-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz Mizol29 #45705 üzenetére
Monitor függő. Lásd: [link]
Rövide, Ez azért van mert nem egyforma a monitorok időzítése, márka típus függő.
Míg egy monitor adott vertical? lásd olvasnivaló: [link]blanking értékkel belefér a VESA szabványba míg más nem, mert egyedi értékkel működik, így a vga kártyád erre válaszul megemelt órajellel működik a stabilitás érdekében.
Az első linkem példul a 75 hz-es QHD monitorom blanking átállításáról szól, ahol kézileg átírtam a monitor értékét, egy szabvány értékre, így a vga emelt órajelről visszaváltott a 300 Mhz.-es értékre, üresjárat módban. -
bobalazs
nagyúr
válasz bepken #45719 üzenetére
Nem is értem mi az hogy 32W gpu CHIP power fogyasztás üresjáratban, ráadásul 300 Mhz-en gpu és memó órajel is.
580aknál ez az általános? Egyszerűen nem hiszem el.
Inkább ezt képzelném el ami az enyémnél is, hisz végülis ugyanazok a gpuk, csak az 580as gpu az, válogatott, jobban bírja az OCt.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz bepken #45728 üzenetére
szóval tudtok esetleg valami értelmes forrást ajánlani, ahol kicsit utánaolvashatok (videó se baj), hogy miről is szól ez az egész és mi is lenne a lényege az alulfesznek?
Egyszerű a dolog.
Van egy általános feszültség-órajel páros ami mindegyik vgan stabilan megy. Na ezt égetik be biosba. Ez a feszültség az átlagnak relatív magas, azért alulfeszeled magad a kártyád. Ugye magasabb fesz miatt-mellett a fogyasztás és hőtermelés, áramszivárgás magasabb, ami előnytelen. Kevesebb fogyasztás mellett a vga hűtés is kímélve van, halkabb a venti, és a zaj.
Kisérletezni kell, rá kell szánni az időt, hogy a te kártyád birja e a gyári órajelet alacsonyabb fesz mellett és ha igen mennyivel. Fagyás, újraindulás, hibák stb. látsz, akkor tudod hogy nem okés a tuning. Ilyenkor kevesebbet vissza még a feszből. 1090 az ugye 1.09V ha itt stabil a 1350 Mhz órajel megpróbálod 1.05V-al ha itt is lejjebb mész mondjuk 1.0-ig. Az órajelet ha lejjebb veszed egy kicsit mondjuk 1300 környékére akkor nagyobb valószínüséggel bírja az 1.0V-ot pl.
Egy 3DMark vagy esetleg heaven benchmarkot szokták futtatni, és közben lehet az értékekket változtatni, tesztelni. -
bobalazs
nagyúr
válasz Lacccca87 #45778 üzenetére
Ok azt mondd meg mi az amit másképp csinál mint az Amd szoftvere. ugyanazt csinálja mint a gyári szoftver.
adott az öt hat óra jel amit tudsz módosítani azt slussz passz. Ha akarod elkúrhatod a gyári szoftverrel is ugyanúgy. Nincs olyan hogy felülírja a gyári vezérlés ez nonszensz. -
bobalazs
nagyúr
válasz Lacccca87 #45780 üzenetére
Van a gyari driver meg az abba epitett egyeb rutinok amik felugyelik a mukodest, akkor is ha nem allitasz semmit. Ehhez te hozzacsapod az egyeb tuningmester programot ami folyamatosan felulbiralja, vagyis belenyul a driver mukodesebe.
Szerintem meg te nem érted.
Ott a gyári driverhez mellékelt szoftver ami figyeli a működést. Ehhez mellékelnek órajel/fesz. állító miegymás funkciókat. Ugyanehhez nyúl az említett overdriventool. Ezt te akarod csak túlbonyolítani. -
bobalazs
nagyúr
válasz creation #45804 üzenetére
Ez is azért k. érdekes. Lehet az Amdt szidók kártyája nem is rossz, hanem csak a konfigban rossz. Ennyi idő után miért nincs ennek jobban utána nézve? Vagy legalább táblázatba látni statisztikát melyik konfigban nem megy bizonyos típus. Vagy megint hülyeséget beszélek.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Destroyer91 #45816 üzenetére
Feszeld alá. 1266 Mhz 1V.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Destroyer91 #45819 üzenetére
Nem droppol és jó a C°, akkor nem kell lejjebb venni semmit, jó ez így. Nem lesz tőle baja.
Pasztázni nem kell, csak ha majd a venti erőlködve tudja csak lehűteni, ezzel már jelzi hogy pasztázásra szorul. -
bobalazs
nagyúr
válasz TechN7ne #45848 üzenetére
Dehogy tudom. Arra alapoztam hogy az órajelek gyáriak, gondolom akkor nem volt buherálva a bios.
Amire lehet 100%ig alapozni az a GPU-Z Advanced fülén a Memory Timings rész. De ehhez tudnod kell a gyári bios memória időzítéseit. Ha összeveted őket, kibukik hogy eredeti e vagy sem.
Pl. mint itt is látod, bios editorba töltve az eredeti biost, az időzitések mások mint ami gpu-z ben látható
[kép][ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bako83 #45857 üzenetére
Ha https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/ innen töltötted le a https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/
AMD VBFlash-t akkor a mappában van "UEFI mode" flashelő, ami UEFI alól flessel, ez akkor jó használni ha a windowszos hibát dob vagy nem akarja flesselni.A linken a Show older versionsre kattintani,
AMD VBFlash / ATI ATIFlash 2.93 alá van írva hogyUEFI Shell Version
ezt letölteni.
atiflash_293_efi.zipThis EFI-shell based flashing package lets you flash the BIOS on your AMD
Radeon Graphics card without the need to create a bootable DOS USB stick.1) Format a USB stick with FAT32
2) Copy all files in this archive to the root directory of the USB stick
3) Copy your BIOS file to the root directory of the USB stick
4) Make sure "Fast Startup" is disabled in your BIOS
5) Check that the USB UEFI drive is listed and activated in BIOS boot devices
6) Reboot, your system should start from the USB stick, showing a command promptIf you still can't boot from USB, try pressing F12 or F9 to invoke the boot menu and select the UEFI USB option from there.
A usb flash meghajtóra másold rá a biost is. bebootolsz róla és fel flasheled a biost.
a zip fájlban, a userguideba le van irva minden.
AMDVBFlash utility supports erasing and programming video VBIOS on
multiple platforms, including
– Windows 32/64 bit
– UEFI
– Linux
– DOSUEFI
o Unzip the .zip file to any folder.
o Copy “amdvbflash.efi” to UEFI shell.
o Run “amdvbflash.efi” with suitable command line arguments as required. -
bobalazs
nagyúr
válasz Bako83 #45860 üzenetére
Először a lementett biost próbáld felrakni, nem kell várni az asusra. Az hogy ő problémázik win alóli flesseléssel az egy dolog. . WIndows alól elkúrt flesset már csináltam meg így uefi alól. Win többet nem volt hajlando flesselni rá. uefi alól menni fog
Vagy ha a pontos típusát tudod, a techpowerupról kiválaszthatod a rá való biost. Gyáriakat töltöttek fel. [link] -
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #45862 üzenetére
Azért írtam neki ezt a megoldást mert a lementett biost nem irta a wines flashelő. Illetve irta hogy már csökkentett módot próbálta mert nem ment neki semmi.
Ez meg pofonegyszerű, főleg hogy a képen látszik a lényeg mit kell beírni. .= +helyettesítve a saját rom fájl nevét.
amdvbflash -f -p 0 biosneve.rom[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #45864 üzenetére
Az egy Ring-0 kernel-mode driver.
Szóval nem szórakozunk win alól flesseléssel, ha problémás a win.Más: Használ valaki enhanced syncet? Driverben aktiválható. A mai napig írják a driverben hogy ismert fekete képernyőt okozó feature, de nekem nem okozott problémát.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Belőttem ma az 1303 gyári órajelet az MSI Gaming X RX480on, a gyári 1150 helyett, 1.000Von. Eddig teszteltem, és stabil. Bő 40 W al kevesebb a fogyasztása. 50bfokra lőttem be, lazán tartja, 45%s ventivel.
Bár 4 gbos, bajom hogy hamar elfogy a vram.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
Használjátok 21.11.3 felvételhez?
Asztal felvételt próbáltam imént, és zöld képet vesz fel.
Egy ideje nem használtam ezt a funkciót, pár hónapja még működött másik drájverrel. Másik oprendszerrel, stb stb. -
bobalazs
nagyúr
válasz bobalazs #45897 üzenetére
Szóval senkinek semmi problémája a legújabb drájverrel se 21.12.1
crashelt a drájver és a játék (rdr2) mikor ablakosba raktam és egy yt videot inditottam.
Senki nem ír semmit..Nekem se ez se az előző nem jött be. Vissza rakok most egy pár verzióval ezelőttit. Pl. 21.4 az jó volt tutira.
Ja ez mégse fog menni. Kellett nekem W11re váltani...[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz TechN7ne #45902 üzenetére
Nem szidom a 11et mert nincsenek olyan egetverő problémák, mindent tudok ugyanúgy használni mint 10en.
Gamelni, progik is szépen futnak. Start menü, tálca elhelyezés, ezek csak kellemetlenségek. Benchmarkokat nem futtattam, de érzékelhető különbségek számomra nincsenek.
21.10.1 raktam fel, és ugyanazt megcsináltam ablakos mód rdr2 alt tab böngésző youtube, nincs fagyás, minden oké. -
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz Mans20 #45912 üzenetére
Ha így a többi játéknál jó, meg a szokásos, gpu hőfok jó, stb.
akkor ne foglalkozz vele ez valami source motor általi korlátozottság lehet.
amit szoktak még csinálni hogy a power limitet felnyomják.
MSI Afterburnerben van Disable ULPS opció, az kikapcsolja a low power state módot. -
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #45914 üzenetére
Na de tudod azt írta tápcsere már volt.
"Tápot már cseréltem"
Na most az ember ebből indul ki, nem abból hogy az a táp se volt jó. -
bobalazs
nagyúr
válasz ridiculous #45921 üzenetére
Dehogy éri meg.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Veleczki77 #45926 üzenetére
GPU Zvel meg tudod nézni mennyi órajelen futnak a két állásban.
-
bobalazs
nagyúr
Ami lényeges, kiemelendő, hogy visszamenőleg a HD 5000! es amd szériáig, használható drájverekről van szó. Magyarul, már ezer éve megszüntették a drájveres támogatást, nem enged Pl forza, v mitudomén melyik játék játszani a öreg fasza kis vgaddal, mert régi a drájvered(láttam már ilyet) nos, itt egy fasza megoldás.
-
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz --HARDCORE-- #45940 üzenetére
Bocs hogy ilyen hülyén válaszoltam. Ha van még kérdésed, ha tudok válaszolok.
Ha felflesselted a kártyát felrakod a drájvert, amint végzett ne inditsd ujra hanem a atikmdag patchert futtasd le, hadd pecselje meg a drájvert utána már ujraindithatsz. Ha nem teszed nem ad képet majd, csak csökkentett módban. -
bobalazs
nagyúr
válasz norbi215 #45952 üzenetére
https://youtu.be/5EZmXKW0ig0?t=52 Pasztázás nem egy bonyolult tényező, kicsavarozod figyelsz a ventikre meg a vezetékükre hogy ne tépd le-ki a helyéről, ne sérüljön stb. Lepucolod a rajta lévő pasztát, azt egy fél borsónyi pasztát raksz, újat a helyére.
Amd Driver crash nem hoz létre tudtommal dump filet.
Kék képernyő, kékhalál tud csinálni dump fájlt de azt sem egyszerű kiolvasni, whocrashed és bluescreenview ezek tudják. Sokra nem mész velük. -
bobalazs
nagyúr
válasz fradi81 #45965 üzenetére
Súgok neked valamit. Nekem ilyen monitorom volt. nvidia gsync demoval https://www.nvidia.com.tr/coolstuff/demos#!/g-sync
tesztelhető, működik a freesync.
Egyrészt ha vsync on akkor nem lehet 60 hz.-es az ott nem oké, nem 75 hzen fut a monitor.
Másrészt, pedig a freesync mellett is fogod látni valamelyik játék mellett a képszakadást/tearinget, ; bekapcsolod a vsyncet és a freesync működni fog vsync helyett/mellett.
Lásd Abu magyarázata: [link] Nem kell fosni a vsynctől, a freesync miatt a vsync bemeneti késleltetése csökkenni fog elfogadható mértékre. Ennek hosszan utánaolvastam, helyetted is.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz thorex #45974 üzenetére
Ez jó hosszú írás. Látom már második éve írod ilyentájt. Rage 2 bugos, textúra villogásra lehet számolni ezeknél a kártyáknál. Subnautica kiváló táptalaj grafikus kártya tesztelésre, ha nem kóser, stabil valami ott egyből kibukik. Én azzal teszteltem overclockot.
Mindenképpen próbálkoznék órajel variációkkal, esetleg ha az se segít és ilyen vállalkozó kedvű vagy, gyári bioson átírni az időzítéseket a memórián, ám ami még egyszerűbb, bányász biost ráflesselni, a nitrohoz valót. atikmdagpatchel fog csak így menni a driver. Így csak a gpu órajeleket kell átirnod elfogadható értékre (ezeket rendszerint alacsonyabb órajelen járatják stabilitás miatt, így azt átírva, gyári vagy aközeli, kicsit alacsonyabb értékre állítani. Alulfeszelést nem tudom hogy akarod e, én nem írnám bele a biosba, inkább azt overdriventool lal állítanám, megfelelő tesztelés mellett.)
Mindemellett találkoztam már olyan Polaris kártyával is, ami nulla módosítást engedélyezett mert csonttá fagyott.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz --HARDCORE-- #45984 üzenetére
Bugos szar a windózod. Felülírja a gyári bios beli beállítást.
NÉzd meg a program mit mond, ez nem hazudik neked.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest