Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz Taragas #5249 üzenetére
ramból ő lett volna a te embered (KHX1600C9D3LK2/8GX low voltage), de most látom, hogy szépen elszállt az ára
Állítólag simán viszi magasabb feszültséggel a 2133-at. Gondolom erre rájöttek az árazásában is, azért szállt el 15e ft-os árnál még volt megmaradt készleten 11-ért edigitalban
-
rendesadam
tag
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz rendesadam #5254 üzenetére
Sziasztok!
Tudom, hogy a "K"-s verzió a szorzózármentes, de érdekelne, hogy egy 5500 mennyire húzható?
Köszönöm!
-
Taragas
aktív tag
válasz rendesadam #5254 üzenetére
De enm érted, ha nem játszok akkor az igp megy, tehát lekapcsol a diszkrét teljesen, meg ha nem játszok, csak régebbi gamekkel, oda is elég az igp, de ha meg kell az erő, akkor meg kell a 7850. Senki nem érti mit akarok? Az e közötti váltást a virtu oldaná meg.
[ Szerkesztve ]
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
senki66
senior tag
válasz kopidoo #5246 üzenetére
Nincs is para, csak kiváncsi vagyok az AMP profile különbözik e az XMP-től. Mivel a lapom bioszában benne van , gondoltam, hogy tudja, de a memóriánál nem nagyon látok semmi utalást, hogy AMP kompatibilisek e.
Próbaképpen bekapcsoltam az AMP-t, de nem látok semmi változást. -
Hisztogram
tag
válasz Taragas #5257 üzenetére
Értik hogy mit akarsz csak azt nem, hogy ennek mi értelme. Ennek az egész komplikált, áttételes, feláras instabil rendszernek az az egyetlen pozitívma, hogy pár wattot megtakaríthatsz.
////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////
-
Taragas
aktív tag
válasz Hisztogram #5259 üzenetére
És ez mitől instabil?
-
atti_2010
nagyúr
-
senki66
senior tag
válasz BlueAthlon #5242 üzenetére
Most, hogy szóbakerült ez a probléma, nekem a bioszba belépés nem okoz problémát viszont a gépindítás billentyűzetről és egérrel sem működik. Decemberben váltottam AMD FM2-re, az előző lapommal - Giga EP45C-DS3, ez működött de most nem. A kézikönyv szerint:
"Allows the system to be turned on by a PS/2 keyboard wake-up event.
Note: To use this function, you need an ATX power supply providing at least 1A on the +5VSB lead."
Ezt vajon hogyan lehetne ellenőrizni , bár mivel tápot nem cseréltem, gondolom ezzel nem lehet baj.
Corsair VX450 -
-
Whysperer
addikt
válasz rendesadam #5266 üzenetére
Ezt akartam kérdezni pont ,hogy miért fm2-t szeretnél ,ha egy vga + cpu val is tudsz jó kombot. tudom nem amd ,de akkor vegyél egy ivy i5-t meg egy ATI-t és máris alacsony a fogyasztás van teljesítmény is. Ha annyira nem akkor FX meg egy ATi és alulfeszeled az FX_et.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Goose-T
veterán
Itt egy kis leírás a frissített konfigomról, ASRock FM2A85X-ITX alaplappal. Képek is vannak!
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/y56bsrs4 *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Triumph
tag
Sziasztok!
Két nap után a következők a tapasztalataim az Asrock extreme4+750K konfigról:
- a proci 1,45V-al 4200 MHz-en üzemel (Prime95 még csak 4 órát ment de addig nem volt hiba sem figyelmeztetés. 4300-on már rögtön a 28k-s tesztnél gond volt 1,5V-on és 1,55 V-on is )
- szépen működik a C&Q és a PWM, max hő 60 fok a procinál és vidkarinál egyaránt bár az nincs húzva.
A 2400-as predator ramok gond nélkül mennek 2133-on XMP2-ben.
Nagyon elégedett vagyok a géppel csendes, gyors.
Szóval aki gondolkodik még hogy asrockot vegyen vagy sem annak csak ajánlani tudom.
Ja a hűtőm egy Xigmatek Gaia.Üdv: T
-
MZperX75
addikt
-
Dzsabba
aktív tag
válasz El Kebir #5269 üzenetére
Most egy darabig 0-1 max 3%-on ment a proci,de most megint 0-10% között ugrál össze vissza úgy hogy csak a böngészőt használtam.
A feladat kezelő szerint semmi nem terheli a procit. Az nem lehet,hogy mivel 2 monitort használok egyszerre amiatt terheli jobban?A másik monitor tv.Thomas1:Nem állítottam semmit sem.Megnéztem az uefi-t ott nem találtam semmit. Egyedül a Turbo CPB volt diasble-n azt vissza raktam auto-ra. Reboot után 2100Mhz-en ment a proci és akkor nem is volt gondja annak az oldalnak a megjelenítésével,de most megint 700Mhz-n megy és az oldal is vacakol.
kopidoo: Fura. Te használod az ET6-ot?
-
Taragas
aktív tag
válasz MZperX75 #5274 üzenetére
Hát 7770 helyett inkább maradok a 6850-emnél. De másik topicba is megmondták a frankót, hogy a lucid úgy ahogy van szar. Sztem veszek egy i53770-et+7850-70-et, azt lesz teljesítmény is, fogyasztás csökkenés is. Majd ha lesz jobb procija az AMDnek, akkor visszapártolok, addig meg jó lesz ez bőven.
-
InterFox
senior tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy a nyáron megjelenő A10 6800k milyen VGA-val lehet majd crossfire-be összehozni?
PSN ID: interfoxthedead
-
Goose-T
veterán
A látszat ellenére egész jó a szellőzése, mert mint az egy régebbi képemen látszik, a szellőzőnyílás elég nagy az oldalán, és pont a proci felett van.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/y56bsrs4 *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
InterFox
senior tag
-
kopidoo
senior tag
válasz Strix Aluco #5280 üzenetére
Én valahol azt olvastam, hogy már GCN IGP lesz benne.
Hmm... keresem
Ja és már március 19-től a piacon lesznek.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz kopidoo #5282 üzenetére
Kis ráncfelvarrást & a hatékonyabb RCM révén magasabb órajelet kap Richland, kb. ennyi. Gondolj bele Trinity 32 nm VLIW4, GCN 28 nm, Richland 32 nm, Kaveri 28 nm. Richland elsősorban az azonos fogyasztás melletti magasabb órajel miatt a notebook piacon lehet jobb pozíciója i3-mal szemben, mint Trinitynek (ahol a tuning korlátozottabb s jobban számít az "out of the box" teljesítmény és fogyasztás). Nem lennék meglepve, ha először ott jelenne meg, ahogy Llano és Trinity esetében történt.
-
MZperX75
addikt
válasz Taragas #5277 üzenetére
FX szériából 3 modulos már jó egy HD7870-nek v(FX6100 6mag) vagy egy FX8350-es 8 magos kihajt egy 7970-et is és egy árban van I5-el,bár .
I5-re jó hűtő kell melegszik! illetve Ivy széria,ismerősöm pont tegnap panaszoltaNem A10-5800K val van baj! Az igényeidre több kell ,akkor aszerint kell választanos 6magos AMD min,vagy I5-ös Intel(jó lapot tégy alá ne 13.000Ft-ost ja és a hűtése fontos az I5-nek..............is FX nek
is)[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Ha játékra akar valaki gépet mi az ésszerűbb?
Egy 750k és majd + vga 7770 és később egy a10 és a CPU-t húzni é saz mellé gújabb vga
vagy
Egy AM3+ + 955 BE aztán ha kell tunning aztán az AM3+ lapba mehet egy 83xx es proci ,ha kell a teljesítmény növekedés!
A pénz szűkös kerete miatt kérdezték ezt a kettő kezdési pontot!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
ati3x
senior tag
válasz Whysperer #5288 üzenetére
A 750k kihajt egy 7850-est is.. Én is 750k-ban gondolkodom 7770-el vagy 7850-el.. Jobb lenne egy 6100 vagy hasonló. De nem nagyon láttam normális lapot alá.. Azaz nekem mindenképp micro atx-es kellene.. Ja és szeretném viszonylag jó áron megúszni. A 750 vagy A10 négymagos.. mint az i5. Viszont az i5 árában megvan az alaplap, meg a proci sőt még a memoria árának a fele...
-
Whysperer
addikt
Igen,de ha hosszabbra gondolkodsz ugye akkor fm2-be nem tudsz fentebb menni viszont AM3+ ba meg tudsz egy 8320 vagy 8350-t venni,ha akarsz egy 7950 vagy 7970-et vagy netalántán később több cpu erő kell a ksiebb vga-hoz ! vagy akkor fogod a 750k-t és meghúzod és elég lesz alá?
955 3,6-on kihajt egy 7870-es is! ;-P
Vagy azt mondod 750k-t vegyen az ember és majd azt húzza fel?
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Ati3x és ,ha az FM2 750k a nyerő akkor milyen alaplap kell amibe húzhatod?
-
ati3x
senior tag
válasz Whysperer #5291 üzenetére
részlet az előző hsz-emből:
"Tehát a tervezett konfig: AMD 750K, Gigabyte GA-F2A75M-D3H vagy MSI FM2-A75MA-E35 alaplap, 8 giga Corsair XMS3 minne - 8 GB (2000 Mhz CL9 ( 9-10-9-27 )) és egy radeon 7770, esetleg 7850...( de inkább a 7770)
A fő kérdésem: melyik alaplap? MSI vagy Giga? Tuning lehet hogy lenne, de nincs nagyon tervben.. Alulfeszelés valószínűbb.."Szóval még nem tudom.. Az msi felé hajlok.. De győzzetek meg..
-
-
ati3x
senior tag
válasz MZperX75 #5295 üzenetére
ok vettem.. Mondjuk az a 2000 ft különbség nem sokat oszt, vagy szoroz a 1600(1866) és a 2133-as között.. De kösz. Viszont többen azt mondták, hogy az a10 5800 kihajtja ay r7850-et.. Akkor a 750k-nak is ki kell.. (persze valószínűbb, hogy 7770-et veszek, de ez még kiderül..)
-
ati3x
senior tag
háát nem tom..: http://www.hardwareheaven.com/reviews/1583/pg10/amd-a10-5800k-apu-performance-review-gaming-performance-7850.html
itt 4710-et kapott a rencer.. Máshol néztem, rommá húzott i5-el (4.5 ghz) és húzott 7850-el kaptak 5600-ot.. Van különbség, de én pl nem akarok tuningolni... De pl a hd 7770 3600 pont körül megy.. Szóval ez kb a kettő között van félúton.. Nehéz kérdés..
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest