Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    válasz I02S3F #13203 üzenetére

    "agilis fejlesztés során is szükséges írásban rögzítened, hogy mit csinálsz"
    Ez nem agilis vagy nem agilis fejlesztés kérdése.
    Amúgy teljesen más, rögzíteni direkt 8 órát egy napra és a kért részletezettséggel megandi mivel telt a munkanapod, vs ledokumentálod amit kell azzal kapcs amit csináltál és mindenki leszarja, hogy mennyi időbe telt, csak legyen meg a doksi.
    Az egyiket dokumentációnak hívják (normális fejlesztés része)
    a másikat timesheetelésnek (igazából felesleges adminisztráció amivel csak idő megy, csak "látszódjon", hogy dolgoztál meg lehessen chargolgatni a projektekre).

    Én azt vettem észre egyébként , hogy az emberek 95% kának nem fér az fejükbe, hogy miért is vannak az alkalmazottak. Azért, hogy dolgozzon 8 órát vagy, hogy az adott feladatott lássák el?! Természetesen vannak munkakörök, ahol a 8 óra meló kell, mert idő alapú a dolog, nem pedig teljesítmény. Viszont az, hogy szellemi munkát/probléma megoldást/ kreativitást próbálj meg kicsikarni idő alapon , eredmény alapú rendszer helyett..... az szimpla hülyeség amit a bentragadt a fejekben az első ipari forradalom ideje óta, ahol az volt a lényeg, hogy dolgozz amig össze nem esel (persze finomított változata mára).

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák