Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz fartfun #17178 üzenetére

    A logotype menüszövegnek nem annyira jó. Főleg, hogy nincs margó. Vagy a sávot veszed magasabbra, vagy a betűt kisebbre. És a menüszöveg lehetne verzál.

    Ezen kívül ha már a logotype-ot használod menüszövegnek, akkor miért nem egységesen mindenhol? Az üdvözöljük és a Legújabb galériák (első fele) miért van mással szedve? Ráadásul ez a groteszk nem illik a fenti reklámbetűhöz. Ha már kétféle betűtípust használsz egy kiadványon belül, akkor ügyelni kell rá, hogy a kettő közötti kontraszt (ebben az esetben eltérés) jelentős legyen. Az Arial+Tahoma párosítás nem jó. Az Arial+Times igen. Főleg, ha a Times még italic is.

    A fejléc logójáról szedd le az összes koszolós gradientet (meg a glow-t), de legalábbis az alsó rétegről, ami balról jobbra fokozatosan sötétedik. Olyan, mint ha el lenne mázgálva az egész.

    Kontraszt!
    Kontraszt!
    Kontraszt!
    Margók!

    Betűtípusok közötti eltérés – minél nagyobb, annál jobb. Kontraszt!
    Színek közötti eltérés – minél nagyobb, annál áttekinthetőbb. Kontraszt!
    Nyugodtan lehet a fő lap szélesebb, vagy a szöveg keskenyebb. Több margó jobban áttekinthető, nem kelti a zsúfoltság érzését.

    Ne legyen háromszínű fejléc. 1 alapszín, 2 körvonalszín, 3 betűszín. Vagy ha igen, akkor gondosabban kell összeválogatni.

    A háttérbe az a csiricsáré tetkóminta tök fölösleges. Látszik rajta, hogy ad-hoc készült, kifogytál az ötletből, és valamit odakoszoltál brush-okkal.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák