Új hozzászólás Aktív témák

  • v.attis

    őstag

    válasz mdk01 #12076 üzenetére

    Nem teljesen nulláról lett indítva, mert a szűrő betétet soha nem mostam ki, semmiben, csakis használt akváriumi vízben nyomkodtam meg kicsit, hogy a nagyobb darabos maszatok lejöjjenek. Így történt ez 4 hete is, és ma is. A régi akváriumi víz szintén fel lett használva majdcsak teljes egészében. Akkor csupán a berendezés lett új, minden más régi volt. A szűrő soha nem lett még kiírtva, mert még csak baktopurt, vagy más baktérium ölőt sem használtam soha ezzel a szűrővel. Valamikor tavasszal vettem, azóta nem volt fertőtlenítve, de még meleg, vagy hideg vízben mosva sem. Áramszünet sem volt soha, max 10 perc, tehát a benne lévő baktériumok kaptak vizet, oxigént folyamatosan.

    Tápozást írtam, 20-20 csepp CO2 és növénytáp naponta, igaz nem márkás, Neptun készítmény, de a növények nőnek tőle gyorsan. Mondjuk ebbe nem akarok nagyon belemerülni, Easy life lesz helyettük, csak bementem a nagyvárosba a halas boltba és kiderült, hogy nem forgalmaznak. Marad a netes rendelés.

    Megfogadom. Mondjuk most alapból, saját szakállamra (illetve olvasgatás után) 10 órára vettem vissza a világítást, fénycsövek maradtak, műnövényt kiszedtem. Tettem a szűrőszivacsra néhány csepp nitrivecet, de tényleg nem sokat. Egyébként a szűrő nem kicsi, Eheim 2010-es. Jó, jó belső szűrő, de szándékosan nagyobbat vettem, mint az ajánlás, mert ha megtanulom a "szakmát" akkor szeretnék nagyobb akváriumot. Dolgozik szépen az 50 lityiben, van olyan sodrás, hogy a halak raftingolni szoktak: odaúsznak közel a kiömlő nyíláshoz és beleúsznak a sodrásba, majd előlről. Főleg a fekete molly-k szeretik, de még a vitorlások is néha.

Új hozzászólás Aktív témák