-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #30420 üzenetére
Nah igen elképzelhető hogy 20 év mulva vagy hamarabb egy processzor méretbe egy komplett gép lesz,mellesleg egyre nagyobb divat a vezeték nélküli dolgok,nemkell lassan vezetékes áramforrás minden wireless alapú lesz,és mi akkor már vének leszünk
-
Alister71
nagyúr
válasz Malibutomi #30423 üzenetére
Ha te lassan 30 éve játszottál először számítógépen, akkor a te apád volt Kádár János volti miniszter elnök? Mert a C64 igaz, hogy 82-ben jelent meg, de 595 dollárba került, ami egy kicsit meghaladta az akkori átlagkeresetet.
Alister from Hell
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #30423 üzenetére
Ezért is szigetelik a házakat már ezek ellen is... Nekünk a falon még nincs, de ha egyszer telik majd rá, akkor oda is kerül fémháló. Tetőtérben már van rendes szigetelés - nem is kell mobilozni, csak ablak mellett
Öreg Úr , én suliban találkoztam géppel, kb.... uhhh, mikor is? kb. '89-ben... majd ~'91-ben hozattam be egy C64-et, igazi HVCS voltam vele.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Alister71
nagyúr
válasz Malibutomi #30427 üzenetére
Egészen jól emlékszem erre az időszakra, mert 85-ben ballagtam az általánosból és kezdtem a középiskolát, de ilyen gépeknek még nyomát se láttam. A CNC esztergákat is még lyukkártya irányította.
A 80-as évek vége már esélyesebb.
85-ben én már 14, szóval viszem a vénember titulust.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
WP14
őstag
válasz Malibutomi #30430 üzenetére
18 évesen ('86-ban) én is C64-eztem már
(#30432) Lord Vader: Én örökifjú vagyok
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
and1ao
őstag
válasz Malibutomi #30467 üzenetére
Már rég beszivárogtak közénk látszik egy hsz-el feljebb de vannak még páran......
Guild Wars2!
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30480 üzenetére
szerintem valami 430 lovas V8 12 liter amerikai döggel fog drag racingelni kicsit feelingre ahogy olvasok az FX 83xx procikról is ez ugrik be. Sokat zabál, bitangosan erős, lehet őket berhelni a végtelenségig, stb. az Intel meg érzésre kicsit egy finomra megcsinált sportmotor a WW üzeméből finoman hangolva, kis fogyasztással, hasonló teljesítménnyel, mondjuk Boxer elrendezésben
-
WP14
őstag
Érezni kellett volna az iróniát a "pici"-ben
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30488 üzenetére
ez kábé a ti topicotok, innen ti vágjátok ki a modit, nem a modi vág ki titeket olyan, mint hogy chuck norris nem fekvőtámaszt csinál, csak eltolja magától a földet...
-
Mahrenburg
őstag
Malibutomi - Nekem is eszembe jutott, hogy a "felpattanok a bringámra" szófordulatot másképpen is lehet érteni...
WP14 - Csak nem 2011-es konfigot tervezel?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
WP14
őstag
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30505 üzenetére
Kicsit próbáltam utána olvasgatni de kicsit zavaros az egész. Feszt állítani, FSB-t, memóriát időzíteni. (biztos kihagytam valamit) Hűtőt esetleg tudsz ajánlani?
(#30506) Buci21 : VGA-nak ez a max, az eredeti terv egy HD7770 volt. (ha drága lesz a lap akkor lehet ez is marad :S )
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30512 üzenetére
Időzítgetni mikor kell amúgy? Kíváncsiság képp.
A keret a kettőre olyan 23k. A napokban néztem ezt a lapot.
Én tényleg nyitott vagyok minden újra, csak először csinálnám ezt a piszkálós dolgot és kicsit félve nyúlok hozzá.
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30528 üzenetére
280?? nah ez respectes méretű váljék egészségedre az ilyen hűtő
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30524 üzenetére
És ezzel a lappal kb mennyire lehet húzni a procit, ha lehet?
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #30528 üzenetére
Befér. Van ilyen beillesztő-eszköz, külön kapható!
Gratula, és várjuk a jelentést a hőfokokról! Pasztából mi a favoritod?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30531 üzenetére
És ez az 500Mhz ilyen sokat jelenthez akár munka, akár játék közben?
-
and1ao
őstag
válasz Malibutomi #30524 üzenetére
+ #30520 Lord Vader:
Azért ezzel lehet vitatkozni mind 2 lap ugyanolyan sz@r!
Ez mindig attól függ kinek mire kell.
Azt tudjuk hogy 4Ghz felett kezdődik az élet FX-el. 8xxx FX-ek ezekel a lapok csak réz müanyag és fémhulladékok. 6xxx FX-el már talán elbírnak tunning nem tudom mennyire megy FET hűtés nélkül.Nálam az Asrock 970 ext3 4-4.4Ghz FX6100-el ha tud alkalmazás függvényben és melegedés függvényben.
A vishera elvben kevesebbet fogyaszt de nagyobb fesszel ami hőtermelésben ugyanott van de azzal menne ilyen órajelet.4xxx FX-hez meg már bőven jók simán szaladnak benne 4.6-4.8 Ghz pl.
Ha nincs tunning akkor mind2 jó arra hogy alulfeszeld alapórajelen pl.
Guild Wars2!
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30538 üzenetére
Csak azért kérdem mert ha nem észrevehető annyira a különbség akkor szerintem veszek rá egy jó hűtőt, és majd később próbálkozom vele.
Szóval akkor a 6300 + a fentebb linkelt giga lap jó lesz együtt? Valami hűtést esetleg tudtok ajánlani vagy menjen másik topikba kérdezősködni?
-
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #30534 üzenetére
Elég szűkös felül a hely a radinak...Én is gondolkodom, hogy veszek oda egy vékonyka 240-est..
-
Hopo82
tag
válasz Malibutomi #30548 üzenetére
1.300 asszem
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Hopo82
tag
válasz Malibutomi #30548 üzenetére
1.350 a fesz.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Hopo82
tag
válasz Malibutomi #30551 üzenetére
most lett nemrég újrapasztázva. ház oldala le van véve szoba hőfok 26°C és ventilátor nincs a házban.
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30573 üzenetére
Az eredeti költségvetésemet már túl léptem 20k-val, többel már nem szeretném. Ha megveszem azt a gigás lapot + az FX 6300-at akkor sem fogok csalódni szerintem. Mert vagy ez vagy egy i3. Szerintem ez meg nem is kérdéses. Mondjuk ha ki akarom tolni valamelyik újabb címet akkor nem hiszem hogy ez az 500Mhz fogja eldönteni fut e vagy sem. Vagy még is?
Igazából eddig sokan írták, hogy tuningoljam csak, de a gyári teljesítményét még nem hallottam mástól csak tesztekből ezt-azt.
Szerk.: Lehet körbe kellene kérdezgetnem Inteles fronton is?
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz Malibutomi #30587 üzenetére
Nekem durván ~ 0.05V-al kap többet és ugyanolyan lapunk van mint a UEFI érték
Hopo82.: Ami viszont érdekesség, mivel nagy a meleg jelenleg én is csak 4Ghz használom, ha pl nem játszom amihez nagyon baráti feszt kér, itt van egy nagy van ugrás lehet érdemes lenne megnézned legalábbis nekem.
4.2Ghz: 1.275V
4Ghz: 1.225V kell csak neki[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30588 üzenetére
tátttádáááá! az ilyenek ellen tessék URL shortenert használni Am jah, többek között a csere elsődleges okát látom itt, várom már azt az FX 8350-t
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz Malibutomi #30592 üzenetére
Magas tartományban annyira nem vészes a helyzet de a gyenge VRM miatt nagyon elmelegíti a procit ez tény biztos vagyok benne hogy 990XA-UD3 vagy egy M5A99X EVO-ban 10 de lehet hogy 15 fokot nyernék. Csak adná az ég hogy szabaduljak ettől a laptól.
Sír proci a 4.5-4.6-ért
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Ektora
csendes tag
válasz Malibutomi #30615 üzenetére
Csak hát a 74 fokot nagyon soknak találtam, kicsit aggódom hogy win telepítés közbe lefő a gép.
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #30617 üzenetére
Neked külön kilehet kapcsolni a turbót és az apm-et? Nekem még ilyen opcióm sincs,valamint az LLC-t mire pakoljam? 4Ghzen csapatom 1.21volton a cs:go hoz tökéletes. Gondolom a tied is uefis lap.
[ Szerkesztve ]
-
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #30651 üzenetére
Na de hogy a másik 2 már y-on van ezt egy másikra magában?
-
Sanya1981
tag
válasz Malibutomi #30659 üzenetére
Hát,ha nálad jól megy akkor remélhetőleg nálam is szépen fog muzsikálni. Asus M5A +1
[ Szerkesztve ]
-
Sanya1981
tag
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #30685 üzenetére
A Gigabyte lapok esetében csak a pwm csatlakozású hütőket lehet vezérelni,silent vagy normál ... Amit sajnálok mert van egy két ventim ami igencsak hangos tud lenni.
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30701 üzenetére
juteszembe, a TX3-at is el lehet, nem egy kategória, e példának jó lesz
-
Tigi
őstag
válasz Malibutomi #30701 üzenetére
& Gerisz: köszi a válaszokat.
Akkor csak maradok én a 212 EVO-nál (már ha annak forgatható a felfogatása).Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30718 üzenetére
micsod troll várom a 8350-et
-
ViZion
félisten
Melyik a Tiéd? A Core2Duó?
Gratula![ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
IreN!CuS
őstag
Nekem túl soknak tűnik a fesz igény , ennyi , régi c2d-s gépről váltottam ott kicsit másképp volt és elsőre értetlenül álltam előtte , de mivel látom ,hogy mindegyiknél ez van , elfogadom/megértem stb stb
Felteszem itt is mert szerintem cpu is lehet a "gond".
Min/Avg/Max(ahol van)
PH-s teszt beállítások összehasonlítás végettDirt Showdown
FHD Ultra 8xMSAA | Advenced Lightning On | Global Illumination OFFCPU 3500 | VGA 1000/1500 36.65 | 47.56
CPU 4500 | VGA 1000/1500
CPU 3500 | VGA 1150/1600 42.39 | 54.30
CPU 4500 | VGA 1150/1600 44,62 | 54,62Hitman : Absolution
FXAA/16xAF | Közepes grafikai részletesség | Tessalation & Global ONCPU 3500 | VGA 1000/1500 44,7 | 53,7 | 112,6
CPU 4500 | VGA 1000/1500
CPU 3500 | VGA 1150/1600 45,2 | 54,5 | 102.9
CPU 4500 | VGA 1150/1600 50 | 61,3 | 76Sleepings Dogs
FHD Maxmimális grafikai minőség Quality AA : NormalCPU 3500 | VGA 1000/1500 42,8 | 57,8 | 66
CPU 4500 | VGA 1000/1500
CPU 3500 | VGA 1150/1600 46,6 | 58,8 | 68,5
CPU 4500 | VGA 1150/1600 49 | 58,8 | 71,3És szinte minden másban hasonló szinte érthetetlen számorma....
Amit látok legtöbb tesztben a CPU alig alig van használva AIDA alapján.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Highground
aktív tag
válasz Malibutomi #30758 üzenetére
Na erre nem gondoltam volna... A lap támogatja a procit de nem bírja kihajtani??? Az jópofa Akkor vennem kellene egy új lapot is? De azért megpróbálom amit mondasz, bár én fosok hozzányúlni a feszekhez meg egyéb. Sosem tuningoltam Milyen lap lenne jó hozzá? 990-es?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Highground
aktív tag
válasz Malibutomi #30763 üzenetére
Jelen pillanatban le van szedve az oldala, de van benne elöl hátul 12cm-es venti ami elölről hátra fújja a levegőt. Valamint ha visszarakom az oldalát akkor oldalt egy kis 8 cm-es szívja be a házba.
Megpróbálom amit mondasz, akkor fix 1.3v és 4.0gHzMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #30766 üzenetére
Hmm.. A logot én is csak most néztem meg, mert az előbb valamiért nem nyitotta meg nekem.. Csak tippeltem...
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
válasz Malibutomi #30809 üzenetére
Köszi, ezt azért jó tudni... Az. 20 rúgó nem mindegy...
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
daneeeeee
aktív tag
válasz Malibutomi #30807 üzenetére
Ez nem teljesen így van.
Az Eisberg ugyanis moddolható, tehát minden kicserélhető benne: radi, csövek hűtőfolyadék. A pumpa pedig elég erős ahhoz, hogy egy kissebb rendszert kiszolgáljon.[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
válasz Malibutomi #30836 üzenetére
Én inkább úgy gondolom hogy 50k-ból már van egy blokkod, pumpád, tartályod és egy 240-es szingli radid.
Ez így olcsóbb mint ha (újonan) külön vennéd, ráadásul lehetőséged van bővíteni mert a pumpa bírja.Különben ha a fent linkelt tesztet megnézed akkor a H110 van pariban vele aminek a bordája viszont nagyobb. Hasonló vagy nagyobb bordával szerintem még több is kihozható lenne belőle.
Amúgy nem muszály az egész set-et megvenni, a pumpa külön is kapható.[ Szerkesztve ]
-
mqm
senior tag
válasz Malibutomi #30864 üzenetére
Ez egy hasznos iromány!
Köszike! -
Highground
aktív tag
válasz Malibutomi #30864 üzenetére
Annyi biztos, hogy megőrülök olyan hangos ez a gyári hűtő És az hogy 48C idle-ben. Viszont magonként csak 30C idle-ben és 52C körül van terhelés alatt.
Edit: Akkor szerinted egy lapcsere kellene elsősorban? Már a throttling miatt is...[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
válasz Malibutomi #30867 üzenetére
Igen visszaveszi. Jelenleg nekem 17-18C-os különbség van ma és kupakhő között.
-
Highground
aktív tag
válasz Malibutomi #30890 üzenetére
Sikerült 1.60-ra! Az előbb csináltam egy videót idle állapotban majd rányomtam egy stress test-et aida-val. Alatta mentek a diagnosztikai programok. Nemsokára felteszem és akkor ti is látjátok milyen adatokat látok. Hátha abból okosabbak leszünk
-
laca000
őstag
válasz Malibutomi #30898 üzenetére
Abban az Extreme 3-as lapban megy a proci?
1 Majdnem biztos, hogy rossz az érzékelő.
2. Vegyél másik alaplapot( ha nem teszed meg, egy életet is keresztül lehet szenvedni vele).[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok