Új hozzászólás Aktív témák

  • TonTomika

    aktív tag

    Sziasztok!

    Van egy Hitachi 5K750 - H2T750845S - 750GB-os, 2.5"-os notebook HDD-m, ami egy kicsi NAS-ban üzemelt egymagában egy Intel Atomos alaplap tőszomszédságában 24/7-es üzemben. FreeNAS fut rajta, ZFS fájlrendszerrel. Márciusban vásároltam itt PH!-n, 2 napot futottként, laptopból kiszerelt példány, így a garancia nehézkes kérdés. A kezdetektől fogva adott ki néha egy fura cincogó zajt kb 5 percenként egy cincogás (de ezt sem folyamatosan), az elsőtől meg is ijedtem, de a HD Sentinel nem írt rá semmilyen hibát. Tökéletesen működött egészen keddig.

    Néha produkál furcsa hangok kíséretében leállást. Az elsőnél amit észrevettem azonnal leállítottam (reggel), majd este a munkából hazaérvén beletettem egy USB tokba és a HD Sentinel szerint hibátlan a diszk.

    Visszatettem a NAS-ba, és szerinte is hibátlan volt minden, így megfigyeltem a folyamatot, 3-4 napig megint hibátlanul működött, majd ismét produkált egy ilyen jellegű leállást.

    Beszereztem mellé egy 320GB-os 3.5"-os desktop HDD-t és megpróbáltam a CloneZillával klónozni az egész diszket, erre viszont sajnos nem volt hajlandó, mert kisebb az új lemez mint a régi. Természetesen a hely elég lenne, kb 250GB adat van rajta, amit át kéne mozgatnom.

    Milyen egyéb USB-ről futtatható eszközök vannak még, amivel ZFS-t tudnék klónozni kisebb diszkre? Windowst maximum virtuális gépként tudok futtatni, így leginkább a pendriveról bootolható linux alapú csodákat tudnám jól hasznosítani. Mi lehet a baja? Hardveres gond?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák