Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacesz88

    tag

    Sziasztok!

    egy ideje már gyötrődöm, így szeretnék egy kis segítséget kérni. Azért nem a milyen processzort vegyek topikba írok, mert talán itt kicsit jobban ismeritek a ryzen procikat és elég specifikus a kérdésem:

    jelenleg egy i5 6500-el szerelt itx rendszert használok. Tökéletesen elégedett vagyok vele, de felfelé a 6700/7700 fejlesztés van és kifújt, valamint az sem mellékes, hogy amennyibe ez a fejlesztés kerülne, akkor akár platformot is válhatnék ugyanannyiból (hiába még a szuper jó használt ára is ezeknek az i7-es prociknak)

    Ezért kérdezném, hogy melyik az a ryzen proci ami az i5 6500 képességeit tudja nagyjából single játékok alatt, és tényleg csak hobbi játékhoz, semmi máshoz? Lehetőleg magas részletességgel és stabilan?

    Ami már megvan és egyenlőre nem is kívánom cserélni:
    - GTX1060 6gb
    - Kingston HyperX savage 8gb ddr4 2133 mhz, cl13 (olvastam, hogy a ryzen szereti a gyorsabb memóriákat, de ezt később váltanám, ha ettől függetlenül megy ezzel a memóriával is)

    Ryzen 3 1200 elég lehet a fenti kritériumoknak vagy ez azért gyengébb? Első körben én a R3 1300X-re tettem volna le a voksomat de árban viszonylag nagy a különbség és mivel átmeneti megoldás lenne csak, így ha kicsi a különbség közöttük akkor az olcsóbbat választanám.

    Ami még fontos, hogy maradnék az itx vonalon, a giga vagy az asrock B350-es lapjával, tehát hőfokok terén is valami hasonló megoldást keresek.

    A távlati terv egyébként R5 2600X amint annak beáll az ára, mert amiket láttam róla az egyik legjobban sikerült ryzen proci játékokhoz, de most még kicsit drágának érzem a nyitóárát.

    Ami még szempont lenne a stabilitás abban a heti 3-4x 2-3 órában amikor le tudok ülni elé, akkor a játékkal tudjak foglalkozni.

    Köszönöm szépen előre is a segítségeket.

Új hozzászólás Aktív témák