Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz sb #11059 üzenetére

    FX topikban már végigjártuk a fesz kérdést, nem állítom, h 100%-ban Ryzenre is ez vonatkozik, de meglepő dolgokat _mértünk_. Valóban az volt, h a proci fullon ment, de ha nem volt load, akkor kevesebb volt a fogyasztás. Ami még érdekes volt, h adott frekin és feszen elért tesztpontok magasabb feszen, de azonos frekin jobbak lettek. Na ezen végképp mindenki a fejét vakarta.

    FX-nél a P state állítgatás macera és szívás volt. A maxot be lehetett lőni biosban, erre felesleges. Idle lejjebb lehetett menni p-state-val, de sokat nem jelentett fogyasztásban. Viszont sokszor sleep után sem töltötte be a win a beállításokat, hiába volt ütemezőben. Néha induláskor sem töltötte be, manuálisan kellett aktiválni a beállításokat. De az igazi para a köztes P state-ok állítgatása... azt hogy teszteled ki, h mi a stabil minimum fesz? Randomra beállítani lehet, de az még nem feltétlenül stabil. Ezek miatt hanyagoltam is. Sokáig volt nálam úgy, h HPC bekapcs és kész, mindenki boldog. HPC off-al talán hűvösebb, de lehet, h csak placebo.

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák