- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 10
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Windows xo sp1 hun vagy eng változat hol tölthető le?
A winworld-on csak me-ig vannak. -
envagyok
veterán
válasz DarthSun #72298 üzenetére
Sikerült az SP1 telepítés.
Nforce 3.13 driverrel és a dx 9.0b kellett, 2003-ban ez volt a csúcs.
Érdekes ez az sp1 változat, mert pl a virtual clonedrive felmegy ugyan, de használhatatlan. Szerencsére daemon-tools megoldotta. Viszont az xbox 360 kontroller drivere kerek perec leírta telepítéskor, hogy sp2 kell neki.
A lapcsere segített, most minden okés.
Így állt össze a rendszer:
Dfi nf2 lap, athlon xp 3200+, 2x1GB DDR-500 Geforce FX-5900 256MB Audigy 2ZS Platinum 2x120GB HDD Raid
A képen még 128 megás fx5900 van.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Tudom. Párszor ezt átbeszéltük.
Félreérthetően fogalmaztam.
A csúcsot az oprendszerre értettem. Sp2 2004 végétől volt.
Ramból az a baj, hogy ezüstöt szerettem volna hogy passzoljon a bordához, abból nincs kisebb.
Ha a gépet nézzük, akkor az 2003. Nyarán számít AMD processzoros csúcsnak. A 400 fsb 3200+ 2003 májusi és az fx5900 is.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Utánaolvastam kicsit most, mi volt a helyzet 2003 őszén AMD vonalon.
Fx-51 s930 és Athlon64 3200+ s754 volt csak ősszel
[link]
Kb 5-10% előrelépés volt az AthlonXP-hez képest, de a s940 inkább szerver foglalat volt ecc registered ramokkal, a s754 meg 1 csatornás.
Van arról infód, hogy a s939 lapok mikortól voltak elérhetőek?
2003 vagy csak 2004? -
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #72329 üzenetére
Azt tudom, de a s754 előbb (2003 vége) volt mint a s939, nem?
Eszerint 2004 nyarán jött ki a s939 foglalat:
[link]
2003 végi csúcs géphez akkor vagy fx-51 +s940 szerver lap, vagy p4 3.2 EE +875p, vagy amit én is fogok csinálni: asus pc-dl dual p4 alapú xeon gallatin procival.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Ott a pont :) Nyáron még tényleg nem volt.
Már cserélem is sima Audigy2-re
Audigy2 kb 2002.nov
Audigy 2zs kb 2003.nov
Figyelmetlen voltam, mert eredetileg 2003-as csúcs gépnek szántam, annyira nem vagyok AMD-vel képben, azt hittem s939 váltotta a s462-t 2004-ben, és a s754 a s939 alsószegmenses verziója. Az nekem kimaradt, hogy 2003 végén volt egy s940 szerver konverziö asztali szegmensbe, ès persze az is, hogy a s754-nek volt egy pár hónapos hattyúdala, amikor jónak számított. -
envagyok
veterán
Nincs esetleg nagy hálókártya driver gyűjtemény?
Cd-n vagy usb-n tök hasznos lenne egy átfogó win95-win7 hálódriver kollekció.
Cd betesz, aztán megy is a hálo+ egy total commander legyen még rajta, és indulhat is nasról v ftp-ről a további driverek programok telepítése.
Mennyi időt lehetne spórolni... -
envagyok
veterán
válasz Frawly #72423 üzenetére
Linux-al a tv vevő kártyák sem mind működnek.
Akkor mondtam, hogy akkor a linux sztorit hanyagolom, mikor a sat szerver gépen egy leírást használva telepítettem egy tv kártya drivert.
Olyan jól sikerült, hogy utána többet nem bootolt a rendszer.
1 napos munka ment kárba.
De pl a libreelec-es s905 médialejátszó. (Linux alapú kodi)
Néha 4-5 nap után gondol egyet, és iszonyúan lelassul, akadozik. Újraindítás után jó. Már megtanultam, hogy nem küzdeni kell ellene, hanem elfogadni :)@nakos1212
Édekes az a V5, 4 chipes van/lesz belőle?
Azt úgy kísérleti jelleggel én is vennék. -
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #72512 üzenetére
-
envagyok
veterán
Telepített már valaki win95 alá Gravis ultrasound max-ot?
Valahogy nem akarja nálam.
Először próbáltam windows alatt, innen letöltve az 1.2-es drivert [link]
Hardver hozzáadása, saját lemez, stb. De utána valamiért nem engedi elindítani.
Utána megpróbáltam a dos alá is betenni a 4.11-es cd-t, azután most ott tartunk, hogy a win95 el sem indul -
envagyok
veterán
Pontosan milyen drivert raktál DOS alá és winre?
Illetve egy másik kérdés:
Elbasztam a win95 újratelepítést, mert benn volt a jó kis dos-os felkonfigolt cfide memóriakártyám, és akkor pont sz volt a c meghajtó
Próbálom a Windowst eltüntetni róla, program fájl, windows könyvtárt töröltem. Config és autoexec is törölve lett és sz eredeti ami most .dos ra volt változtatva, visszaneveztem batra és sysre.
De még mindig felvillan a win95 bootkép és valamit zagyvál a windows-ról.
Mit kell még átírni? -
envagyok
veterán
Kérdezném a nálam okosabbakat.
Jön hozzám egy CT1920 AWE32 upgrade kártya. Azt hogyan kell konfigurálni, milyen kártyával érdemes kipróbálni?
Illetve most jön pár átalakító. A s423-S478-at még értem, de a másik kettőt úgy árulták, hogy tualatin procikat lehet futtatni vele coppermine s370 lapban.
Igaz volna ez? Nem ffpga celeronok mennek a s370 lapokban vele?
Itt vannak a képek:
-
envagyok
veterán
Windows XP SP1-el szívok..
Persze, mert kell a korhű oprendszer...
Így is csomó program szarakodik, mert sp2 kellene neki legalább.
Szóval aktiválni szeretné magát a bejelentkezési képernyőm, amire akár igent, akár nemet választok, kijelentkeztet, majd újra vissza a login képernyőre.
Pont lett volna időm egy órácskát játszani a call of duty-val a 2003-as gépemen.
Tud erre valaki gyógyírt? -
envagyok
veterán
Nv1 tapasztalata van valakinek?
-
envagyok
veterán
válasz zotyesz66 #72923 üzenetére
Olyasmire gondoltam hogy mekkora felbontást lehet vele állítani, milyen oprendszert drivert érdemes használni, hogyan dos v win alatt lehet beállítani milyen játékoknál a négyszög alapú gyorsítást.
Gyári lemezről win 95 alatt fel tudom rakni a drivert, hang szól, de felbontást színmélységet nagyobbra állítva újraindítást követően fekete képernyő.
Megvan az nv1-hez adott gyári nascar rally, de az indítás után fehér képernyő.
Lehet az ali chipsetes k6-200 is lehet a ludas? -
envagyok
veterán
Volt egy tök jó oldal, ahol windows xp-ig le lehetett tölteni minden sp iso-ját windows 1.0-tól.
Nem találom a linket.
Tudnátok segíteni?Szerk megvan: https://winworldpc.com/
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #72973 üzenetére
Hirdettem Dragon házakat mondj rá valamit akcióban.
Talán egy valaki jelentkezett, aki el sem jött érte . -
envagyok
veterán
4 nap szenvedés után kiderült, hogy a hibásként viselkedő nv1 problémáit a magyar win95 osr2 okozta.
Az angol 95-ös rtm-el hibátlanul megy minden
Már mindent próbáltam, több rendszer, több driver, vga memória csere, stb.
A magyar win95-ön driver felment ugyan, de valamiért 640x480 8 bit szín volt csak, játékok se indultak.
Az angol első kiadással meg elsőre minden simán -
envagyok
veterán
Sziasztok
CT1920 awe32 upgrade kártyát szeretnék tesztelni egy Vibra16 mellett.
Látja a windows az a CT1920-at, ki is tudom jelölni, midi eszköznek, de mégse szól a MIDI zene.
Nekem azt mondták, hogy ISA buszon keresztül megy a kommunikáció a 2 creative kártya között, nem kell összekötni, de már kezdek gyanakodni.
Nincs esetleg valakinek forrása manual-hoz, vagy tapasztalata? -
envagyok
veterán
válasz envagyok #73082 üzenetére
Elég nehéz volt utánakeresgélni, mert törlődtek már mindenhonnan a szükséges infók, de archive.org segített manualt tölteni, és fórumokat olvasni.
Szóval kamu volt, hogy nem kell összekötni a fő hangkártyával a ct1920 awe32 upgrade kártyát. Van egy 8 pines goldfich csatlakozó (mint az alaplapi usb), azt kell a hangkártyával összekötni. Szerencsére jó a 4 pines cd hangkari csatlakozó, az 1,3,7 pinek kellenek összekötve legyenek. Most már szól az awe32 upgrade-t midi-nek kijelölve a midi, és szép hangja van. Mellesleg ott a forrpont a line outra, és a digitális spdif kimenetre, csak nincs beforrasztva. -
envagyok
veterán
Szeretnék megkérdezni valaki Gravis szakértőt, hogy szájbarágósan hogyan kell win95/98 alá telepíteni egy Gravis ultrasound MAX-ot.
Classic pnp megy, azokkal semmi gond, de a max pl windows bejelntkezéskor szól, majd médiaplayer nem, meg egy csomó hibaüzenetet dob fel.
Tuti én nem csinálok jól valamit, csak nem tudom, mit szúrok el. -
envagyok
veterán
-
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #73201 üzenetére
Nem mondom, hogy nem használok 1.4es tuát, 2 nem teljesen korhű rendszer van összerakva vele, egy dual p3 voodoo5-el, de csak mert mekkora buli hogy minden dupla, meg a voodoo sli-ről (a v5 is tulképpen az) tudni lehet hogy a 98-2000 közötti procik messze nem hajtották ki, és egy másik radeon fury maxx-al részben az előzőek miatt, és ez az utolsó intel chipset ami tudja a 3.3v agp-t.
-
envagyok
veterán
válasz Bile Demon #73229 üzenetére
2560x1080 Freesync max 144hz nálam, és én csak koca játékos vagyok
G-sync+240hz+4k a menőség most.
De aztán lehet hogy a háromból egyszerre csak 2 teljesül.#73226
Inkább az Athlon húzott el 2001-ben, mire kijött a tualatin.
Én úgy emlékszem hogy kb 98-2002ig húztam ki upgradelve az Abit BX lapommal. Arra már nem emlékszem, hogy először mi volt, de utána slot1 adapterrel 700-as celeron 2000 körül majd 1100 tua cerka, de azzal mókoltam valamit, hogy menjen, mindez geforce 256 karival.
2002-ben azért ez már kevés volt, akkor 2.4es P4-et vettem geforce 4 4400v4600-al. 2004-ben a vga lett kevés a doom miatt, akkor 6800gt (asus ge)-t vettem.
Aztán 2006 volt a következő platformcsere c2duo majd quad+gf8800
Szóval még az én kis magyar platform cserémhez képest is 2002-ben is kevés volt a p3.
Itt a 2006-os hirdetésem: [link] sajnos régebbi nincs,
Azt ne kérdezd miért 2.8-as p4-el árulom. De tuti hogy 2.4essel kezdtem. Régebbi nincs, mert előtte öcsémnek passzoltam le a "kinőtt" konfigom. -
envagyok
veterán
Sikerült végre találnom ddr2-1200 ramot 2x2gb-ost.
Eddig még csak látni se láttam.
A kérdés az lenne, hogy melyik chipkészlettel melyik procival lehet/érdemes teljesen kihajtani, és melyik procival?
Van sok tuninglap a gyűjteményemben, 965,975,p35,p45,x38,x48,nforce680i,780i, 790i
Ebből a 790i az nem jó mert ddr3-as, ahogy az x48/x38/p45 lapjaim egy része is. -
envagyok
veterán
Segítséget kérnék
Nekem sajnos kimaradt a PC-s hőskorszak, 1980-as évek elejétől C64-el nyomtam, és az kitartott 90-es évek elejéig kb. Igaz közben programozónak tanultam, ott volt pár alap kezdetleges pc (középsuli 89-93-ig kb 286-386, de 486-ról csak hallottunk, hang csak csipogás, játék csak tetris meg pár hasonló) Részben ezért (amit akartam, azt a suliban csináltam), részben a horror árak miatt nem volt akkor gépem, csak 90-es évek vége felé, de akkor már soundblaster Live lett egyből, majd audigy-k.
Szóval lenne valahol összefoglaló, milyen hangkártya mire is volt jó pontosan, melyiket, vagy melyikeket érdemes összerakni? Milyen demókat érdemes letölteni, milyen játékok mit támogatnak, hogyan kell beállítani, patchelni? AWE32 vs AWE64 vs Gravis Ultrasound vs Gravis US Max, vs Gravis PNP? Mennyi Ramot érdemes bepakolni? Elég az 1MB, vagy 8 kell azért? Hol lehet hozzáférni nagyobb méretű hangmintákhoz, hogyan lehet azt játékokban használni? AWE32-ből is több fajta van, CT3670 vagy 3900? Illetve videókártyát mit érdemes a legjobb minőségért berakni? Cirrus logic? Tseng?
Egyszerűen elveszve érzem magamat
Ezt a kb 90-95 közötti időszakot ki lehet egy géppel húzni, vagy érdemes többet összerakni?
A suliban is csak dos-t tanultunk. Windows 1-2-3-at érdemes telepíteni, vagy játékra kb semmi értelme? Gravisban korlátozva van a pnp-ig 1MB-ra a ram midihez, meg minél több a hangszer, annál rosszabb a minőség. De a demók azon futnak általában.
-
envagyok
veterán
válasz DarthSun #73365 üzenetére
Találtam egy jó írást hogy soundblasterbőr melyik miben jó/rossz: [link]
Amit még észrevettem, nálam az összes sb32/awe32 halk, sokkal halkabb a GUS-oknál, awe64-nél és sb16-nál.
Ez normális?Azt szeretném még kérdezni, hogy Amiga 500-at programozott már valaki?
Egyáltalán hogyan kell nekilátni?
Esetleg könnyen emészthető iromány erről van valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest