- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz joker1220 #15408 üzenetére
Az AMD CBS menüben configurálhatod a PState-eket az alaplapodon (Peripherals -> AMD CBS), olyan feszt/szorzót állítasz be amilyet akarsz mind a 8 power state-hez (P0 -> P7), és akkor nem kell offsettel játszani, ami megnyomja az üresjárati fogyasztást is.
Itt elég részletesen írnak róla. Az Excel táblázat nem rossz, bár szerintem lehetne jobb is. Én magamnak átrendeztem, de a PH csak képet enged feltölteni."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Viktor77 #15416 üzenetére
Annyira nem bonyolult, a RAM-ot belőni nagyobb mizéria volt mint a tuning, a SOC-nak és a VDDP-nek is kellett +50mV, anélkül nem volt stabil 3200-on, pedig a Corsair LPX elvileg ajánlott.
Ha véletlenszerűen lekapcsol akkor csak lődd ki a túlmelegedés elleni védelmet, nekem ez keserítette meg az életemet vagy egy hétig.#15422 hokuszpk: Az ilyesmivel vigyázz, a kákán is csomót fog keresni és mindenért a szar AMD meg te leszel a felelős.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz joker1220 #15434 üzenetére
Erről maximum találgatni tudnék és ez eltérhet alaplaptól függően. Az én lapomon azt hiszem a "Core Performance Boost" fantázianevet adták neki (az XFR túl egyértelmű lett volna, meg a dokumentáció is) és külön lehet engedélyezni. Amit észrevettem hogy amíg nem nyúltam hozzá a PState-ekhez addig BIOS-ban 1.35V-on ment (fűtött ) a CPU, amióta testre szabtam azóta a P0-hoz megadott feszültségen indul.
Szóval ha olyan feszt adsz meg P0-nak amin a boost órajel már nem megy és azon próbál boostolni a CPU, annak lehet hogy instabilitás lesz a vége.
De ez tiszta fejtegetés, szóval ha valaki tudja biztosan javítson ki/erősítsen meg. Viszont a békesség kedvéért én vagy letiltanám az XFR-t vagy olyan feszt adnék meg P0-hoz amin a boost órajel is megy (ennek mondjuk nagyon sok értelmét nem látom, akkor már mehet a boost órajel P0-ba is és minden magra minden körülmények között elérhető a maximális órajel, sok többletfogyasztást az már nem fog eredményezni)[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest