- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OpenWRT topic
- OpenMediaVault
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- Adobe Photoshop
- Már embereken is kísérletezhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- Synology NAS
- Docker konténerizálás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
btprg
senior tag
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Cs1csó
félisten
Szerintem a holdon föld alatti létesítményeket kellene létesíteni, így jóval egyszerűbben megoldható lenne pl. a légnyomás miatti szigetelés
-
manokaki
őstag
Olyan szép a táj , remélem nagy teraszban is gondolkodnak az ottlakok számára !
-
camelferr
senior tag
Szép a táj, de minek..
Holdlakóknak épp elég lesz majd azt feldolgozni hogy a nappal és az éjszaka is cirka tizennégy földi napig tart és maga a Föld mindig ugyanott van az égen.
A kozmikus sugárzás miatt a felszínen csak limitált ideig lehet tartózkodni és ha valamelyik lakótárs az agyadra megy, akkor sem tudsz elköltözni..Fear kills more dreams than failure ever will
-
pengwin
addikt
Nyilván ez lenne a legpraktikusabb, csak első lépésként mindenképpen szükség lesz felszíni jelenlétre amíg a
földholdalatti létesítmények elkészülnek. Meg szerintem 3D nyomtató felszerelést egyszerűbb a Holdra juttatni és ott tartsan üzemeltetni, mint fúrópajzsot.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
blackrulz
nagyúr
2030-at ígérnek csak? Ehh állami léhűtők. 24-ben embereket küldenek mások a marsra, ezek meg 6 évvel később készülnek csak a holdra...
Kínától azért többet vártam
When you want a circus you exalt the clowns
-
arnyekxxx
veterán
ahelyett, hogy bérelnének egy szárnyat a már elkészült holdbázison
-
Myers
senior tag
"A Holdon 3D-nyomtat majd lakóépületeket Kína"
Túlbonyolítják.
Nem egyszerűbb lenne felvinni egy betonkeverőt?
Gondolom a holdkőzettel vagy porral akarják etetni a 3d nyomtatót, de a betonkeverőt is azzal kéne.
Esetleg előtte még érdemes lenne felhúzni egy cementművet is.http://www.muszaj.hu/
-
Fritz Teufel
őstag
Nekem nagyon tetszik az ötlet! Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi van a sugárzás elleni védelemmel, nem beszélve a napszél elleni védelemről, és hogyan lesz golyóálló (mikometeorit ellen), a nagyobb meteoritokról amik a krátereket is létrehozták/hozzák még nem is beszélek.
Na, mindegy, biztosan csak én bonyolítom túl és simán jó lesz a kupolavároshoz a helyben gyártott üveg isAsus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
-
Cs1csó
félisten
válasz
Fritz Teufel #10 üzenetére
Jajj te kis kötekedős, sugárzó arccal és felforrt vérrel nézed majd a napkeltét.
-
blackrulz
nagyúr
válasz
Visznek fel ender 3 klónokat oszt jónapot. Pla-ból megoldják, önkéntesből lesz elég aki a pártért megteszi nyugalom
-
Acélfarkas
senior tag
Érdekes lesz a 3D nyomtatás a holdi gravitáció mellet. Kiváncsi vagyok erre milyen megoldást találnak ki.
7: A főbérlő és kedvenc házi dinója hogy vannak?
[ Szerkesztve ]
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Csupingo
veterán
válasz
Ezeket megelőzendő, talán inkább föld alatti bázisok lesznek. Mondjuk ott a panorámát csak képernyőkkel lehet megoldani. Bár nem tudom ezekből mi lesz, mert ha jól rémlik, a japánoknak még egy fakockával (holdszonda) se sikerült leszállniuk a holdon napjainkban.
[ Szerkesztve ]
Azt nem értettem a filmben, hogy a vietnámi haláltáborban, a szovjet őrök lengyel egyenruhában, miért románul káromkodnak. (M-N)
-
pengwin
addikt
válasz
Ezeket a problémákat a kínaiak már megoldották.
Mint az közismert.
Üdv, pengwin
-
dabadab
titán
válasz
Nyilván ezek a kérdések a kínai űrprogram vezetőinek eszébe se jutottak, ha felhívod rá a figyelmüket, akkor biztosan megköszönik
DRM is theft
-
Darmol
senior tag
Magyarországon Alfa Holdbázis néven futott. Popsin a tojáshéj ha nem ismered fel az ikonikus formát. Ennél csak a Sasok felépítése szuggesztívabb.
Na meg az ajtónyitó távirányítóba fuzionált miniatűr CRT monitor is beég. Akkor még volt jövőkép.[ Szerkesztve ]
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
Darmol
senior tag
Nem érzed át a holdbázis biztonsága miatt érzett felelősség által keltett feszültséget. Azt azért vágod, hogy az 1999 nem a sorozat készítésének, hanem a cselekményének éve?
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
moleculez
veterán
OK, de mi lesz ennek az előnye?
Miért lesz nekik jó hogy ott vannak? A tudományos R&D tapasztalat ér ennyit?
Szerintem amúgy (az ottani mentalitás ismeretében) simán kinevelnek egy generációnyi embert akik azt hiszik már ott vannak (gyerek koruk óta erre "tenyésztik" őket), és csak azt a környezetet látják amit ott fognak, azt csinálják amit fognak, plusz mindenhez is értenek a 0-24 training miatt. Génmódosítást sem zárom ki. Nekik shemmi nem számít. A humán faktor óriási hibalehetoseg, és az nem fér bele hogy ott valaki bedepizik/kattan/elfáradt.Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.
-
dabadab
titán
válasz
moleculez #22 üzenetére
Szerintem amúgy (az ottani mentalitás ismeretében) simán kinevelnek egy generációnyi embert akik azt hiszik már ott vannak
Öööö... mennyire ismered az "ottani mentaltást"? Mondjuk beszéltél valaha legalább egy PRC-ben élő kínaival?
Mert a kínaiak tökre nem így működnek.
DRM is theft
-
-
mepet
addikt
"Az imperialistaknak. Azoknak alaposan tuljartunk az eszen. Nem szeretnek most a helyukben lenni." [link]
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
Már idehaza is félelmetes, mennyire el tudja torzítani bizonyos demográfiai csoportok világképét az egyoldalú tájékoztatás, és azért idehaza lenne lehetőség büntetlenül tájékozódni.
Kínában meg már tíz évvel ezelőtt sem álltak túl jól ilyen téren, és azóta minden sokkal rosszabb lett náluk. Egyre aggresszívabb nacionalista szólamokkal hülyítik a népet, módszeresen számolják fel a 90-es években megszerzett területek politikai berendezkedését, egyre komolyabb kontroll alá veszik a teljes társadalmat a kreditrendszerrel, és szép módszeresen kiutálták a 10-12 éve még szívesen látott külföldi munkavállalók tekintélyes részét. És ez simán belefért a helyieknek, mert ennyire alaposan manipulálják őket. Abba meg inkább nem is akarok belegondolni, hogy a kínai állambiztonsági szervek milyen alkalmazási területeket fognak találni az LLM-ek számára... mert a gerinces nyugati techcégek nyilván tálcán fogják nekik kínálni a termékeiket, miután nyugaton a szerzői jogi és etikai szabályozások megszületnek és kelleni fog egy hely ahol korlátlanul garázdálkodhatnak.
A nagyobbik Kína jövője és az emberek mentalitása egyre inkább attól függ, hogy éppen ki határozza meg legfelül az irányt - és ha a jelenlegi vonalon maradnak még 5-10 évet, akkor nem elképzelhetetlen, hogy bármire találnak majd embert.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
pusszycat
nagyúr
Barlangot kell keresni mint az ősember. Idővel meg rendezhetnénk ugró versenyt.
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
KAMELOT
titán
Szerintem meg a holdon semmi keresnivalója nincs az embernek. Kidobott pénz a semmire.
pusszycat: Ez nagy
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
blackrulz
nagyúr
Hát az a baj, hogy a robottechnológia még messze nem olyan, hogy csak ledobjuk a kitermelő gépeket és egy nerd a nasanál bepötyögi hogy sudo mine H3 -b -n
Valszeg egy darabig ha mondjuk csillagászati cuccokat vagy kísérleti bázisokat, laborokat akarnak letenni, egy pár napra kell valami amiben el tudnak lébacolni az emberek.
-
pengwin
addikt
válasz
blackrulz #35 üzenetére
nem baj, majd jön a edge mining, ha eljutunk az aszteroidákig, meg majd később jöhet a cloud mining is a Jupiternél.
#34 KAMELOT
A Föld erőforrásai végesek, az emberiség jelenlegi népességnövekedési üteme és gazdasági modellje így teljes mértékben fenntarthatatlan. Semmi keresnivalónk a naprendszer többi égitestjén, de egyszerűbb tovább működtetni a fenntarthatalan rendszert és terjeszkedni mint változtatni... legalábbis így tűnik.Lehet benne van, hogy az irányt meghatározó emberek nagyon érdekeltek a jelenlegi rendszer fenntartásában. Lehet.
Üdv, pengwin
-
pengwin
addikt
A Föld egy zárt erőforrásrendszer. A teljes készlet akkor is véges, ha egyébként vannak olyan lelőhelyek, amiket a jelenlegi technológiával még nem lehetséges (vagy csak nem gazdaságos) kitermelni.
#37 moleculez
Lehet, igazad van, de én személy szerint semmiképpen sem az űrkutatáson spórolnék. Így is sok modern technológia születését és fejlődését felgyorsította, és erre továbbra is képes lenne. Főleg ha összehasonlításképpen megnézed, hogy mondjuk mennyit lehetne spórolni a védelmi költségvetéseken... az űrkutatás ahhoz képest aprópénz, még a most újjáéledő űrverseny közben is.Oktatás, fúzió, megújuló energiaforrások, hatékonyabb atomreaktorok, vezetékes-elektromos közlekedés, űrkutatás, körkörös gazdasági modell, értelmesebb fogyasztói szokásokra nevelés - szerintem ezeken a területeken jelenleg nem engedheti meg magának az emberiség a spórolást.
Üdv, pengwin
-
Fritz Teufel
őstag
Az USA 2024-re olyan 6.800 milliárd dolláros költségvetéssel tervez csak a hadsereg számára. Ehhez képest működésének első 10 évében (2002-2012) a SpaceX nagyjából 1 milliárd dollár finanszírozásból működött, amelyből körülbelül 200 millió dollár volt magánfinanszírozás (100 millió dollár az Elontól és 100 millió dollár más befektetőktől), és 400-500 millió dollár a NASA-tól. 2015 januárjában a SpaceX 1 milliárd dollár finanszírozást vont be a Google-tól és a Fidelity-től, a cég 8,333%-áért cserébe, így a cég értékelése körülbelül 12 milliárd dollár volt.
Aztán csak így tovább és tovább... Ha a holdat célozzuk, akkor is simán megoldható lenne abból a 2024-es költségvetésből.
A maradékot meg kérem a számlámra, ha nem fér rá, akkor nyitok többet is.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
-
dabadab
titán
válasz
Fritz Teufel #43 üzenetére
Nem a holdutazásról volt szó (az teljesen plauzibilis), hanem a "föld rendbetételéről".
DRM is theft
-
Fritz Teufel
őstag
Ahhoz nem kell pénz... a kőbalta ingyen van. Mit akarsz rendbe tenni ipari termelés mellett?? Maximum csökkenteni lehet a károkat, amik idővel így is, úgy is halmozódnak.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
-
KAMELOT
titán
válasz
Fritz Teufel #43 üzenetére
A holdnak nincs légköre, itt véget is ért a kínai álom. Először el kell oda jutni, biztonságosan landolni....mind kockázati faktor.
pengwin: Ember a földre lett teremtve, nem a holdra
Víziók kergetése kínai módra. Szeretnék élőben egy holdra landolást látni.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Darmol
senior tag
Ha az Isten (valamelyik-bármelyik) azt akarta volna, hogy az űrben éjünk, lenne ott levegő!
Ha az Isten (valamelyik-bármelyik) azt akarta volna, hogy repüljünk, szárnyakat adott volna!
Ezek a repülő szerkentyűk az Isten (valamelyik-bármelyik) akaratának megcsúfolása! Földre ezekkel az istenkáromlásokkal és égjenek! Mindenki hagyja abba az álmodozást és vissza az eke mögé! Dologra!A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
Fritz Teufel
őstag
"Először el kell oda jutni, biztonságosan landolni....mind kockázati faktor."
Szerintem ezen már túl vagyunk.
"Ember a földre lett teremtve, nem a holdra"
Az egyik nem zárja ki a másikat ;-), feltételezvén, hogy nem teológiai jellegű vitánk van.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
Új hozzászólás Aktív témák
it Épületeket szeretnének felhúzni a Holdon, ehhez tesztelik majd a 3D-nyomtatást.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Nubia egy kevésbé ismert oldala
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tippmix
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- OLCSÓ akár belépő játékos PC-k.
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Fantomfekete
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest