Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
Nekem kb minden streaming is van, de lassan sikeresen elérik, hogy visszatérjek a torrenthez.
-
pzstm
titán
válasz ForRedGlory #1 üzenetére
én épp a múlt hónapban mondtam le például a Disney+-t....HBO Go-m van de minek lassan nem tudom.....(Meg Amazon prime meg, sky meg Netflix de ne is menjünk bele )
Apple One-ra meg beruháznék családira ha lenne 2TB tárhelyes verzió de így kihagyomiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
strogov
senior tag
Nálam apple tv+ korábban is csak azért volt mert készülékhez ingyen adták. Ha fizetni kell érte nálam nem lesz. Nincs szinkronjuk, így gyerek nem tudja nézni. Magamnak meg azt 3 sorozatot "megoldom" évente 1x.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
A Disney+ nálam december 20.-ig pörög az 599.- Forintos ajánlatnak köszönhetően. Azért a kb 2 (3) sorozatért megérte, hogy ne virágboltos verzióval pendrive-ra másolgassak 7-12 GB-s fileokat és legalább biztosan működik így a Dolby Vision/Atmos. Még mielőtt valaki felhorkanna, OLED-en fogyasztom javarészt a 4K-s DV/HDR tartalmakat, ott már megéri nekem. A Netflixet már régen lemondtam (kiverte a woke, lmbtq stb érzékenyítés nálam azt a bizonyos biztosítékot, köszönöm, de nem vagyok hajlandó elviselni), az Amazon Prime nálam telitalálat a sok James Bond, The Boys, Clarkson/May stb tartalom miatt, a Disney+-on pedig megtalálom a régi klasszikus filmjeimet és fent van az Árok (Underwater), nekem ennyi elég. A HBO Go-val majd teszek egy próbát, a Skytime no-go, egyáltalán nem érdekel, ez a Sweet TV meg szintén még az "egyszer kipróbálom" szinten van....Kábel TV-t nem nézek, a fentiekre se jut elég időm, ott van még kiegészítésnek a YouTube és az Xbox hétvégére....Az Apple+-t kipróbáltam, az összes közül a legjobb UX felülete van, de nincs rajta számomra annyi tartalom, hogy megérje havonta fizetni, viszont filmeket mostanában ott vásároltam pl: Top Gun Maverick, MI:Leszámolás 1.rész...a kölcsönzős része is rendben van, szeretem és megy előfizetés nélkül is.
18 éve a PH! lapcsaláddal!
-
nozs23
addikt
Van egy maroknyi említésre méltó tartalmuk és egy halom nagyon mid, de az összeset le lehet tudni a trial alatt. A production az összesben kiváló, ezt elismerem. Licenszelt tartalom nélkül ez gyakorlatilag a legszarabb ár-érték arányú streaming szolgáltatás lesz. Apple One csomagban gondolom elmegy, de ennyi. A sztárok erőltetése helyett, kicsit több figyelmet kéne fordítani a scriptre. Mennyi HBO/Netflix show van, ami A listás színészek nélkül is globális fenomenon lett.
-
strogov
senior tag
válasz Elektrosokk #4 üzenetére
Van egy pár nekem nagyon bejövős cuccuk, de nagyon szük a kínálat. For All Mankind, Morning Show, Silo, Severance, Shrinking. Ha már ott volt akkor Ted Lasso. De kb. ennyi. Nem nagyon jön új tartalom, vagy ami jön az legfeljebb közepes. A fentiekből meg talán a for all mankind amihez új szezon jön belátható időn belül. Értem én, hogy jó munkához idő kell, de addig konkrétan nincs mit nézni, és nálunk piszok drága a többiekhez képest.
Ingyen kint van az ikon a tvn, de ha fizetni kell akkor inkább nem ... vagy évente 1 hónap, hogy ledaráljam az aktuális szezonokat. -
Soderes
aktív tag
9,99 végül is viszonylagosan egy fair ajánlat. Netflix-hez képest mindenképpen.
-
zazenke
őstag
válasz Neurotoxin #5 üzenetére
oled mellé külső médialejátszó dukál és ha nem is csinálsz nas-t de a számítógép meghajtóját is megoszthatod hálózaton és nincs pendrive. Bármit amit letöltesz torrentről azonnal látható és a médialejátszó pedig köröket ráverve játsza le a tartalmat a tvhez képest. igaz ez ha dolby vision tartalmat is akarsz akkor 60-80 ezer ft ig terjedő + beruházás
-
satee76
aktív tag
Én meg havonta fizetek elő mindig másra, ami érdekel megnézem, aztán váltok.
Így egy hónapban mindig csak egyet kell végig bogarászni. -
Antosz
tag
Hát nekem HBOmax nem jött be. Most mondtam le az éves előfizetést. Olyan van ott csak ami torrenten is. Netflix még van egy darabig de azt is kezdem megunni. A sok befejezetlen sorozat kikészít. Más egyéb streaming nincs mert sehol nincs jó sorozat vagy film ami érdekelne és magyar szinkronos lenne. Feliratos filmeket utálom. Ha olvasni akarok, akkor leveszek a polcról egy jó könyvet. Nekem ennyi a véleményem.
Apple iPhone 13 - Apple Mac Mini M2 (2023)
-
Neurotoxin
őstag
Értem amit írsz, de hiába van egy hálózaton a géppel, le fogja rontani a 4K tartalom minőségét, ha megosztom PC-ről. Nincs számomra annyi filmes megjelenés (már csak azt nézem, ami tényleg érdekel), hogy érdemben értelme lenne NAS-olnom ( ), Plex szervert se akarok konfigurálni és bevallom, sosem ástam bele magamat. A pendrive-ot nem közvetlenül a TV-be dugom (úgysem támogat minden formátumot), hanem az Xbox SX-be, amin fut a KODI (XBMC), az bőven elegendő médialejátszónak, persze az meg nem támogatja konzolon a DV-t, HDR-t, legalábbis még nem tudtam ezügyben munkára fogni. Bőven elegendőnek érzem ilyenkor az 5-14 GB-s magas bitrátájú 1080p tartalmakat, ha már virágbolt..Egyedül az Atmos megy, viszont a videó lejátszás legalább folyamatos és kellően gyors, hála a képkocka-egyeztetésnek (framerate illesztésnek hívja talán, gyakorlatilag egy VRR)
Egyébként érdekelne, hogy milyen külső lejátszót tudsz ajánlani, ami tudná natívan a DV-t?
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz Neurotoxin #12 üzenetére
Nvidia Shield TV Pro. Ennél jobb nincs.
-
GaborKt
csendes tag
Csak a Disney+ (de lehet inkább már torrent. )
-
kilua
senior tag
Na igen, másik cikk a megélhetési válsággal foglalkozik, pont ilyenkor kell árat emelni
Csak ne felejts el seedelni
-
zazenke
őstag
válasz Neurotoxin #12 üzenetére
én nem tudok minőségrontásról ha letöltesz egy becsületes 40-50 gigás filmet. több lejátszó is szóba jöhet ami dv képes. ugoos am6b+ , dune homatics R 4K . ezt a két masinát coreelec rendszerrel érdemes hajtani és lesz egy kodi alapú linux rendszered mely pendriveról bootol be vagyis a lejátszó eredeti droid rendszere nem is töltődik be. Apple tv 2021 4k vagy 2022 4k . .ezeknél érdemes ethernet portos verziókat keresned és csak havi 1 dollárba kerülő infuse alkalmazással lesz jó lejátszásod (jelenleg ezt használom a coreelec mellett. itt viszont nem kell kókányolni nem kell tudás hozzá. és ha vállalkozó kedvű vagy még akkor amazon fire stick 4k max a legújabb verzió . Itt erősen utána kell nézned hogy pl melyik kodit hogy is fogod felvarázsolni rá. Azt kell mondjam az összes itt felsoroltnak érdemes utánanézned és tanulgatni másoktól a megfelelő fórumban. Mert mindnek van . Kezdheted pl a "milyen asztali médialejátszót" gyűjtőforumban a tapasztalatszerzést és kérdezősködést.
-
zazenke
őstag
válasz ForRedGlory #13 üzenetére
hát ezzel sok öreg róka vitatkozik ma már(nekem nincs)
-
vudus
újonc
Kicsit már soknak érzem ezeket az emeléseket.
A végén eléri az összes streaming szolgáltató hogy mindenki visszatér a torrentezésekre.
A napokban összeszámoltam a "digitális rezsi"-met. Elképesztő összegeket képesek lehúzni a streaming szolgáltatók. A Netflixet én is lemondtam, pontosan azért amit már más is említett feljebb. A Disney+ -on érdekes tartalmak vannak, számomra az megéri. Amikor Magyarországra is berobbantak a streaming szolgátatók örültem neki, bíztam benne, hogy ez is majd egységes lesz akárcsak a Spotify vagy az Apple Music hogy egy helyen mindent megtalál az embe, de ez így ahogy jelenleg van nevetséges.Üdvözlettel: Pletser Krisztián
-
zazenke
őstag
sajnos nekem nincs shildem ezért nem megyek bele . Én is azt akartam először venni ha megcsináltad a frissítéseket rajta akkor csak úgy hívják az öregrókák hogy bugperince élményt szolgáltat. gondolom ez sokmindent elmond. Amúgy minden lejátszónak van gyengéje és hátránya még az apple tv 2022 es modellnek is. Pedig egy erőmű dolgozik alatta közel 7 szeres teljesítménnyel mint a mostani droid boxok. pl én még egy droidnál sem láttam hogy képes 4x es sebességgel úgy tekerni hogy folyamatosan látod bélyegképen hogy hol tartasz a tekeréssel. nem csak néha bedob egy képkockát hanem tempósan frissít . a coreelec rendszer is gyenge ehhez pedig ott az egész hardwert csak 1 db progi használja csak neki van fentartva az egész vas. Ez a plexnek is nagy hátránya nálam azt se látod hol tart csak az időt látod. viszont a tökéletes Dv lejátszást vagy felismerést még csak most igérik majd nála mert P8 DV nél sima hdr10 be játszik le megjegyezném nem is igazán látom a különbséget de egyenlőre így trükközik az infuse alkalmazás nála. és még is jobban szeretem mint a plexet erőteljesebb a felskálázása is és nincs benne mikro lag vagy reccenés . egyszerűen tökéletes lejátszás
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
nincs kadenciahelyességed pl. vált a tv 24 hz be leforgatott (merthogy a mozi filmek , rippek a mai napig ebbe mennek )filmnél 24hz frekire ?
Mibol gondolod? Forras? Nincs skipped frame, semmi, pedig en sem birom.kijelzi a tvd a váltást a megváltozott paramétereket ?
Igen. Jon a DV jelzes, megvaltoznak a beallitasok is a DV beallitasokra es jon a DA jelzes is. -
zazenke
őstag
nem a DV váltásra gondoltam mert azt tudom hogy működik hanem a megváltozott frekit és vagy a felbontást is. ha nem jelzi ki akkor is meg lehet nézni pl LG olednél van azt hiszem a zöld gomb amit hétszer meg kell nyomni és kiírja. TCL az egyből kiteszi a jobbfelső sarokba az új paramétereket. ha ezeket nem látod akkor nem történt meg a váltás . És ezt még lehetne bonyolítani is pl kodinál ahol a megfelelő gomb megnyomásával elő lehet hívni a tényleges aktuális paramétereket .
-
ArGab
őstag
Látom sokan panaszkodtok, hogy többre előfizetve már sok, meg amúgy sincs annyi tartalom. Miért nem csináljátok, hogy vetésforgóban fizettek elő, egyszerre csak egy, vagy max kettőre?
Én tavaly átálltam erre, nálam pl így néztek ki az elmúlt hónapok: 1 hónap Netflix, 1 hónap D+, 1 hónap HBO, 1 hónap Prime Video, 1 hónap Apple TV+, most éppen 2 hónap HBO megy mert kaptam 50% ajánlatot. Ha ez lejár, szerintem megint Netflix, mert már összegyűlt annyi tartalom. -
ArGab
őstag
Az, hogy nem jelzi így ki mint egy külső bemenetnél, még nem jelenti azt, hogy ne tudná jól megjeleníteni.
Sony tévét használok KODI-val. Alkalmazások esetén elvileg minden 60Hz frissítéssel megy csak, tehát KODI és az összes streaming app is. Ellenben ha bekapcsolom a MotionFlow-t True Cinema-ra és a Film Mode-ot High-ra állítom, akkor szépen detektálja és visszaállítja a lejátszás során a 2:3 pulldown-ból 5:5-re a képet. Ezt a 24p over 60Hz-et elvileg a legtöbb tévé valamilyen módon támogatja. Külső bemenetek esetén szinte mindig, appok esetén általában. Csak megfelelően be kell állítani hozzá. Én nem látok érdemi különbséget a natív 24p-hez képest.
Egyedüli hátrány a 25p tartalom, ami így 60Hz frissítéssel KODI-ban látványosan darabos. Viszont a Sony saját médialejátszója hasonló beállításokkal ezt is megoldja és teljesen egyenletes a lejátszás. HBO MAX sajnos tele van 25p tartalmakkal, mikor először indult elég pipa is voltam miatta és lehetett is látni a lejátszás során a darabosságot a képen emiatt. Mikor indultak, egyedül a 4K amik 24p-ben voltak fent. Viszont mikor idén ismét előfizettem valami miatt, akkor már nem tűnt fel ez a darabosság 25p esetén sem. Valamit mókolhattak az Android TV appon.
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
így van 25 hz nél már eljön a hiba. a motion flow az első dolog amit ki kell kapcsolni egy új tvnél és soha be nem kapcsolni. ez csak próbál orvosolni valamit majd beletesz máshol hibát. normális médialejátszó nélkül nem fogod tudni megkozeliteni a tökéletes lejátszást. ha viszont te ezzel meg vagy elégedve akkor kár plusz pénzt rá áldozni.
-
Neurotoxin
őstag
Elvileg tudná az aktuális framerate-et is a hosszú zöld gombnyomásra, amiből csak beállított bemenetnek/módnak megfelelő maximálisan elérhető adatokat látod (LG C1)….ez nekem ebben a formában használhatatlan. Úgy demózták a featuret, hogy játékban láthatod az aktuális FPS-t gombnyomásra. Ehelyett azt látom, hogy 4K/120 Hz-en fut az Xbox. Persze, mert ilyen beállítások mellett használom….
Külső lejátszó: Mivel már a mókolásból kinőttem (fáraszt már, hogy éjszakába nyúlóan böngésszem a fórumokat, pont elég akkor, amikor valami új eszközt kell beszereznem..), teszek egy próbát a 2022-es Apple TV-vel és az Infuse-al, köszönöm az ajánlást neked és ForRedGlory-nak is.
Hogy ne csak off legyen, van olyan, aki kipróbálta a Sweet.tv-t?
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz Neurotoxin #30 üzenetére
Az Apple Tv-n nincs audio passthrough, nehogy meglepetés érjen. Plusz közel sem támogat annyi audio codecet, mint pl a Shield.
-
Neurotoxin
őstag
-
zazenke
őstag
válasz Neurotoxin #30 üzenetére
plusz állítólag a 2022 es modell van amelyik tv markaval tipussal veszekszik. még a 2021 es nem. nekem szerencsém van a 2022 modellel mert nincs hirtelen fellépő sötét képernyő ha a maximalis minőségre van allitva. nekem az infuse tökéletes eddig minden körülmények közt. leszamitva hogy nem minden DV t ismer fel DV ként hanem hdr10 ben adja le. bár pár honapon belül ez is megszünik. én szeretem mert nagyon stabil nincs mikro lagg sem ami azért néha coreelec alatt is elofordult. bár az a másik kedvencem de csak ugoos am6b plus alatt. a coreelec létrehozás 20 perc
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz ForRedGlory #31 üzenetére
plusz állítólag a 2022 es modell van amelyik tv markaval tipussal veszekszik. még a 2021 es nem. nekem szerencsém van a 2022 modellel mert nincs hirtelen fellépő sötét képernyő ha a maximalis minőségre van allitva. nekem az infuse tökéletes eddig minden körülmények közt. leszamitva hogy nem minden DV t ismer fel DV ként hanem hdr10 ben adja le. bár pár honapon belül ez is megszünik. én szeretem mert nagyon stabil nincs mikro lagg sem ami azért néha coreelec alatt is elofordult. bár az a másik kedvencem de csak ugoos am6b plus alatt. es az Apple tv infuse nem vált felbontast hanem mindent 4k ra skalaz fel de ezt profi módon végzi ezért ez sem baj. viszont van aki ragaszkodik a saját tvje felskàlàzàsàhoz. az ne vegyen apple tvt. a freki és dinamika tartomány természetesen szepen megy és belefutottam olyan tartalomba is amivel a coreelec nem bírt igazán de az infusenak nem okozott problémát.
-
Ragem
csendes tag
Át kell állnom a macerásabb megoldásra és fordulónap előtt átgondolnom, hogy mit akarok nézni kövi hónapban és csak arra előfizetni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Tesla topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- 1:64 kisautó topic, Hot Wheels, Matchbox, MiniGt és minden más..
- EA Sports WRC '23
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gumi és felni topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen