- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
A Core2 Quad nem natív 4 magos processzor, hanem 2 db natív 2 magos processzor "összeforrasztva". Ilyen szempontból egy Phenom, vagy egy CoreI7-es processzor komolyabb, és nagyobb teljesítményt lehet elérni vele. Bár a Phenom-ra ez nem teljesen igaz, végülis a Phenom volt az első natív 4 magos processzor.
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #1668 üzenetére
Óh, sok van ám. Pl. tömörítésben egyértelműen látszik hogy jobb, meg mindenben ami kihasználja a 4 magot. A PentiumD-k nél is ez volt az egyik probléma, a másik az hogy NetBurst-re épült, de az volt az egyik hogy nem natív kétmagos processzor volt. Százalékban nem tudom megmondani mennyivel, de gyorsabb.
-
peti_s
addikt
válasz Oliverda #1672 üzenetére
Jók a grafikonok. ;) Én Phenom 9600-t tudtam kipróbálni, tuning nem volt, viszont (én nem tudtam akkor máshoz viszonyítani csak a Prescott-hoz) de nagyonerős volt. Azt az érzést keltette bennem, hogy nem lehet leterhelni 100%-osan. Pl. WinAVI-val konvertálás mellett, teljes hatásfokkal lehett netezni, ami nekem nagy szó volt. Phenom II-t még élőben nem láttam, sztem az nagyon jól sikerűlt, főleg hogy hamarosan jön a 95 W-os TDP-s verzió is. Ami új steppinget sugall. Ha az AMD-nek jobb lenne a lebegőpontos számítása, akkor sztem sokkal többen azt vennék, bár remélem így is sokan fogják venni. Én igazából eléggé AMD párti vagyok, most arra ne térjünk ki hogy Intel-es konfigom van.
Szerk.: A Prescott-al akkor neked nem volt szerencséd, nekem a 3,06 GHz-es P4, 1,25 V-on megy 3818 MHz-en atomstabilan. Fölötte nem próbáltam, nekem a 166-os FSB amolyan lélektani határ. Bár 1x el is füstölt, bár akkor még nem is tuningoltam. A gyári hűtő ventillátora megállt, és nem vettem észre. Azóta is hibátlanúl működik, most HyperTX2-vel, 52 °C fölé nem megy. Egy jó alaplap kell alá, és akkor nincs gond. A P5GPL-X-SE-vel viszont volt, a legkisebb feszültség 1,3875 V volt, de általában legalább 1,4-1,42 V-ot kapott, és alig lehett húzni, 3330 MHz-ig ment.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz philoxenia #1674 üzenetére
Oké, szoktam használni, csak azt már nem lehet állítani, hogy kinek címzem, de épp amelyik hsz-emre válaszoltál, azt 4x szerkeztettem.
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #1676 üzenetére
Figyelj, így van, bármennyire jól megírsz egy programot, gyorsabb az natív 4 magoson, mint 2x2magos natívon. Lehet hogy elhanyagolható a különbség, de a lényeg hogy gyorsabb. De ez viszont igaz, a Crysisban is ha másik motort használtak volna, még jobb is lett volna a játék, és a gépigény is kisebb. Az a baj hogy olyanaok vannak vezető pozíciókban akik nem értenek hozzá. És ez nem csak a számítástechnikában van így...
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #1679 üzenetére
Figyelj. Most csak ennyit találtam. "Ezek a chipek már natív négymagosok, vagyis egy szilíciumlapkán foglal helyet mind a négy mag, a gyártó szerint pedig mindez teljesítményben 40-70 százalékos erőfölényt biztosít majd az elődökhöz képest. "
Ha érdekel részletesebben belinkelhetek angol nyelvű oldalakat is. Forrás.(#1680) Oliverda megfogadom a tanácsot, jó ötlet. Engem igazából egyáltalán nem érdekel a "rangom".
[ Szerkesztve ]
-
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #1684 üzenetére
Jah, én annyira nem merültem bele. De sztem te is tudsz magad kerseni olvasnivalót, és majd meglátod hogy a natív 4magos az gyorsabb mint a 2x2-es.
(#1685) Bordoi . A szerkesztés gomb használatával nem tudom milyen gond lenne, az off-topic-hoz pedig azt hogy ezért lett megváltoztatva a topic neve, nem csak K6-III-ra. Meg az hogy most szürke betűvel, vagy feketével van írva az aztán nagyon nem mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Nah végre, vége lett a 'felfüggesztésemnek'.
Viszont közben figyeltelek titeket, és én is csináltam tesztet. Eredmény. -
peti_s
addikt
Nah emberek, kicsit javítottam az eredményemen. Új eredmény.
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #1715 üzenetére
Lebuktam.
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #1746 üzenetére
Én is kipróbáltam még az egyik első 7-et, és ment a DX11. Majd keresek róla képet.
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #1760 üzenetére
Nekem kb. 1 perc, de hát több is a RAM-om.
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #1774 üzenetére
Hiába, a szükség csodákra képes.
-
peti_s
addikt
Nah emberek! Ne feledkezzetek el a 600 MHz-es versenyről.
-
peti_s
addikt
Lefutattam az 1,1 GHz-es Tualatin Celeron-unkon is a SuperPI-t, és 3 perc 39 mp lett az eredmény, 1,1 GHz-en!!! A Coppermine u.ennyi cache-el 600 MHz-en előbb végzett. Konklúzió: A Coppermine sokkal jobb lebegőpontos számításban, mint a Tualatin u. annyi cache esetén. Az FSB mindkét esetben 100 MHz volt.
-
peti_s
addikt
Az alaplap SIS chipsetes, de nem hiszem hogy ez befolyásolná annyira. Valid. Már Win2000 van rajta, SP4-el, és az összes frissítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Ma bezzeg mindenki tud aludni...
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #1784 üzenetére
Nekem holnap nincs suli.
-
peti_s
addikt
Szép eredmény. De nem hiszem hogy találni fogsz PIII-S processzort, én már kb. fél éve kersek, de azért sok sikert.
Szerk.: Yutaninak van itt PH!-n egy hirdetése amiben május végétől újra fog árúlni.
Azt hiszem egyre lecsapok majd.[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #1802 üzenetére
Azt hiszem nem megyek el érte Szegedre, meg ez igazából nekem nagyon is ráér, de azért köszi. Először úgy is egy E5300-t fogok venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...