- Windows 10
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Synology NAS
- Microsoft Excel topic
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Windows 11
- Programozás topic
-
IT café
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
Beraktam 5$-ért egy pólót, így nem ajánlotta fel a 8$ postát, kivettem és megrendeltem simán azt 8$ postával.
Amúgy levettem a blokkot, VRM1 gappadjára pecseteltem egy kis MX4-et de így is MÉG alapon is 80+C a VRM1....furmark alatt.
Ennél jobban a csavarokat se tudom meghúzni már.Lesz pár hét mire megjön, neten olvastam mindeki aki cserélte extremre kapott minusz 20-30fokot, az ultra meg mégjobb.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Asbee
veterán
válasz SkyS1gn #13351 üzenetére
Jól emlékszem EK blokkod van? Ennyire szar lenne a gyárilag hozzá adott gap pad? Lehet EK-nak is írnék, hogy ez a hőfok normális-e. Ami nekem Aqua blokkom volt, most Joshi-nál, nem nagyon volt 50 fok felett egyik vrm-sem, alapfeszes 1150-en. Mintha nem jól illeszkedne.
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
-
andro93
aktív tag
Én az fps dropról írok, te meg a lassú textúrabetöltésről. Teljesen más dolog a kettő. Mint írtam, nálam egyáltalán nem zavaró, mert elég gyorsan betölti a textúrákat, viszont az fps drop zavaró. Így már érted?
Ha pedig azt akartad volna megértetni velem, hogy a textúrabetöltés miatt droppol az fps, akkor írd azt, mert eddig csak elbeszéltünk egymás mellett.
Na de off vége. -
mcwolf79
veterán
Valami csak nem kóser a gyári gap-pad-del, mert nálam is a Fujipoly Extreme hozta a kívánt eredményt.
Az EK blokkhoz adott gap-pad-dal +100 mv-tal bőven 85 °C felett volt a VRM1. Felraktam rá kb. 3-szor, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire ne hűtsön,de eredmyénytelenül. Azután itt PH-n vettem, azzal 78-80 °C lett.
Most Fujipoly Extreme-mel +100 mv-tal 65°C max.
Szal nem, nem jó a gyári EK ragacs nálam (és ahogy látom, nem csak nálam nem vált be).[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
HSM
félisten
A hőfokokról jut eszembe, nem értettem, miért melegszik pillanatok alatt 80 fokra a 290-em, aztán rájöttem:
Félreértések elkerülés végett, kb. 3 hete volt takarítva a gép. Ugyanakkor a nyár ezzel a sok szösszel megtette a hatását. Legyetek óvatosak.Az a ronda szigetelőszalag csak azért van fenn, mert amúgy este zavar a LED fénye. Asztal alatt van a gép, szóval amúgy nem látszik.
[ Szerkesztve ]
-
kovab0de
tag
válasz SkyS1gn #13360 üzenetére
A vga blokk vrm részén átfolyik a víz vagy csak azon a félcentis részen vezeti át a hőt a gpu és memória felé?
Mert ezeknél a blokkoknál látszik [link] [link]
Szerintem érdemes a hátlapon elgondolkozni "EKWB recommends the purchase of aesthetic retention backplate (EK-FC R9-290X Backplate - Black) which improves the looks of your graphics cards and also provide some passive cooling to the VRM section." -
Maotun
őstag
Üdv
290x vga mellé tervbe van egy 27" -os 1440p monitor beszerzése ..
Jelenleg fx 9590 cpu van a vga mellé.
Érdemes lenne a cpu.-t i7 4770k.ra cserélni???[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
Kérdezném a Lightning-osokat, hogy mi volt a max. VRM/GPU hőfokuk? Csak kíváncsiságból. Köszi!
-
Tomdriver
őstag
válasz Werkly #13376 üzenetére
Nálam húzva (1175/1450) eddig GPU 76, VRM-ek 68-65 fok voltak max. a benchnél is, játékban néhány fokkal kevesebb.
De persze ez ház szellőzés függő is erősen.Épp tegnap néztem, alapon hagytam a GPUt és 1 óra játék után 65 fok volt a max! A VRM-ek meg 56-58 fokosak, gyári autó venti beállítással is.
-
bigbadforty
tag
Sziasztok!
Egy Sapphire R9 290-et hajtok i5 4670K-val, jelenleg stock minden. Az MSI Afterburner-nél a GPU kihasználtság mérője nekem nem fix, hanem ugrál, sokszor látom a számlálón a 100%-ot, de sose stabil. FPS dropot nem vettem észre. Ez a jelenség normális, esetleg gyenge lenne stockon a proci hozzá? Tuningba nem mélyültem bele, de később, ha alapon nem fogja bírni a gép, húzni fogom (még bőven elég szerintem).
-
HSM
félisten
válasz bigbadforty #13381 üzenetére
Amikor nincs 99%-on, akkor vagy tölt a játék, vagy kevés alá a proci, hogy 100%-on legyen. Persze, V-sync OFF-on. De ha jó az FPS, akkor nem mindegy? Amikor meg a VGA 99%, akkor a proci nincs 100%-ra kihasználva. Ilyen az élet.
-
Gilthanas
aktív tag
Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.
-
MastR
tag
Ha valakinek fagy a gép a youtube videók nézegetése közben itt a megoldás:
CCC -> Videó -> Globális videó minőségbeállítások -> Egyenletes videólejátszás kényszerítése ( pipát ki )
Firefoxot használóknál jelentkezik a hiba legtöbbször... nálam is előfordult... de ettől a beállítástól megszűnt
-
Tirexi
addikt
Hali all.
Van valakinek tapasztalata 290 vagy 290X CF-el?
Jól skálázódik? Van rendes támogatás?Köszi.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
csatlakozom én is egy asus r290X DCUII OC-vel. Kérdésem, hogy a bios kapcsolója nem veszi vissza az órajelet.. hőfokok amúgy rendben..
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Tirexi
addikt
válasz m0h0senator #13391 üzenetére
Nem tudom mi az a "BIOS kapcsoló", de azt tudom, hogy akkor nem áll vissza asztalon 2D-be egy VGA ha valami 3D-s alkalmazás fut a háttérben. Ez akár egy böngésző vagy egy tuning program is lehet. Nekem pl a billentyűm programja is 3D-s alkalmazás.
-
Tirexi
addikt
válasz m0h0senator #13393 üzenetére
Ja hogy ezen van ilyen kapcsoló. Hát elvileg a Perf módban is vissza kéne váltania 2D-be. Nem tudom, hogy ez hogyan van megoldva ez nekem is új.
Amúgy én ilyen DC2 290-et nézegetek.[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz Tirexi #13390 üzenetére
Hali.
Támogatás\skálázódás a programtól is függ. Nem fog minden esetben működni ez tuti, de mondjuk mantle alatt nagyon jó szolgálatot tesz, legalább is bf4-ben. Szóval játék válogatja, van ahol szépen teljesít és van olyan is, ahol egy vga-val jobb a teljesítmény mint cf-el.
-
SkyS1gn
félisten
Most miért törölték a fain kis mémemet?!
[link][ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Tomdriver
őstag
válasz Tirexi #13390 üzenetére
Nekem 290 CF nagyon nem jött be (MSI 290 Gaming), de lehet csak azért mert amivel legtöbbet játszom (iRacing) nem igazán támogatja, nagy lagok voltak az FPS értékek között amit nem tudtam megszokni (volt h. leesett 80 körülire, utána meg 400 fölé is ment), ezenkívül léggel visszahűteni nem tudtam a felső kártyát.
Korábban volt 7870 is CF-ben nálam, annak legalább a hűtésével nem volt gond.
Szerintem a támogatottsága is elmarad a SLI-től - de vannak itt fanatikusok akik két kártyát használnak, lehet jót is tudnak mondani róla. -
ÁdiBá
veterán
Mi a véleményetek az R9 290X-290 kártyákról, mit érdemes beszerezni?!
Azon gondolkodom, hogy kipróbálnám hogy teljesítenek ezek a kártyák, így elcserélném a mostani DCu2OC GTX780Ti egy R9 290/290X-re.ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Windows 10
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- PLC programozás
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Új, bontatlan Gigabyte RTX 4070 Ti Windforce MAX OC eladó
- Új, bontatlan Gigabyte RTX 4060 Ti GAMING OC 16GB eladó
- - Garanciális! - ASUS GeForce RTX 3090 TUF Gaming 24GB GDDR6X 384bit
- MSI GeForce RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit (RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC) Videokártya
- Nvidia Quadro k1200 low profile 4GB DDR5, előlap nélkűl
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest