- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Úgylátszik egy kis módosítással kicsit többet bír a Pentium, hamarosan eredmény.
-
peti_s
addikt
Megvan az eredmény. 9 perc 43 mp.
-
peti_s
addikt
Érdekel az eredményetek. ( Kicsit türelmetlen típus vagyok. )
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Én ma már a P3-at nem próbálom ki, talán majd holnap, de sztem a kis Pentium is elég jó időt ment. Számításaim szerint 8 perc körűl lehet kiszámoltatni a Katmaival.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
OK, sajnos akk jól emlékeztem. De ennek egy kicsit örülök is, mert így nem kell újabb tesztet futtatnom ahhoz hogy normális időm legyen. Sztem erre a Pentium MMX a legjobb választás, mert lebegőpontos számításban az egyik legjobb a Socket7-ben. Holnap visszabutítok egy K6-2-t, és egy K6-3-at. Csak a K6-3-al van vmi gond. Egyre többet fagy vele a gép, pedig semmi tuning nem volt még vele. Amikor peidg feszültséget emelek rajta, még a post képernyőnél kifagy. Úgyhogy sajnos elég beteges példányt fogtam ki. Valószínű az előző tulaj széttuningolta, erre utal az is hogy le van szedve a fém kupakja. Pedig már úgy örültem lassan egy hónapja hogy van egy tökjó K6-3-am. A K6-2-vel pedig úgy emlékszem, hogy azonos órajelen a SuperPI-ben veri az Intel MMX.
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #991 üzenetére
Érdekes az AMD-Intel platform választás, mert az AMD X2 4xxx, és 5xxx-ei vannak 13-18 ezerig. Az Intel ebben a kategóriában még csak a Celeronokat, és az E2xxx-es PDC-ket árulja. Tehát belépőszintre jobb az AMD. Utána már érdekesebben alakúl a helyzet, ott van az Intel E5xxx sorozata, a Phenom X3 ellen, sztem itt is az AMD a nyerő. 30000-től már jön a Phenom, ami a maga árkategóriájában tarol, + még a PhenomII X3, mert az E7xxx-el van egy árban. Akkor van 40000 körűl az Intel E8xxx, és Q8200-as processzorai. Ezeknek van szembeállítva a szorzózár mentes Phenom, + X3-as Phenom II + kb. a Phenom II X4 is. A felső kategóriában ár-értékben jobb szintén egy szorzózár mentes PhenomII, de akinek ez a teljesítmény nem elég annak marad a CoreI7, a maga méregdrága CPU, alaplap, és memória árával. Én így látom a helyzetet, ellenvéleményt természetesen elfogadok.
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #997 üzenetére
Hát ebben nagyon nem értünk egyet, mivel a K8 is a te szavaiddal élve"baromira el van találva". És abban az árkategóriában igenis jobb, jobb a memóriakezelése, konvertálásban, tömörítésben alázza az E2xxx-es PDC-ket. Tudom hogy így van, mivel nekünk van E2200-unk, ismerősünknek X2 4400-a, és SuperPI kivételével, értem ezalatt a játékokat döntő többségben veri a kis PDC-t. Nézd meg a tesztet itt PH-n, amiben az E4300? van tesztelve. Ott össze van hasonlítva az AMD-k el, de csak a 4000-el. Most már árban egy Phenom lenne az ellenfele, de egy E2xxx-et még az X2 4000 is elver. Akkor még nem is beszéltem az X2 5xxx-ről. A Phenom is jól sikerűlt, én használtam Quad-ot (Q6500-at) , és Phenom-ot is (9600-at, nem javított példányt), és a Phenom-nak sokkal nagyobb volt a tartaléka. Ha ment pl. a konvertálás, tudtam közben netezni, és kisebb játékokkal, mint pl. MM2 játszani. C2Q esetében már ez nem ment. Igaz hogy gyorsabban konvertált vmennyivel, de ez sem volt igaz mindig, de közben másra nem lehetett használni. WinAVI-ban pl a Phenom tuti nyerő. Phenom II sajnos még nem járt nálam, így arról csak netes tesztek alapján tudok nyilatkozni, és ár-értékben nagyon eltalálták, nem beszélve a kompatibilitásáról a régebbi lapokkal.
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #1042 üzenetére
Megvan a CL2-es 100 MHz-es 64 MB-os memóriám. Az AMD K6-2 11 perc 10 mp alatt végzett. De így valószínű a Pentium rekordomat is meg tudom majd dönteni, de most egy 166-ossal fogok próbálkozni, mert akkor bírok majd használni 2-es, vagy 2,5-s szorzót is. Mert a 3-as szorzóval és 66-os FSB-vel kicsit gyengus még. Holnap eredmény és 9 perc alá mászok.
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #1049 üzenetére
Minden kondenzátornak van egy bizonyos feszültség indagozása. A 'C' számít az egyik legjobbnak, de az 'E' is már nagyon jónak számít, az alaplapokon is általában 'E'-t és 'F'-t használnak. Ha ezt kicseréled egy G-re, akkor egyszer több, de sajnos egyszer kevesebb feszültséget fog kapni.
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #1052 üzenetére
Persze, parancsolj.
A betűk a tűrést jelentik.B +/- 0.10%
C +/- 0.25%
D +/- 0.5%
E +/- 0.5%
F +/- 1%
G +/- 2%
H +/- 3%
J +/- 5%
K +/- 10%
M +/- 20%
N +/- 0.05%
P +100% ,-0%
Z +80%, -20%Minél kisebb egy kondenzátor tűrése, annál precízebben készítik és annál drágább. Az alaplapokon általában 'F'-est, de mégtöbben 'G'-t használnak, főleg az újabb alaplapokon , de én pl. mindig 'E'-re cserélem le, de 'F'-est is elég nehéz már szerezni.
Forrás: WWW.hobbielektronika.hu
-
peti_s
addikt
Itt a fórum link. Remélem tudtam segíteni, én ma már nem leszek, Jó Éjt!
-
peti_s
addikt
válasz juliabrilke #1147 üzenetére
Ez az alaplaptól függ, és általában rá is van írva, hogy EDO & SD RAM Possible, vagy Impossible.
-
peti_s
addikt
válasz #95904256 #1157 üzenetére
Nekem ez valahogy kimaradt.. Most már csak az a kár hogy nagyon kevés alaplap támogat pl. DDR2-ECC memóriákat, bezzeg a régi Slot1-esek szinte mind támogatták, és akkortájt úgygondoltuk hogy csak ECC lesz a jövőben. Úgyhogy kár, hogy az én alaplapom is csak a Non-ECC RAM-okat támogatja. Ezt most kifejezetten sajnálom, mert használok egy gépet 128 MB (2*64 MB-os Hyundai) SD-ECC RAM-mal, és sokkal stabilabb mint a másik 256 MB (2*128 MB SpecTek) SD-Non-ECC RAM-os megoldás.
-
peti_s
addikt
Ez tényleg érdekes, de amikor újak voltak, akkor is drága volt a 478-as tokozású processzorok. Mert amikor megjelent a 775, u.a. a CPU 4-5 ezerrel drágább volt minimum, 478-as verzióban. Ilyesmi az AGP, és a PCI Express, még most is jóval drágább újonnan az AGP-s megoldás mint a PCI Express-es. Bár ez azt hiszem már a forgalomcsökkenés miatt van. Úgyhogy kicsit furi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest