Új hozzászólás Aktív témák

  • Hegyirabló

    veterán

    válasz KaiotEch #5972 üzenetére

    Parancsolj.

    45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
    a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

    "20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan üzlethelyiségen kívül kötött és távollévők között kötött szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.

    b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjátólszámított tizennégy napon belül gyakorolhatja."

    Illetve.

    "24. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza."

    Ez egy elég régi jogszabály, azt gondolotam, hogy itt ismeri mindenki.

    Aquila non captat muscas.

Új hozzászólás Aktív témák