Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    Sziasztok

    A következő problémába futottam bele: Paint Shop Pro 9-ben szoktam feldolgozni a képeimet 48 bites TIF-ből (fotók). A bibi, hogy a PSP9 megnyitja és kezeli ugyan a csatornánként 16 bitet, viszont elmenteni nem képes. A következő ötletem támadt: felraktam egy Photoshop 5.5-öt ami képes 16 bitesbe menteni. PSP-ben megcsinálom a képet, majd vágólapról átmásolom PS-be és onnan elmentem.

    Kérdés: szerintetek a vágólap képes tárolni azt a színmélységet és valóban átilleszti az összes információt, vagy marad a desktop színmélységénél és a Photoshop egy valójában 8 bit/csatorna színmélységű képet ment el 16bit/csatorna színmélységű formátumba, teljesen feleslegesen? Tudom ezt valahogy ellenőrizni, mielőtt nyomtatásba kerül? A/3-as poszterek lesznek szóval nem mindegy a dolog.

    Előre is köszi!

    Megj: valójában az eredeti kép csak 12bit/csatorna színmélységű, ennyit különböztet meg a fényképezőgép szenzora, de az elmentett formátum 16 bites. Az utómunka során viszont létrejöhetnek olyan színek amikkel már kihasználja akár a teljes rendelkezésre álló színpalettát.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák