Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz DarthSun #86253 üzenetére

    Persze, mint írtam is megvannak a gazdasági okai is, de valahol zavar, hogy nem őgy megy mint régen, hogy megjelenésekor elkezdtem gyűjteni egy hardverre és 3-6 hónap múlva "félúton" találkoztunk (feleannyiba került és nekem volt addigra annyim, így megvettem).
    De ennek lehet, hogy részben a fejlődés lassulása is az oka (sőt, szinte biztos), aminek meg annyi előnye van azért, hogy nem KÖTELEZŐ 1-2 évente gépet cserélni, hanem ma még egy 8-10 éves CPUval és 3-4 éves VGAval is tökéletesen el lehet lenni. Ez a 90-es évek végén a 2000-es évek elején teljesen elképzelhetelen lett volna, de még mondjuk 2010-ben is.
    Másik oldalról viszont így minden hardvert még nagyobb tömegben kell gyártani, hiszen nem csak most, hanem majd 2-3 év múlva is megéri rá váltani, és így értelemszerűen még többen veszik majd az adott cuccot.

    Kínai gép :
    Az eladás nekem fontos szempont, ugyanis eddig egyetlen kivétellel (az Athlon XP-m) minden fő gépfejlesztésnél az volt a évge, hogy az előző gépet el kellett adjam. És akkor bizony nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és mennyiért megy el.

    Egyébként mikor a 10400F-et vettem előtte képbe kerültek ezek az X99-es kínai technikák is, olyan elképzeléssel hogy vagy veszek mellé VGA-t is (ilyen túlárazottan ami tavaly márciusban volt, kösz, nem), vagy akkor veszek a 10400F-nél (6/12) egy jobb procit. Nos ez értelemes áron nem volt alternatíva, mivel az X99-es deszkákba lényegében Haswell CPU-k mennek (ami már csak egy 8 éves cucc), és 6/12 felett nagyon meg is drágultak, a 8/16.os még Haswellben is komoly felár lett volna.
    Ráadásul a kínaisága miatt a lapnak a garanciát gyakorlatilag elfelejthetem, meg ki tudja hány hét alatt jön meg, stb. Második gének nagyon kipróbálnám, mert mozgatja a fantáziámat, de főgépnek már nem (2014-15 körül még lett volna benne ptenciál bőven). És főgépnél az eladhatóság egy fontos szempont nekem.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák