Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz cucclee #7308 üzenetére

    Mivel most kezdted a tuningot elárulom, hogy nem a feszültség határozza meg a memória órajelét, hanem X2 esetében a proci aktuális órajele, proci szorzója, BIOS-ban lévő memória beállítás (DDR2-800, DDR2-667, ...).

    A memófeszültség annyit tesz, hogy magasabb feszültséggel tuning esetén esetleg működik nagyobb órajelen és-vagy szorosabb időzítéssel a memória, de közvetlenül nincs befolyással a működési frekvenciára.

    Ahhoz, hogy a memória az alapórajeltől eltérő sebességen üzemeljen állítani kell a CPU szorzó - FSB - membeállítás hármas legalább egyik tagján, aztán pl. emelt órajelnél vagy működik a memó vagy nem, de ha nem, akkor ezen segít a +fesz a memónak.

    A HT egy kommunikációs csatorna, ami alapkiépítésben 1000MHz sebességen megy A64 esetén. Ez lenne a hivatalosan támogatott legmagasabb sebesség, de ugye egyes lapok többet is bírnak ennél is. Nálad valószínűleg egy BIOS főképernyőnél nyomott CTRL+F1 bill. kombináció előcsal egy rejtett menüt (GIGA fícsör), amiben találsz majd még pár beállítási lehetőséget ;)

    Mod: EZT olvasd át. Ajánlott olvasmány :C

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák