Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Hirrus #14814 üzenetére

    Én nem az álmomat írtam le, hanem azt, hogy mit fogok venni két héten belül! Nagy különbség.

    Van egy pár probléma, amivel csak akkor fogsz szembesülni, ha elhatározod, hogy mondjuk vásárolsz egy kicsivel több RAM-ot a gépbe. Akkor derül ki, hogy mondjuk nem tudsz 4 Gigánál többet belerakni, mert az alaplap nem kezel többet. Annak ellenére, hogy te hajlandó lennél kiadni DDR2-es 800 MHz-es ramért 18 000+ Ft-ot/6GB, míg a DDR3 1600 MHz 8 GB "csak" 10 000 Ft, és teljesítményben a duplája a réginek. Persze DDR2-es slotba nem fogsz tudni DDR3-as ramot rakni, ha olcsóbb, akkor sem. Tehát az jön, hogy muszáj vagy cserélni az alaplapot.

    Miután kiválasztottad az alaplapot, akkor szembesülsz vele, hogy a te processzorodat nem fogod tudni beletuszkolni, mert a gyártó cirka 3 évente megváltoztatja a foglalatot, így bármennyire is jó még a processzorod, megy a kukába, vagy a veszélyes hulladékok közé. Így máris ott tartunk, hogy kénytelen vagy egyszerre cserélni alaplap+proci+memót. Ez a minimum, én is most pont erre készülök, és két hónapja kuporgatok rá, meg olvasgatom a teszteket. És egy hete derült ki, hogy a régi patás vinyómat (ami egyébként hibátlan) nem fogom tudni az új alaplapra kötni, mert nincs ilyen csatoló hozzá, így egy HDD-t is kell vennem, ez pedig már nem kalkulált kiadás.

    Még szerencse, hogy VGA-m és tápom van, ami minőségi darab, de ha veszel egy nagyobb teljesítményű processzort, ramot és lapot, akkor egy ócska, ratyi táppal egykettőre az örök vadászmezőre küldesz cca 60 000 Ft-nyi alkatrészt, ha ezzel akarsz spórolni.

    Ezért írtuk, amit írtunk. Más megoldás nincs. Használtan bármilyen cserealkatrész számottevő teljesítménynövekedést nem fog hozni. Ha nincs rá pénzed, gyűjtögess, vegyél fel áruhitelt, kérjél Jézuskától karira hardvert.

    Ui.: Én azért fejlesztem a gépem, mert már nem piacképes. Jönnének a megrendelések, és le kell passzolnom, mert a hardveres konfigurációm gyenge hozzá. Tehát a beruházás muszáj, hogy majd aztán pénzt keressek vele. Ha Photoshoppal és CAD-dal dolgozol, ennek a befektetésnek egyébként is megtérül az ára pár hónap alatt. Befektetés nélkül nem lehet folytatni az üzletet. Néha muszáj.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák