Új hozzászólás Aktív témák

  • #65755648

    törölt tag

    válasz stevve #8816 üzenetére

    Akkor tisztázom a félreértést. 3,7es d820-on azért akadt, mert nem volt jó a codec. Pontosabban codecek. Ezen póbáltam először HD-t lejátszani, a másik gépen nem is reméltem hogy menni fognak (XP 1,98). De semmivel sem szűnt meg az akadozás. CoreAVC-t próbáltam (1500as verziót, akkor ez volt a legujabb amit találtam, most nem tudom mennyinél tartanak). De nem csak ezt, legalább még 15-20 különböző codec-et, Ace Mega-t meg külön FFdshow-t is beleértve. Még különböző Windows mplayer változatokat is. De mindenikkel volt valamilyen mértékű akadozás, volt amivel el sem indultak. Ekkor kezdtem kétségbeesni :D
    Ja és eredetileg valami régebbi K-lite volt fenn a gépen, így legelőször azzal próbáltam. És talán az hozta a legrosszabb eredményt. Ezért is hagytam utoljára a K-lite egy új verziójának kipróbálását, abban bíztam a legkevésbé. De azzal végre működött! (340es változat). Lejátszónak egyébként BsPlayert használtam/-om, a K-lite telepítésénél pedig semmit sem állítgattam, de utána sem, azt sem tudom hogyan kell...
    És miután kb 30%os procihasználatot láttam kipróbáltam a régi gépen is, mert arra széles monitor van kötve és filmnézéshez nem akartam áthurcolni minden alkalommal. Először még ezzel a codeccel sem ment (720p sem), de egy windows reinstall megoldotta.
    1080p amint mondtam kissé lassú és kb fél óra múltán elcsúszik a hang is, de 720p-vel nincs semmi gond.
    És nem értem miért csodálkozol ezen. Azt mondod: A 4400+ pedig max. 10-20% körül kellene hogy kihasznált legyen 1080p filmek alatt. Athlon XP meg szerinted 100%-on sem bírja. Vagyis szerinted Athlon XP és Athlon 64 között több mint 5-10X teljesítménykülönbség van... ez azért túlzás... Én futtattam Everest teszteket mindkét géppel és a teljesítménykülönbség inkább csak 2-4Xes.
    A gond a te Athlon XP-s gépeddel lehet ;) , javaslom próbáld ki a K-lite azon verzióját amit én használok vagy ehhez hasonlót (én nem töltök le újabbat, mert ennél csak rosszabb lehet...hiszen most megy minden film tökéletesen...).

Új hozzászólás Aktív témák