Új hozzászólás Aktív témák

• envagyok

veterán

Segítséget kérnék
    Nekem sajnos kimaradt a PC-s hőskorszak, 1980-as évek elejétől C64-el nyomtam, és az kitartott 90-es évek elejéig kb. Igaz közben programozónak tanultam, ott volt pár alap kezdetleges pc (középsuli 89-93-ig kb 286-386, de 486-ról csak hallottunk, hang csak csipogás, játék csak tetris meg pár hasonló) Részben ezért (amit akartam, azt a suliban csináltam), részben a horror árak miatt nem volt akkor gépem, csak 90-es évek vége felé, de akkor már soundblaster Live lett egyből, majd audigy-k.
    Szóval lenne valahol összefoglaló, milyen hangkártya mire is volt jó pontosan, melyiket, vagy melyikeket érdemes összerakni? Milyen demókat érdemes letölteni, milyen játékok mit támogatnak, hogyan kell beállítani, patchelni? AWE32 vs AWE64 vs Gravis Ultrasound vs Gravis US Max, vs Gravis PNP? Mennyi Ramot érdemes bepakolni? Elég az 1MB, vagy 8 kell azért? Hol lehet hozzáférni nagyobb méretű hangmintákhoz, hogyan lehet azt játékokban használni? AWE32-ből is több fajta van, CT3670 vagy 3900? Illetve videókártyát mit érdemes a legjobb minőségért berakni? Cirrus logic? Tseng?
    Egyszerűen elveszve érzem magamat :(
    Ezt a kb 90-95 közötti időszakot ki lehet egy géppel húzni, vagy érdemes többet összerakni?
    A suliban is csak dos-t tanultunk. Windows 1-2-3-at érdemes telepíteni, vagy játékra kb semmi értelme? Gravisban korlátozva van a pnp-ig 1MB-ra a ram midihez, meg minél több a hangszer, annál rosszabb a minőség. De a demók azon futnak általában.

Új hozzászólás Aktív témák