- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJmeszes
senior tag
Büszke vagyok a Amanoimra!
Naponta egyik másik cserélgeti a ruháját!Co2 esőztetővel sem sikerült jóra beállítanom. Ötletem sincs mit lehet a gond.
Van itt valaki aki Hódmezővásárhelyi, és ért a Co2 rendszerekhez?
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
Nos, egyre jobban töprengek azon, hogy váltok difire. Méghozzá máris kettőre.
Ez ilyenkor, hogy működik? Bubiszámláló után bekötök egy T elosztót, és ennyi?
Ha így, akkor mi biztosít arra, hogy mind a két oldara menni fog elegendő co2?A difivel is talán az lesz a bajom, hogy áramlás nem lenne elég a belső sarkokban és onnan meg megy felfele.
De talán jobb lenne mint így reaktorral. Ki kellene próbálni, csak ez akkor megint nem kevés pénz.[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Fúúú már vagy 2-3Hónapos lehet kb.
Másoknál ennyi idő alatt olyan gyep van mint a fene. Bár kivételesen nagy baja nincs a többi növénynek.
Növögetnek nagyon szépen lassan. De viszont az sem jelenthet jót, hogy nem fotoszintetizálnak a növények!Úgy megnézetném egy szakival a rendszert, hogy mit gondol róla..
-
SSJmeszes
senior tag
A meleg ismét adta hatását a növényeknek, és egy - két halamnak.
Azt számolgatom, hogy, hogy jövök ki egy ventis műtéssel, ha azt boltban veszem, avagy magam készítem el.
Kb fél áron lehetne elkészíteni egy 4 ventis hűtést. Viszont 8cm vagy 12cm ventiket használjak? Szerintem a kicsivel jobban járnék, mert az jobban összpontosít egy helyre és nem nagyobb felületet terít be, gyengébb fújással. Szerintetek melyikkel lenne jobb?[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz orion1025 #11842 üzenetére
Csíkteszttel mértem az NO3 az 25mg/l körül van. Az jó.
Hát, hogy esetleg vas hiányos e. Azt nem tudok mérni, de aminek pirosnak kell lennie az piros is.
Így tehát marad a fény. Mert ahogy nézem pont ahogy nyomja lefele az áramlás, úgy veti az arnyékot az alatta lévő ágakra is, és azokon van a gyökér. De, ha lehet nyugodtan vágni, akkor holnap avagy ma skalpolok. Holnap úgyis vízcserét szándékozok végrehajtani.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
A jelenlegi helyzet!
VIDEÓA kövek csak súlyozás céljából vannak a vízben.
Jah és sajnos a diszkoszok nem esznek már kb 2-3 napja, csak 2-3 csipeget a 9 ből.
Külsőleg rendben vannak, nem látok rajtuk semmi extrát, hogy betegek lennének. Gondolnám én, hogy gyomor gyulladás vagy valami ilyesmi lehet a probléma. Pedig változatosat adtam nekik amennyire csak lehetséges. Tubit kerülöm egy ideje, mert megették a fagyit is. Más élőhöz itt a mi városunkban meg sajna nem tudok hozzájutni![ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz sellerbuyer #11857 üzenetére
Köszi! Bár én nem vagyok vele megelégedve annyira még.
Diszkosz nem tűnt el, nem rég lett belehozva 4 kicsit abbol 2 blue diamond, amiknek finoman szólva elég csontos fejük van.. Nem tudom, hogy adhatják így el, így meg majd kitudja, mi lesz belőlük. De hullani egyenlőre nem hullott el egy sem. De, ha nem esznek ez be fog következni sajnos!:-(((
Neonokból 4 maradt, meg mert egyszer volt a teszt fázis és tettem bele neont. Ez a 4db maradt meg belőle. Egyébként nagyon szépek lennének benne, de állítólag vitorlás mellé nem szabad, mert leüti a vitorlás a neont.[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz sellerbuyer #11859 üzenetére
Hát mondjuk láttam pár kicsi újszülött molly t!
Esetleg a nagyok megehették, de a kicsit esélytelen, hogy megettél volna. Meg ugye a gyomrukon is látszik, hogy nem nagy, hanem inkább össze fele esik.+ még ott van esetleg az amano páncél amit levetnek.. De azt se nagyon láttam még, hogy ettél volna, de nagyon.
-
SSJmeszes
senior tag
Valamiért nagyon tátognak a halak, a vitorlások fent pipálnak a mollykal egyetemben.
Magas Co2 szint kizárva. Mit lehet tenni CO2 akinál ilyenkor? Vagyis gondolom a levegő után kapkodnának.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
Igen, végül is lehet benne valami.
Garni sincs annyi elől mint az előtt!
De egyébként lehet befogok vezetni, egy éjszakai levegőztetést.Gondolkozok olyanon is, hogy 200W helyett lehet 300W fogok majd világítani, olyan hosszú csövekkel ami végig éri az akit majdnem. De nem sokkal kerülne többe egy 400w+ os, de azt már tényleg túlzásnak tartanám egy halas akiban amiben főleg diszkosz is van. 300W az kb pont jó. Bár nem nagyon nagy előre lépés.
-
SSJmeszes
senior tag
Talán a növényeknek jobban kedvezne.
sellerbuyer: Én pl kénytelen vagyok közvetlen csapvizet engedni, mivel panelos vagyok így marhára nincs hely hordókat felcipelni csak azért, hogy álljon a víz. De, ha már lenne, és ezt tenném akkor már RO vizeznék felesbe.. Ha megtehetném helyileg, de mivel kivitelezhetetlen, így kénytelen vagyok így.
Miközben engem felfele az akit, adagolom hozzá a vízkezelőt is ( Easy Life FFM ), lehet, hogy így semmit se ér, de csak így tudom megoldani. 150-200L hordónak nem igazán tudok helyet adni, főleg nem egy hordónak nem.
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Értelek titeket, de nekem nem egy - két 10- 20L kannát kellene tartanom, hanem 20L ből legalább 7-10db ami már igencsak helyigényes.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz sellerbuyer #11901 üzenetére
Na nehogy azt hidd majd télen ér a lámpa valami fűtésileg.. Semmit az ég világon. Itt szélen egyedül egy oldalról kapjuk a fűtést az is a lépcsőház felül. Alattunk hideg garázs és a több 3 oldalt tud érni a hideg minket.
Nálunk szerintem nem lesz tabu a víz fűtése.' Mondjuk nem nagyon értem, minek ekkora brutális világítás, hogy utána meg arra költse a pénzét, hogy lehűtse az általa magas költségen brutálisan felfűtött akit, de ez az ő dolga. Mindenki úgy dobja ki a pénzét, ahogy akarja, joga van hozzá, megkereste. Szerintem ennyi világítással az akiját az űrből is lehet majd látni! '
Ezt remélem csak viccből írtad!
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Az Anubiast pont ezért raktam árnyékos helyre, ahol nem kap közvetlen nagy fényt.
Gondolok itt a parvula növényre( tudom nem igényes, de nagy fényben egyértelműen jobban szaporodna/ terülne )
Rotola, Alternanthera reineckii Pink, Limnophila hippuridoides, Ludwigia sp. Ezeknek is nagyon jól jönne a + fény biztos vagyok benne. Nem beszélve a pogostemon ról.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
válasz smallmer #12026 üzenetére
Idéznék egy leírásból.
Ez valójában nem alga, hanem egy vékony fehérjeréteg, ami a vízben található szerves anyagok bomlásából származik. Ebben elszaporodhatnak a lebegő algák, ami zöldes árnyalatot ad a rétegnek. Egy másik típusú réteg tisztán baktériumokból áll, ez opálos fényben játszik. A vízfelszín mozgatásával könnyen megszabadulhatunk mindegyik típustól, egy erős levegőztetés pár nap alatt eltünteti a problémát. Gyakori vízcserével, megfelelő mechanikai szűréssel, aktív szén rendszeres (de nem állandó) használatával lehet megelőzni. A gyors megoldást a konyhai papírtörlő jelenti. Fektessük a vízfelszínre, majd óvatosan húzzuk le, ez összegyűjti a lebegő anyagokat.
-
SSJmeszes
senior tag
Hosszú idő óta nem írtam az akimról.
Most, bedobok egy képet.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
Egy 35L Nano akiba mennyi garnit szabad beengedni?
CBS, CRS garnik leginkább amiben gondolkodok.Köszönöm a választ.
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Arra van ép magyarázat, hogy miért nőnek a növények girbeburbán ( tehát nem egyenesek a szálak, hanem csúnyán ferdék )
-
SSJmeszes
senior tag
Dobok már be egy képet úgy se mostanában tettem be.. Igaz csak telós kép. A lyukakba Szerdán érkezik néhány növény, és aztán ha minden jól megy növénypótlás nem lesz már.
Diszkók nagyon hiányoznak nekem viszont..
Sajna fel kellett számolnom őket, mert nem tudtam a kicsiknek annyit enni adni amennyit kellett..
Azt megtanultam, hogy, ha növényesbe akarok diszkókat rakni, akkor min. alap 8-10Cm diszkókat kell betelepíteni. Azoknak már elég lenne napi 1-2 etetés. De nagyon hiányoznak belőle. Szerintem nem a túl távoli jövőben lesznek benne ismét..YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
válasz aldebaran #12534 üzenetére
Nem tudom. Úgy emlékszem nem nagy árkülönbségekről van szó.. Mert én is ezek közt vacilláltam mikor választottam. Mármint JBL vagy Aqua. Egyébként a JBL sem egy rossz márka.. Viszont a NCF-2000L/h. Erősen forgatja a vizet mint írtam.
-
SSJmeszes
senior tag
-
SSJmeszes
senior tag
válasz aldebaran #12539 üzenetére
Márpedig szerintem egy szűrő nem lesz elég, ha tényleg olyan növényest szeretnél..
Nálam pl egyre dúsabbak a növények, és azt hiszem valamelyik vízkeringetőt be kell indítanom, mert egy két helyen igen csak kicsi (szinte semmi) már az áramlás.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
válasz tajcsi #12643 üzenetére
Itthon van egy garnis aki. Amiben nincs Co2, és szépen megvan. Szerintem inkább fény kell neki, hogy szaporodjon. Nem lett visszavágva, ültetésnél, és már vágtam is vissza az akiban és csak 1-2 szál barnult le vágás után.
Ámbár ebben a garnis akvában fény sincs túl sok.. Tehát előrébb talán nem vagy, hogy ezt leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Valaki használ Eheim +2000 es pumpát?
Mennyire hangos a cuccos?YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
válasz orion1025 #12683 üzenetére
Jó irányban?
Sajnos a blaxiát ki kellett vennem. Szerintem kemény neki ez a víz, mert mindig hullott elfele a levelei, és fel is kopaszodott.. Úgyhogy oda megint pótolnom kell. Ennyit a további nem pótlásról! + a macranda se nagyon tért még észhez a víz alján.. Ott meg szinte semmi flow, nem viszi oda le semmi a Co2 ezért is.. Jelentősen elkezdett nőni mikor ment a keringető az akiban abban a 3 napban, de azóta visszakerült néhány diszkosz és ezért ki kellett lőnöm.. Így talán majd azért szépen lassan hátha feljön onnan. a Héten veszek egy pumpát amit a reaktorra kötök, a jobb beoldás és flow érdekében.. mert most szűrőről megy, de nem tud annyit pörgeti a reaktoron, hogy teljesen összetörje a CO2 t.. Sajnos ezt még be kell vállalni.. Ha más nem is lesz jobb, de a flow tuti jobb lesz. Ott jobb oldalt egy kicsit lassan is nőnek jelenleg is a növények.. Hát mindegy végül is, reménykedem a + hatásban. Hogy mit teszek a Blaxia helyére ezt még nem sikerült eldöntenem. Valami Rotala Wallichi, vagy Sp. Vietnam vagy valami ilyesmi. Csak úgy szeretném, hogy 20-25cm magasságba nőjön max, tehát a vágása fontos szempont, hogy jól tűrje.
Eheim +2000 pumpásokat kérdezném, hogy ugye 19 es belsős cső megy rá, a 16 os csőves semmi képpen nem tudom ráerőltetni? Szereznem kell 19 es csövet hozzá?
Üdv. Laci
u.i.: Most lesz azt hiszem nem sokára Fél éves az aki.
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz orion1025 #12685 üzenetére
Hát csak látod, hogy jó irány vagy sem!
Most van benne kemény max 10kg kő sem, ami ha megnőnek a nővények kb nem látszanak. Ágak meg vannak benne, mint láthatod. Egyébként lehet hülyeség, de én szeretem ha másnak is tetszen és ne csak nekem. Bár én mindig tudnék variálni valamit.Ok, akkor be kell szerezzek, nagyobb csövet majd hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz orion1025 #12687 üzenetére
Persze, hogy fog még finomodni, muszáj neki, mert midig teszek bele valami növényt!
Ez az én hibám állandóan elköltöm a pénzem az akvára! Ez szinte betegséggé fajult már. Valahol látok, egy lyukat azt be kell tömni valami növénnyel.
Akartam egy garnis akit, de arról aztán lemondtam. Mondom örülök, ha ezt a nagy akit fent tudom tartani minden mi jóval! Igazán sokban van már nekem ez az aki..Képet majd lövök, ha olyan helyzetben találom az akvát amire azt mondom, végre..!!
-
SSJmeszes
senior tag
Na sikerült 19mm es belső csövet vennem, viszont a külső 23mm es.. azaz a fal vastagság 4 mm el kevesebb ez okozhat, a csőtörésen kívül bármi gondot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
- Segway Ninebot KickScooter MAX G30D II
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest