.

Új hozzászólás Aktív témák